Η θεραπευτική δύναμη της αγκαλιάς: Αυτοί είναι οι λόγοι που τη χρειάζεσαι καθημερινά - Το λένε και οι ειδικοί

Δες γιατί την έχεις πραγματικά ανάγκη!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η αγκαλιά είναι ένας αρχέγονος τρόπος επικοινωνίας, που έχει τη δύναμη να ενώνει ανθρώπους και να προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την ψυχική και σωματική σου υγεία.

Δεν είναι τυχαίο που οι ειδικοί επισημαίνουν τη σημασία της στην καθημερινότητά σου καθώς μπορεί να προσφέρει απλόχερα τα πολύτιμα και ευεργετικά οφέλη της μέσα από μια «θεραπευτική» προσέγγιση, που λειτουργεί ευεργετικά τόσο για το σώμα όσο και το πνεύμα σου.(δες και τα κόλπα για να γίνεις πιο θετική και αισιόδοξη στη ζωή σου - Τα συστήνουν και οι ψυχολόγοι)

Η θεραπευτική δύναμη της αγκαλιάς: Αυτοί είναι οι λόγοι που τη χρειάζεσαι καθημερινά - Το λένε και οι ειδικοί

Παρακάτω θα δεις όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους η αγκαλιά είναι απαραίτητη στην ζωή σου.

  • Καταπραύνει το άγχος και το στρες απελευθερώνοντας ορμόνες όπως: η οξυτοκίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες μπορούν να μειώσουν το άγχος και να προκαλέσουν μια αίσθηση χαλάρωσης.

    ζεστή αγκαλιά δυο ανθρώπων
    Shutterstock
  • Βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση. Δίνει την αίσθηση της αγάπης και της αποδοχής, βοηθώντας τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο εκτιμημένοι και σίγουροι για τον εαυτό τους.
  • Ενισχύει τη συναισθηματική σύνδεση. Η αγκαλιά δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς ενισχύοντας την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.
  • Μειώνει την αίσθηση της μοναξιάς και προσφέρει κοινωνική σύνδεση βάζοντας φρένο στην απομόνωση.
  • Βελτιώνει την ανοσία. Σύμφωνα με μελέτες, η αγκαλιά ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει τη συνολική υγεία.
  • Διατηρεί την καρδιακή υγεία. Κατά τη διάρκεια μιας αγκαλιάς, η καρδιακή συχνότητα ελαττώνεται και έτσι μειώνεται και η αρτηριακή πίεση.

Και μην ξεχνάς! Η αγκαλιά είναι πολύ πιο σημαντική από ένα απλό φυσικό χάδι. Γι' αυτό και πρέπει να αφιερώνεις λίγο χρόνο κάθε μέρα για αγκαλιές είτε με φίλους, είτε με την οικογένειά σου, προκειμένου να απολαύσεις τα οφέλη αυτής της φυσικής και θεραπευτικής δύναμης.