Οι φακές με φέτα είναι ένας πολύ νόστιμος συνδυασμός, ιδανικός για όσους αγαπούν τις μεσογειακές γεύσεις. Πρόκειται για ένα φαγητό που ειδικά στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αγαπητό, ωστόσο όχι για τις μικρές ηλικίες. Όταν λοιπόν ήμασταν παιδιά, προσθέταμε για έξτρα γεύση την φέτα ώστε να καταφέρουμε να τις φάμε…
Σήμερα λοιπόν, μαθαίνουμε πως φέτα με φακές είναι ένας συνδυασμός “καταστροφικός” για τον οργανισμό και θα σας μεταφέρουμε τα όσα μάθαμε με μια γρήγορη αναζήτηση.
Ο λόγος που δεν κάνει να τρώμε φακές με φέτα
Δείτε επίσης: Φασολάδα – Τα μυστικά για να βγει χυλωμένη κι όχι νερομπούλι
Σύμφωνα με το healthview.gr, παρότι αποτελεί έναν γευστικό συνδυασμό, την ίδια στιγμή είναι καταστροφικός για την απορρόφηση ενός ζωτικού μετάλλου για τον οργανισμό..
Ο λόγος για τον σίδηρο ο οποίος μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα κύτταρα του σώματος. Οι φακές περιέχουν το δύσκολο στην απορρόφηση μη- αιμικό σίδηρο και η φέτα περιέχει το εμπόδιο του ασβεστίου. Συνεπώς πρόκειται για ασυμβίβαστο! Με λίγα λόγια δεν γίνεται σωστά η απορρόφηση του σιδήρου.
Αντιθέτως μπορεί να ενισχυθεί η απορρόφηση του σιδήρου η βιταμίνη C. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα φτιάξετε φακές στύψτε λίγο χυμό από λεμόνι.
Να σημειωθεί πως ο σίδηρος βρίσκεται στα τρόφιμα σε 2 μορφές:
- 1 Στην καλύτερα απορροφήσιμη μορφή του αιμικού σίδήρου: κόκκινο κρέας, πουλερικά και θαλασσινά.
- 2 Στην λιγότερο απορροφήσιμη μορφή του μη αιμικού σιδήρου: φακές, κόκκινα φασόλια, σπανάκι, μπρόκολο, ξηροί καρποί.