Αγγελική Δαλιάνη: "Η πιο σοκαριστική στιγμή μου ήταν όταν γεννήθηκε πρόωρα ο γιός μου!"

Backstage βίντεο από την συνέντευξη στο νέο τεύχος YOU!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Οι επαναλήψεις της σειράς “Η Μαρία η άσχημη” που την καθιέρωσε, τα...σπάει για μια ακόμη φορά στην τηλεθέαση, 13 χρόνια μετά την πρώτη προβολή. Η ηθοποιός Αγγελική Δαλιάνη θυμάται τα ευτράπελα της μεγάλης δημοσιότητας που βίωσε εκείνη την εποχή, αποκαλύπτει πως γνώρισε τον σύζυγό της Μάνο Παπαγιάννη και πως καταφέρνουν να κρατούν ζωντανό το γάμο τους και αν έφτασαν κάποια στιγμή στα άκρα, για το πως αντέδρασε τις στιγμές που εκείνος αδικήθηκε, για την καθημερινότητά της με τα δύο της παιδιά, τις δυσκολίες, τις αγωνίες, τα παιδικά της χρόνια, αλλά και τις στιγμές που συναισθηματικά λύγισε. Ενώ στο βίντεο που ακολουθεί εξηγεί πως το χιούμορ παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην οικογένειά της.

  • Από την Κατερίνα Μπούσιου
  • Φωτογραφίες Κώστας Καπαρελιώτης
  • Styling 'Ελενα Οικονόμου
  • Μake up-hair Σοφία Περγιαννάκη

'Άφησε την δημοσιογραφία για την υποκριτική και τώρα μετά τις επιτυχίες που έχει κάνει στην τηλεόραση και στο θέατρο, ανοίγει τα φτερά της σε νέες επαγγελματικές δραστηριότητες. Είναι αεικίνητη, full time μαμά και πάντα με ένα χαμόγελο και την παροιμιώδη πια ηρεμία της. Και μοιάζει ακόμη σαν το μικρό κοριτσάκι που το 2005 έκανε το ντεμπούτο της στην σειρά του ΑΝΤ1 “Μην μου λες αντίο”.

Σου κάνει εντύπωση που οι επαναλήψεις φέτος της σειράς 13 χρόνια μετά κάνουν τόση μεγάλη επιτυχία; Κάποια στιγμή πέρασε σε τηλεθέαση και τον Νίκο Μουτσινά...

Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό γιατί δείχνει ότι αυτή την δουλειά την αγαπούν ακόμη παρόλο που έχει ξαναπαίξει σε επανάληψη στο παρελθόν. Ακόμη και παιδιά που δεν είχαν γεννηθεί τότε, που παιζόταν η σειρά με σταματάνε και με φωνάζουν ως Μαρία η άσχημη, ενώ οι συμμαθητές της κόρης μου είναι μεγάλοι φαν της σειράς! Παίρνω πάρα πολλά μηνύματα στα social media από εκείνους που την παρακολουθούν.

Αγγελική Δαλιάνη περιοδικό You

Τότε ήσουν μικρή ακόμη σε ηλικία. Αισθανόσουν άβολα με την υπερβολική δημοσιότητα;

Δεν είχα προλάβει καν να το σκεφτώ ή να φοβηθώ, γιατί για δύο χρόνια δούλευα πάρα πολύ. 'Έκανα καθημερινά γύρισμα για 10 με 15 ώρες, μερικές φορές και τα Σαββατοκύριακα και γυρνούσα στο σπίτι μου κατάκοπη αργά το βράδυ. 'Όλο μου το άγχος εκείνη την εποχή ήταν να τα πάω καλά στο ρόλο. Δεν προλάβαινα καν να βγω έξω να συναντήσω κόσμο για να καταλάβω τι συνέβαινε.

Δεν πρέπει όμως και να σε αναγνώριζαν αν κυκλοφορούσες κανονικά χωρίς την μεταμφίεση..

Περνούσα τελείως απαρατήρητη στην κανονική μου ζωή, δεν με αναγνώριζαν ότι ήμουν η Μαρία η άσχημη. Μόνο από την φωνή μου με καταλάβαιναν ορισμένοι και η αλήθεια είναι ότι ένιωθα πολύ ωραία με την αγάπη τους γιατί μου την εξέφραζαν πολύ έντονα. Μου έδιναν πάρα πολλές ευχές και θυμάμαι που έλεγα τότε “οι μισές να βγουν θα είμαι πολύ ευτυχισμένη! Γίνονταν πολλά ευτράπελα εκείνη την εποχή. Είχαμε πάει ένα ταξίδι στην Κρήτη με τον Μάνο, μπήκαμε σε ένα ζαχαροπλαστείο, τον είχαν αναγνωρίσει και του μιλούσαν, εγώ καθόμουν δίπλα του και του λένε κάποια στιγμή “γιατί δεν μας έφερες την Μαρία την άσχημη;” Γελάσαμε πάρα πολύ. Το αστείο ήταν ότι λίγες ώρες μετά ξαναπήγαμε στο ίδιο μαγαζί και του λέει ο απογευματινός υπάλληλος “Που να στα λέω. Ήταν εδώ το πρωί η Μαρία η άσχημη!”

Σου έπαιρνε πολύ ώρα να ετοιμαστείς για την μεταμφίεση;

Ως άσχημη ετοιμαζόμουν μέσα σε πέντε λεπτά. Όταν όμως από άσχημη μετά έγινα όμορφη μου έπαιρνε πολύ ώρα στο μακιγιάζ.

Με τον συμπρωταγωνιστή σου τότε Άνθιμο Ανανιάδη, κρατήσατε κάποια επαφή μετά την σειρά; Τότε γράφονταν πως είχατε τσακωθεί..

Επειδή έκανε πάταγο το σίριαλ, υπήρχαν ένα σωρό τέτοια δημοσιεύματα. Αλλά ποτέ δεν τσακωθήκαμε. Δεν κάναμε παρέα μετά την σειρά, γιατί εκείνος έφυγε για την Αμερική, αλλά μιλούσαμε συχνά μέσω Skype και φυσικά όταν επέστρεψε. Με όλους τους ηθοποιούς έχω κρατήσει επαφή. Και με τον Χρήστο Πλαϊνη που φέτος παίζει στις “Άγριες Μέλισσες” που τον βλέπω και τον καμαρώνω.

*(Περισσότερα στο You weekly που κυκλοφορεί)