Ανησυχείς με το παραμικρό; Με αυτά τα κόλπα θα σταματήσεις να το κάνεις!

Πάρε τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Η ανησυχία για το παραμικρό μπορεί να είναι εξουθενωτική, ενώ ακόμη επηρεάζει αρνητικά και την καθημερινότητα και την ψυχολογία σου.

Όμως, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτή την «κακή» συνήθεια προκειμένου να αποκτήσεις μια πιο χαλαρή και ευχάριστη διάθεση. Εμείς βρήκαμε τα πιο αποτελεσματικά κόλπα, που θα σε βοηθήσουν σε αυτό. (δες και για την ψυχική κόπωση, ποια είναι τα σημάδια & πώς θα την αντιμετωπίσεις)

Ανησυχείς με το παραμικρό; Με αυτά τα κόλπα θα σταματήσεις να το κάνεις!

  • Συνειδητοποίησε τον τρόπο σκέψης σου. Προσπάθησε να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου έχοντας πλήρη συνείδηση για τις ανησυχίες σου. Συχνά, οι σκέψεις μας μεγεθύνουν τα προβλήματα. Καταγράφοντας τις ανησυχίες σου, μπορείς να αποκτήσεις καλύτερη εικόνα του τι σε απασχολεί πραγματικά.

γυναίκα που ανησυχεί και σταυρώνει τα χέρια της
Unsplash

  • Προσπάθησε να βγάλεις τον εαυτό σου από το πρόβλημα. Όταν ανησυχείς για κάτι, σκέψου πώς θα αντιδρούσε ένας φίλος ή μια φίλη σε αυτήν την κατάσταση. Η μετάθεση σε κάποιον άλλον μπορεί να σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία.
  • Επιδώσου σε ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης. Η τεχνική της βαθιάς αναπνοής και η εφαρμογή ασκήσεων χαλάρωσης όπως η yoga μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους.
  • Aπόφυγε την υπερανάλυση. Μην επιτρέπεις στο μυαλό σου να παρασύρεται από ατελείωτες σκέψεις. Προσπάθησε να εστιάζεις στην παρούσα στιγμή και να αποφεύγεις να αναλύεις το κάτι τι σε υπερβολικό βαθμό.
  • Υιοθέτησε υγιείς συνήθειες. Ένας υγιής τρόπος ζωής ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή και συστηματική άσκηση μαζί με επαρκείς ώρες ύπνου μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχική σου ευεξία.
  • Αναζήτησε επαγγελματική βοήθεια. Αν οι ανησυχίες σου είναι υπερβολικές και δυσκολεύεσαι να τις διαχειριστείς μόνος σου, μην διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια από ψυχολόγο.

Θυμήσου ότι κάθε αλλαγή χρειάζεται χρόνο και προσήλωση, αλλά με την υπομονή και την προσπάθεια, μπορείς να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και να σταματήσεις πια να ανησυχείς για το παραμικρό.