Τζούλιο-Φίλιππο Ντ' Ερρίκο: «Ακούω σε όλα τα ονόματα και δεν με ενοχλεί καθόλου!»

Αποκλειστικά στο περιοδικό YOU!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Στις 8 λέξεις υποδύεται τον δολοφόνο και πλέον απαντάει για τα εγκλήματά του... Σε μία σύντομη επίσκεψη στην Ελλάδα, πριν το lockdown, ο «Φοίβος» μιλάει για την αποχώρησή του απ' την επιτυχημένη σειρά του ΣΚΑΙ, περιγράφει τα επόμενα σχέδια του, και την ιστορία πίσω απ' το μοναδικό και πολυσύνθετο όνομά του...

  • Από τον Γιώργο Κακογιάννη
  • Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης
  • Styling: Ilias Wia
  • Makeup-Μαλλιά: Λεάννα Μάρκογλου

Γιατί Τζούλιο και όχι Χούλιο

«Τζούλιο» γιατί είμαι μισός Ιταλός και όχι Ισπανός (γέλια).

Τι υπάρχει σε ένα όνομα όπως το «Τζούλιο-Φίλιππο Ντ' Ερρίκο»;

«Τζούλιο» αποφάσισαν να με ονομάσουν οι γονείς μου, δεν υπήρχε κάποιος παππούς ή άλλος συγγενής, «Φιλίππο» είναι το δεύτερο όνομα του πατέρα μου, τον έλεγαν «Τζιάκομο-Φιλίππο Ντ' Ερρίκο» και τον φώναζαν Φίλιππο. Ντ' Ερρίκο είναι το επίθετο.

Πώς σε φωνάζουν οι φίλοι σου;

Με φωνάζουν Τζούλιο, αλλά ακούω σε διάφορα όπως «Χούλιο», «Τζουλιάνο», «Ζου», «Γουλιέλμο», «Ιούλιο», ό,τι φανταστείς. Ο καθένας μπορεί να μην το θυμάται ή να του αρέσει κάποια άλλη version. Ακούω στα πάντα και δεν με ενοχλεί καθόλου, το έχω συνηθίσει (γέλια).

Με τον κορωνοϊό έχει αλλάξει κάτι στη ζωή σου;

Ναι, σε δουλειές που πάω να κλείσω κάποιες ακυρώνονται και κάποια πλάνα μου ίσως να έχουν αλλάξει. Επαναπροσδιορίζω συνεχώς τους στόχους μου.

Τζούλιο-Φίλιππο Ντ' Ερρίκο 8 λέξεις περιοδικό You

  • Πουκάμισο, Camel Active, clodist.gr
  • T-shirt και παντελόνι, s.Oliver, AVENUE
  • Μποτάκια, Adam’s Shoes, Sandy.s

Σου έχει κοστίσει η κατάσταση που ζούμε περίπου τον τελευταίο χρόνο;

Όχι, υπήρξαν και καλά πράγματα μέσα στην καραντίνα. Ξεκουράστηκα, πέρασα ωραία σπίτι μου με τα σκυλιά μου. Μετά την καραντίνα έκανα και μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής με διάφορους καλλιτέχνες ερασιτέχνες και μη -ένας εκ των οποίων ήμουν κι εγώ. Έκανα κολάζ με χάρτινες συσκευασίες από πράγματα που αγοράζουμε, χρησιμοποίησα κυρίως ανακυκλώσιμα υλικά. Βγήκαν καλά πράγματα, είχα και τα γυρίσματα στις «8 λέξεις», τώρα είμαι εδώ.

Ισχύει ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος σου στις «8 λέξεις»;

Ισχύει, ναι. Δυστυχώς ή ευτυχώς φτάνει στο τέλος του, είμαι πολύ χαρούμενος όμως που συμμετείχα. Αργά ή γρήγορα θα ερχόταν αυτή η στιγμή.

Τι κρατάς απ' τα δύο χρόνια που πέρασες στις «8 λέξεις»;

Τα άτομα που γνώρισα, την εμπειρία που απέκτησα, τον κόσμο που μου λέει διάφορα και με αγαπάει, είτε με μισεί λόγω του ρόλου (γέλια).

Οι δικές σου «8 λέξεις» ποιες είναι;

Αγάπη, έρωτας, σεξ, υπομονή, επιμονή, διασκέδαση, ύπνος και φαΐ.

Περισσότερα στο περιοδικό You που κυκλοφορεί