Κατερίνα Γιαλιτάκη: "Αν ήμουν πιο bitch θα έμενα στο My Style Rocks"

Μίλησε για τα πάντα, αποκλειστικά στο περιοδικό You

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Εντυπωσιακή, γλυκιά, χαριτωμένη αλλά και ευαίσθητη, η Κατερίνα είναι ένα κορίτσι που δεν θα προκαλέσει χαμό προκειμένου να παραμείνει σε ένα τηλεοπτικό show. Λάθος; Μάλλον ναι, αν κρίνουμε από το γεγονός πως έφυγε πολύ νωρίς από το δημοφιλές reality μόδας «My Style Rocks» στον ΣΚΑΪ!

Το YOU την επισκέφτηκε στο σπίτι της, διάλεξε μαζί της τα ωραιότερα ρούχα και αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας της και θέλησε να μάθει περισσότερα για αυτό το φιλόδοξο κορίτσι που δηλώνει ξεκάθαρα πως θέλει να κάνει καριέρα στην ελληνική showbiz!

Βέρα Κρητικιά, εντυπωσιακή, με ξανθά μαλλιά και ζεστό χαμόγελο, η Κατερίνα δεν περνά απαρατήρητη. Τη γνωρίσαμε από τη συμμετοχή της στον νέο κύκλο του «My Style Rocks», ενώ δηλώνει ευαίσθητη και ειλικρινής με τους άλλους. Φουλ ερωτευμένη, δίνει τον καλύτερο εαυτό της κάνοντας δημόσιες σχέσεις στο πιο αγαπημένο στέκι του Ψυρρή, ενώ ανάμεσα στα σχέδιά της είναι οι σπουδές υποκριτικής. Εμείς τη συναντήσαμε στο σπίτι της στα νότια προάστια όπου μας έδειξε τα πιο αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της, προχωρώντας παράλληλα σε εξομολογήσεις!

  • Από τη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
  • Φωτογραφίες: ΣΟΦΙΑ ΤΙΜΟΘΕΟΥ
  • Makeup & Μαλλιά: ΛΕΑΝΝΑ ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ

Οι πουέντ της στη γωνία του δωματίου της μαρτυρούν τα χρόνια εξάσκησής της στην μπάρα του χορού, αλλά η Κατερίνα είναι κάτι περισσότερο από μια πρώην χορεύτρια κλασικού μπαλέτου. Με σπουδές στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά και με δέκα χρόνια πορείας στον χώρο της εστίασης, αγαπά την επαφή με τον κόσμο. «Μου αρέσει η δουλειά μου στο Little Kook» μου λέει η ίδια με ενθουσιασμό. «Έχω αναλάβει το κομμάτι του PR, μου αρέσει η δουλειά μου και δεν θέλω να κλείνω πόρτες γενικά. Ίσως γι' αυτό να στενοχωρήθηκα που έφυγα τόσο γρήγορα από το “My Style Rocks”. Σίγουρα δεν πρόλαβα να δώσω όσα ήθελα, να δείξω τις δυνατότητές μου και αν συνέχιζα στο παιχνίδι άνετα θα μπορούσα να κάνω δύο πράγματα μαζί. Όταν θέλεις κάτι, τα καταφέρνεις!».

Μιλάς με πικρία για όλο αυτό...

Ναι. Θεωρώ πως έφυγα νωρίς από το reality μόδας. Ίσως φταίει και το ότι όλα έγιναν την τελευταία στιγμή και δεν πρόλαβα να επιλέξω κάποια ρούχα που ήθελα. Για παράδειγμα, ήταν κλειστά λόγω διακοπών κάποια ατελιέ αγαπημένων σχεδιαστών (όπως του Βασίλη Ζούλια, τον οποίο λατρεύω), οπότε και είχα περιορισμένες επιλογές...

Είχες κάποιον άνθρωπο να σε συμβουλεύει μέσα στο παιχνίδι; Είχες στυλίστα;

Όχι, αν και μπορώ να σου πω πως σχεδόν όλες οι κοπέλες στο παιχνίδι έχουν στυλίστα που τους συμβουλεύει, τους υποδεικνύει σύνολα και κομμάτια. Μετά τα αγοράζουν οι ίδιες, αφού δεν μπορούν να τους στείλουν στα καταστήματα γιατί θα καρφωθούν!

Εσύ, δηλαδή, Κατερίνα, δεν έχεις μερίδιο ευθύνης για την αποχώρησή σου από το «My Style Rocks»;

Ναι, σίγουρα έχω. Πιστεύω πως δεν είχα χρόνο να εξοικειωθώ με τη δημοσιότητα και τις κάμερες. Και έπρεπε να είμαι πιο σκληρή, πιο bitch που λένε...

Τι εννοείς;

Πιστεύω πως αν ήμουν πιο κοφτή και πιο αυστηρή με κάποιες κοπέλες θα είχα άλλη εξέλιξη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν μου έκανε καλό που ήμουν αυθόρμητη.

Μετανιώνεις που έλαβες μέρος;

Όχι, σε καμία περίπτωση! Εγώ επέλεξα να είμαι η Κατερίνα, ο εαυτός μου. Προχωράω και κοιτάω μόνο τα καλά που μου άφησε η όλη εμπειρία!

Γενικά έχεις ένα θέμα με το bullying, έχεις πει πως και στο σχολείο υπήρχαν κάποια παιδιά που δεν σου φέρονταν καλά...

Ναι, στο Δημοτικό επειδή η μαμά μου ήταν καθηγήτρια Αγγλικών με ζήλευαν. Νόμιζαν πως θα έχω ειδική μεταχείριση που η μητέρα μου ήταν εκπαιδευτικός, αλλά καμία σχέση! Στο Γυμνάσιο, πάλι, επειδή είχα σπυράκια και φορούσα γυαλιά μυωπίας άκουγα πολλά κοροϊδευτικά σχόλια.

Πώς τα αντιμετώπισες;

Ευτυχώς είχα τους γονείς μου δίπλα μου, με άκουγαν και με συμβούλευαν. Πάντως, το bullying καλά κρατεί και σήμερα. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει σχετικό μάθημα στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, όπου ειδικοί θα ευαισθητοποιούν και θα ενημερώνουν τα παιδιά για το φαινόμενο του εκφοβισμού και για τους τρόπους που πρέπει να το αντιμετωπίζουν...

Έχω καταλάβει πως είσαι ένα ευαίσθητο παιδί. Μάλιστα, σε ένα live στο παιχνίδι δεν δίστασες να μιλήσεις και για την ξαφνική απώλεια του πατέρα σου...

Ναι, δεν αντέχω να το θυμάμαι... Ήταν μια πολύ δυσάρεστη δοκιμασία για μένα. Τον χάσαμε ξαφνικά μετά από τροχαίο ατύχημα όταν το άλλο αυτοκίνητο παραβίασε το Stop. Έμεινε δύο μέρες στην εντατική και μετά έσβησε. Ήταν πολύ επώδυνο για όλους μας.

Κατερίνα Γιαλιτάκη συνέντευξη περιοδικό YOU

Του είχες αδυναμία;

Ναι, πολύ! Είμαι το μοναδικό κορίτσι στην οικογένεια, έχω άλλους δύο αδερφούς, οπότε καταλαβαίνεις. Θυμάμαι μου έλεγε πως είμαι το «αστέρι» του, η «πριγκίπισσά» του! Είναι άλλωστε γνωστή η αδυναμία που έχουν οι κόρες στους μπαμπάδες τους και το αντίστροφο...

Πάντως, δεν δίστασες να το διηγηθείς όλο αυτό μπροστά στις κάμερες...

Ήταν μια στιγμή αδυναμίας. Αυτή η ανάγκη μού γεννήθηκε μετά από μια αυστηρή κριτική από την Έλενα Χριστοπούλου στο συγκεκριμένο live όπου είχα επιλέξει ένα ιδιαίτερο, έντονο στυλ, με ένα mini φόρεμα... Το πήρα βαριά όλο αυτό, ήταν και η εξάντληση, η ψυχολογική πίεση που βίωνα μέσα στο παιχνίδι, ο ανταγωνισμός, ένιωσα να «σπάω»...

Ποια ήταν τα σχόλια της Έλενας που πυροδότησαν αυτή την εξομολόγηση από σένα;

Θυμάμαι που μου είπε πως έχω μια αριστοκρατική ομορφιά και δεν θα έπρεπε να κάνω τόσο extreme επιλογές... Από την άλλη, επειδή ήμουν στην τηλεόραση πίστευα πως με έπαιρνε να το κάνω, να επιλέξω κάτι εκκεντρικό. Άλλωστε, πιστεύω πως ο άνθρωπος κάνει το ρούχο και όχι το αντίθετο. Πρέπει να υποστηρίζεις το ρούχο που φοράς με την προσωπικότητά σου! Κι αυτό νομίζω πως το έχω καταφέρει!

Τώρα που έχεις βγει από το «My Style Rocks», αν κάποιος σε ρωτούσε: «Κατερίνα, τι είναι αυτό που θέλουν από τις παίκτριες», τι θα απαντούσες;

Ειλικρινά δεν ξέρω τι θέλουν: Να έχεις στυλ ή να ξέρεις να παίζεις σωστά τα χαρτιά σου; Δεν έχω καταλήξει ακόμη.

