Η Μαρία Πετεβή και ο Σπύρος Σταμούλης στο περιοδικό YOU!

Μίλησαν για όλα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Μιλάμε για την κρίση ηλικίας, για τον γάμο, τον προσωπικό αγώνα που έδωσαν για να κατακτήσουν τα όνειρά τους, τις οικογενειακές καταβολές, τις ανατροπές, τον έρωτα, τις φοβίες, την τύχη, και με έναν μοναδικό τρόπο καταθέτουν την άποψή τους για τις καταγγελίες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο θέατρο. Φυσικά, ο κύριος και η κυρία Γραμματικού από τις «Άγριες Μέλισσες» δεν μπορούν να μη μας δώσουν και μια γεύση από όσα συμβαίνουν στην ψυχοσύνθεση των ρόλων τους και τις νέες εξελίξεις στη ζωή της Πηνελόπης και του Αλέξη. Η Μαρία Πετεβή και ο Σπύρος Σταμούλης στην πρώτη κοινή φωτογράφησή τους για το YOU.

Από την Κατερίνα Μπούσιου

Φωτογραφίες Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Styling Ilias Wia

Μακιγιάζ Ελισάβετ Σιδηροπούλου

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές καταγγελίες συναδέλφων σας που δημοσιοποιούν προσωπικές εμπειρίες σεξουαλικής κακομεταχείρισης αλλά και εργασιακής βίας. Έχετε βιώσει αντίστοιχα περιστατικά, έχετε δει να συμβαίνει γύρω σας;

ΜΑΡΙΑ Έχω ακούσει από συναδέλφους να λένε ότι έχουν περάσει πολύ δύσκολα σε συνεργασίες, πως έκλαιγαν καθημερινά, υπέφεραν, αισθάνονταν σκουπίδια, φοβόντουσαν να μιλήσουν, εξαπατήθηκαν. Πως έχουν φτάσει να πάρουν ώς και χάπια για να αντέξουν τον εκφοβισμό, τις απειλές, τις ύβρεις. Και σε εμένα έχει τύχει να με προσβάλουν πολύ άσχημα κατά τη διάρκεια της συνεργασίας. Έκλαιγα, περνούσα δύσκολα, δεν ήθελα να πάω στη δουλειά, είχα εμφανίσει μέχρι και ψυχοσωματικά. Όπως έχει τύχει να ασκεί κάποιος βία στην πρόβα ή στην παράσταση, ενώ δεν κάλυπτε τις ανάγκες της σκηνής και ούτε ήταν κάτι συμφωνημένο. Το περίεργο στη δουλειά μας είναι ότι τα όρια συμπεριφοράς δεν είναι διακριτά, με πρόφαση την τέχνη.

ΣΠΥΡΟΣ Στο θέατρο που υπάρχει σωματική επαφή μεταξύ των ηθοποιών, δεν μπορείς να αποδείξεις ότι συμβαίνει κάτι κακό, γιατί εκείνη τη στιγμή θα σου πουν «μα αυτό απαιτούσε η σκηνή».

Σπύρο όσο αφορά την σειρά, θα είσαι εκείνος που θα οδηγήσει τελικά τον Βόσκαρη στη φυλακή;

Σ. Το ελπίζω, θα το ήθελα πολύ! Είναι θέμα δικαίωσης, παρά τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν.

Θα παίξει ρόλο στη στάση σου, όταν μάθεις ότι ο Βόσκαρης είναι ετεροθαλής αδελφός του Δούκα, με τον οποίο έχεις συγκρουστεί;

Σ. Ως εισαγγελέας, θα θεωρήσω ότι υπάρχουν και άλλα κίνητρα του Βόσκαρη για αυτή την κακομεταχείριση που έχει υποστεί η Ελένη.

Μαρία, ως Πηνελόπη, θα έχεις συναισθηματικά πισωγυρίσματα; Έχεις διαγράψει από μέσα σου τον Μελέτη;

Μ. Δεν τον έχει διαγράψει τον Μελέτη. Στην ουσία, η Πηνελόπη έκανε μια βεβιασμένη κίνηση, να παντρευτεί έναν άλλον άνθρωπο, επειδή ασφυκτιούσε στο σπίτι της. Τον αγαπά τον Αλέξη, αλλά είναι βαθιά ερωτευμένη ακόμη με τον Μελέτη. Αν δεν υπήρχε εκείνος, θα μπορούσε να ερωτευτεί τον εισαγγελέα. Έχει τύψεις για τη συμπεριφορά της, δεν έχει συνηθίσει να της φέρεται ένας άντρας τόσο καλά όσο εκείνος και συνέχεια δοκιμάζει τα όριά του.

Θα αντιμετωπίσει τη Ζορζέτ με ζήλια;

Μ. Δεν θα είναι ψύχραιμη, φυσικά και θα ζηλέψει. Εκεί η Πηνελόπη θα καταλάβει πως όσο προσπαθεί να ξεφύγει από την ιστορία με τον Μελέτη τόσο πιο βαθιά μπαίνει σε αυτήν. Είναι σαν κινούμενη άμμος.

Θα ξαναβρεθεί με τον Μελέτη, έστω και ως λάθος της στιγμής;

Μ. Αυτό δεν μας το έχουν αποκαλύψει ακόμη οι σεναριογράφοι. Ο Αλέξης θέλει να κάνει ένα παιδί με την Πηνελόπη, για να την κρατήσει κοντά του, και εκείνη επίσης, για να μπορέσει να κρατηθεί από εκείνον. 'Αν έρθει ένα παιδί στην ζωή τους θα είναι καθοριστικό και θα είναι το πρώτο εγγόνι του Δούκα που δεν θα μεγαλώσει στο σπίτι των Σεβαστών.

*Περισσότερο στο You weekly

Κεντρική φωτογραφία:

ΣΠΥΡΟΣ:

ΚΟΣΤΟΥΜΙ και ΓΙΛΈΚΟ, D-zine, dzine.gr

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ, Marks and Spencer, marksandspencer.gr

OXFORDS, Nak light (με έκπτωση έως 70%), AVENUE

ΜΑΡΙΑ:

ΦΟΡΕΜΑ, Niriides Accessories, niriidesaccessories.com

ΠΑΠΙΓΙΟΝ, Guy Laroche Piraeus

ΒΡΑΧΙΟΛΙ, KΛRKΛLIS Silver Collection, KΛRKΛLIS

ΓΟΒΕΣ, Nak light (με έκπτωση έως 70%), AVENUE