Θύμωσες; Γράψε πάνω σε φύλλο χαρτί τις αρνητικές σου σκέψεις και μετά πέταξέ το - Το λέει και ιαπωνική έρευνα!

Mε αυτήν την πρακτική ο θυμός σου θα εξαφανιστεί

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Όταν τα νεύρα σου χτυπούν κόκκινο απόφυγε τα ξεσπάσματα στους γύρω σου και αντί για αυτό προσπάθησε να αποτυπώσεις τις εκρηκτικές σου σκέψεις πάνω σε ένα φύλλο χαρτί, το οποίο στη συνέχεια θα το πετάξεις στα σκουπίδια!

Είναι ό,τι πιο αποτελεσματικό, αναφέρουν Ιάπωνες ερευνητές, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσίευσαν στη βρετανική επιθεώρηση «Scientific Reports», η οποία αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο ο θυμός εξαφανίζεται, ενώ ακόμη έτσι μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα τα συναισθήματά σου. (δες και τα κόλπα για να γίνεις πιο θετική και αισιόδοξη στη ζωή σου - Τα συστήνουν και οι ψυχολόγοι)

Θύμωσες; Γράψε πάνω σε φύλλο χαρτί τις αρνητικές σου σκέψεις και μετά πέταξέ το - Το λέει και ιαπωνική έρευνα!

Η συγκεκριμένη μελέτη, σύμφωνα με τους ερευνητές, δείχνει ότι με το πετάξεις το φύλλο χαρτιού, πάνω στο οποίο έχεις γράψεις τις αρνητικές σου σκέψεις ο θυμός σου αυτόματα εξαφανίζεται σε αντίθεση με το εάν κρατήσεις το χαρτί.

Σημείωσε ότι στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 100 φοιτητές, οι οποίοι εξέφρασαν γραπτώς τη γνώμη τους για κοινωνικά θέματα και μετά αξιολογήθηκαν σκοπίμως αρνητικά από φοιτητές διδακτορικού.

Στη συνέχεια και μετά από αυτήν την αρνητική αξιολόγηση όλοι όσοι συμμετείχαν στη μελέτη είχαν έντονες εκρήξεις θυμού με εκείνους που το αποτύπωσαν σε ένα φύλλο χαρτί και το πέταξαν να είναι αισθητά μικρότερης έντασης σε σχέση με όσους κράτησαν το χαρτί.

Εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι η μελέτη αυτή είναι σημαντική γιατί το να μπορεί κάποιος να ελέγξει τον θυμό του σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον μπορεί να μειώσει σημαντικά τις αρνητικές συνέπειες σε κάθε έκφανση της προσωπικής του ζωή.