Από την παραγωγή τι σου έλεγαν;

Πως δεν τους αρέσουν οι οικογενειακές ιστορίες όπως η δική μου, όταν μίλησα για τον χαμό του πατέρα μου... Τότε γιατί κρατάνε μέσα την Κωνσταντίνα Παγάνη που έχει μιλήσει ανοιχτά για τη δολοφονία της μητέρας της;

Εσύ γιατί πιστεύεις πως έφυγες;

Να σου πω την αλήθεια, ίσως επειδή με είδαν ευαίσθητη μπορεί να θεώρησαν πως δεν θα αντέξω μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Φοβήθηκαν πως δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ όλη αυτή την ένταση... Μπορεί να είχαν και δίκιο, γνωστοί μου που βλέπουν το παιχνίδι, μου λένε πως ήδη γίνεται χαμός, πως γίνονται καβγάδες, υπάρχει φαγωμάρα. Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα τα έβγαζα πέρα!

Πάντως, υπάρχουν κοπέλες που έχουν κάνει παράπονα σχετικά και με τα χρήματα που σας δίνουν για να ντυθείτε. Πως είναι λίγα...

Γιαλιτάκι My Style Rocks

Όχι, δεν το πιστεύω αυτό. Μας δίνουν 500 ευρώ κάθε εβδομάδα και με αυτά πρέπει να δημιουργήσουμε πέντε concepts. Πιστεύω πως εάν διαχειριστείς σωστά τα χρήματά σου, καταφέρνεις ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Προσωπικά, μπορώ να ντυθώ όπως θέλω ακόμη και με 100 ευρώ, με οικονομικά ρούχα και αξεσουάρ που θα τα συνδυάσω με στυλ έτσι ώστε να φαίνονται πιο ακριβά!
Από τις πιο πολυσυζητημένες παίκτριες στο reality ήταν και η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου...
Ναι, η Ευρυδίκη ήταν μια κατηγορία από μόνη της! Είναι τρομερή ηθοποιός, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τη θαύμαζα, ωστόσο για μένα αυτό που βγάζει δεν είναι κάτι αληθινό... Αν μου έλεγες να βγω μαζί της θα το έκανα, θεωρώ πως έχω να μάθω και να πάρω πολλά από εκείνη.

Ποια κοπέλα θεωρείς πως θα είναι η νικήτρια;

Η Σοφιάνα Σπίνουλα. Και κατά τη γνώμη μου το αξίζει. Και το 'χει με το στυλ και είναι φoυλ αληθινή, δεν παίζει ύπουλα και με ψήφισε για να μείνω! Πιστεύω πως είναι από τα λίγα κορίτσια μέσα στο παιχνίδι που με κατάλαβε, που είδε πως είμαι πολύ ευαίσθητη...

Οι κριτές τι εντύπωση σου άφησαν;

Όλοι είναι τέλειοι. Ο πιο άμεσος και απλός είναι ο Χάρης Χριστόπουλος, ο πιο μετρημένος ο Στέλιος Κουδουνάρης και η Έλενα Χριστοπούλου η αυστηρή.

Εάν σου έλεγαν να ξαναμπείς στο reality τι θα απαντούσες;

Ναι, σίγουρα! Μόνο που αυτή τη φορά θα ήμουν bitch! Καλή με τους καλούς και κακιά με τους κακούς. Όταν φέρεσαι καλά σε κάποιους αλλά δεν το αναγνωρίζουν, αλλάζεις τακτική!

Ο αγαπημένος σου τι θα έλεγε για αυτό;

Ο άνθρωπος που είμαι μαζί του με στηρίζει. Έχουμε σχέση εδώ και επτά μήνες, πολύ πριν μπω στο παιχνίδι και όσο ήμουν μέσα στο «My Style Rocks» με στήριξε και μου στάθηκε. Δεν είναι άνθρωπος του χώρου, αλλά με καταλαβαίνει.

Δηλαδή περάσατε την καραντίνα μαζί...

Ναι, είμαστε από τα ζευγάρια που το lockdown τους έδωσε την ευκαιρία να δεθούν, ήρθαμε πιο κοντά. Ήταν ένα τεστ για τη σχέση μας, μια δοκιμασία για εμάς, που ξεπεράσαμε!

Στο «GNTM» θα πήγαινες;

Ναι, δεν θα είχα θέμα, άλλωστε έχω και την εμπειρία μοντέλου. Θα το δοκίμαζα, αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι ο εγκλεισμός στο σπίτι. Δεν θα το άντεχα!

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Να παραμείνω σε αυτόν τον χώρο. Να πάω σε μια σχολή υποκριτικής. Έχω κάνει χρόνια μπαλέτο με παραστάσεις στο Βεάκειο Θέατρο, μου αρέσει η έκθεση στη σκηνή, η αίσθηση που σου δίνει η συμμετοχή σε μια επιτυχημένη παράσταση, η επικοινωνία με το κοινό. Με βλέπω σε ένα σίριαλ... Γιατί όχι;