Μια σημαντική νέα μελέτη διαπιστώνει ότι οι εργαζόμενοι που ακολουθούν παραδοσιακές ή εκσυγχρονισμένες ιαπωνικές δίαιτες αναφέρουν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης, υπογραμμίζοντας τη δύναμη της πολιτισμικά προσαρμοσμένης διατροφής στην ψυχική υγεία.

Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychiatry and Clinical Neurosciences , μια ομάδα ερευνητών αξιολόγησε τη σχέση μεταξύ της προσκόλλησης σε παραδοσιακά και τροποποιημένα ιαπωνικά διατροφικά πρότυπα και της επικράτησης καταθλιπτικών συμπτωμάτων σε έναν εργαζόμενο ιαπωνικό πληθυσμό.

Η κατάθλιψη επηρεάζει πάνω από 280 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και αποτελεί σημαντικό παράγοντα αναπηρίας και οικονομικής ζημίας. Μεταξύ των εργαζόμενων ενηλίκων, οι προκλήσεις ψυχικής υγείας μπορούν να εμποδίσουν την παραγωγικότητα και να αυξήσουν τις απουσίες από την εργασία. Θρεπτικά συστατικά όπως η… διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr