Χάρης Σώζος: “Με την κόρη μου πληρώνω.... όσα έκανα στις γυναίκες της ζωής μου!”

Αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό YOU

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Έχει ένα ιδιαίτερο χιούμορ όταν μιλά για τον εαυτό του, τη μικρή του κόρη αλλά και τον μεγαλύτερο γιο του από τον πρώτο του γάμο. Διαθέτει την περηφάνια του πατέρα του και την αγάπη για γνώση που κληρονόμησε από τη μητέρα του και η λαμπρή πορεία του εδώ και 46 χρόνια στο θέατρο και στην τηλεόραση μόνο τυχαία δεν υπήρξε.

Ο Χάρης Σώζος, ο τηλεοπτικός... σκληρός Σωκράτης Θέμελης από τις “Άγριες Μέλισσες” δίνει μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο YOU, μιλώντας για τα δύσκολα οικονομικά παιδικά του χρόνια στην Εύβοια, τις φορές που σκέφτηκε να τα παρατήσει, την πικρία από την ενασχόλησή του με την πολιτική, τις συγκλονιστικές εξελίξεις της σειράς ενώ στο βίντεο που ακολουθεί περιγράφει την σχέση του με την τηλεοπτική αλλά και την κανονική του κόρη και τον γιό του.

  • Από την Κατερίνα Μπούσιου
  • Φωτογραφίες Κώστας Καπαρελιώτης
  • Styling 'Eλενα Οικονόμου
  • Make up hair Διονυσία Κωνσταντίνου

Ως πιτσιρικάς ποιο ήταν το πρώτο χαρτζιλίκι, η πρώτη δουλειά από την οποία πήρατε έστω και κάποια λίγα χρήματα στα χέρια σας;

Τα πρώτα μου χρήματα τα πήρα στα έξι μου χρόνια, όταν στα δύο καφενεία που υπήρχαν στην πλατεία του Αλιβερίου με φώναζαν για να τους πω ένα ποίημα που λεγόταν «Το Χωριό μου είναι τ’ Αλιβέρι» και που το είχε γράψει η μητέρα μου. Με έβαζαν, λοιπόν, πάνω σε μια καρέκλα και εγώ το έλεγα με δύναμη και ενθουσιασμό! Τότε με φώναζαν και από το άλλο καφενείο και μου έδιναν μία δραχμή για να τους πω το ίδιο ποίημα! (γέλια)

Υπήρξε παράδειγμα θάρρους και περηφάνιας ο πατέρας σας; Σας έκανε ποτέ να νιώσετε ότι τον λυγίζουν οι δυσκολίες που αντιμετώπισε;

Ποτέ δεν μας άφησε να καταλάβουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε. Κάποτε του είχα ζητήσει να μου πάρει ένα ποδήλατο. Μου είπε ότι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε και ότι όταν τα πράγματα γίνουν καλύτερα οικονομικά, θα μου το έπαιρνε. Όταν με είδε, όμως, να σπρώχνω το ποδήλατο ενός γειτονόπουλου στην ανηφόρα, για να μου δώσει να κάνω και εμένα καμιά βόλτα, χωρίς να πει τίποτε, δανείστηκε χρήματα και μετά από κάποιες μέρες πήγε στη Χαλκίδα και μου έφερε το δικό μου ποδήλατο, γιατί δεν ήθελε να νιώθουν μειονεκτικά τα παιδιά του. Κάποιες φορές όταν τρώγαμε, το πιάτο του πατέρα μου ήταν αδειανό και όταν τον ρωτούσα γιατί δεν τρώει, μου απαντούσε: “Όταν τρώνε τα παιδιά μου χορταίνω εγώ”. Τον τσάκωσα μετά να ρίχνει στο πιάτο του ότι είχαμε αφήσει εμείς και να τρώει πίνοντας το κρασάκι του και τότε… κατάλαβα!

Η εξέλιξη στον τηλεοπτικό σας ρόλο φαντάζομαι ότι θα είναι στα επόμενα επεισόδια εκείνη που θα μας απασχολήσει αρκετά. Περιμένετε κι εσείς με αγωνία τη στιγμή που θα χρειαστεί να αποκαλύψετε στην κόρη σας ότι έχει αδελφό τον Μελέτη; Θα οδηγηθείτε σε σύγκρουση;

Πραγματικά δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η ιστορία γύρω από τον Σωκράτη Θέμελη. Mε προβληματίζει το πώς θα αντιδράσει η κόρη όταν μάθει ότι έχει έναν αδελφό και το πώς θα διαχειριστώ την σχέση μου μαζί της όταν ανακαλύψει ότι ο πατέρας της στα νιάτα του υπήρξε «βίαιος» κατά τα λεγόμενα της Ανέτ. Πραγματικά δεν ξέρω τι είχε συμβεί εκείνη την βραδιά. Προσπαθώ να καταλάβω πώς ένας τόσο τρυφερός άνθρωπος, με μια απέραντη αγάπη και νοσταλγία προς την πεθαμένη του γυναίκα και με τόση τρυφερότητα προς την κόρη του, ένας άνθρωπος που δείχνει ότι αγαπά και σέβεται το γυναικείο φύλο, μπόρεσε να υπάρξει στα νιάτα του τόσο βίαιος.

Μπορεί με ένα “συγγνώμη” στην Ανέτ να αλλάξουν όλα;

Δεν ξέρω. Μπορεί να ζητήσει συγγνώμη, μπορεί για χάρη της κόρης και του γιου να συμφιλιωθεί με την Ανέτ. Μπορεί να είναι τόσο έντονη η σύγκρουση που να τον διώξει και η κόρη. Μπορεί ο Μελέτης να πάρει υπό την προστασία του τη Δόμνα. Μπορεί να υπάρξει λήθη για ό,τι συνέβη και εν ονόματι των παιδιών, ο Σωκράτης και η Ανέτ να συμφιλιωθούν. Είμαι περίεργος να δω πώς θα το διαχειριστούν.

*περισσότερα στο You weekly που κυκλοφορεί

Κεντρική φωτογραφία:

  • Γιλέκο και παντελόνι, Corovesis Cor's, corovesis-cors.gr
  • Πουκάμισο, Marks & Spencer, marksandspencer.gr
  • Γραβάτα, κλιπ γραβάτας και pochette, Nino Venturi