Eυαίσθητα δόντια; Έτσι θα μειώσεις αισθητά τους ανεπιθύμητους πόνους!

Πάρε τώρα τα μέτρα σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Η ευαισθησία των δοντιών είναι ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι κάθε φορά που πίνουν κάτι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο. Αυτός ο ανεπιθύμητος πόνος μπορεί να είναι αιτία πολλών παραγόντων από τη φθορά του σμάλτου μέχρι τις πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες με τις οποίες έρχονται σε επαφή.

Ωστόσο είναι σημαντικό να κάνεις κάτι γι' αυτό λίγο πριν απευθυνθείς στον οδοντίατρό σου. Παρακάτω βρήκαμε μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις αισθητά την παραπάνω ευαισθησία.(δες και τις τροφές που πρέπει να αποφεύγεις όταν πίνεις τον καφέ σου)

Eυαίσθητα δόντια; Έτσι θα μειώσεις αισθητά τους ανεπιθύμητους πόνους!

To πιο βασικό βήμα για να μειώσεις τις ανεπιθύμητες ευαισθησίες στα δόντια είναι χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας. Επένδυσε λοιπόν σε οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες, που είναι ειδικά σχεδιασμένες για τα ευαίσθητα δόντια. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσεις το σμάλτο των δοντιών σου αποτρέποντας τυχόν ερεθισμούς. Επίσης, μην αμελείς να χρησιμοποιείς καθημερινά οδοντικό νήμα και στοματικό διάλυμα.

γυναίκα με μπουρνούζι βουρτσίζει τα δόντια της
Unsplash

Απόφυγε την κατανάλωση τροφών και ποτών που μπορεί να επιδεινώσουν πρόβλημα. Συνήθως τα όξινα και γλυκά τρόφιμα και ποτά .μπορούν να ερεθίσουν τα ευαίσθητα δόντια. Έτσι, εάν είναι δυνατόν, απόφυγέ τα ή περιόρισε την κατανάλωσή τους.

Και εάν όλα αυτά δεν πιάσουν η επίσκεψη σε έναν οδοντίατρο είναι απολύτως απαραίτητη για την αντιμετώπιση της ευαισθησίας των δοντιών. Και αυτό γιατί ο οδοντίατρος μπορεί να προτείνει επαγγελματικές θεραπείες στο ιατρείο που θα ενισχύσουν το σμάλτο και θα προστατέψουν τα ευαίσθητα δόντια και ούλα.

Τέλος μην ξεχνάς! Με τη σωστή φροντίδα και τη συνεργασία με τον οδοντίατρό σου θα μειώσεις αισθητά τους ανεπιθύμητους πόνους στα δόντια σου μέσα από ένα υγιές και αστραφτερό χαμόγελο.