Πένυ Αγοραστού: "Πηγαίνω στην εκκλησία και..." - Η Τασούλα από το Μαύρο Ρόδο και η σχέση της με τον Θεό

Backstage βίντεο από την συνέντευξή της στο περιοδικό YOU

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Γίνεται να την έχουν βαφτίσει Παναγίτσα και στο «Μαύρο Ρόδο» να μην υποδύεται την καλόγρια; Όλα γίνονται με την Πένυ Αγοραστού που ποζάρει στον φακό του YOU και μιλάει για: τον ρόλο της «Τασούλας» στη νέα σειρά του MEGA (που κάνει τρομερά νούμερα τηλεθέασης), τη δική της σχέση με την θρησκεία και την ψυχοθεραπεία που την βοήθησε στις δύσκολες στιγμές της.

Κάθε συνάντηση μαζί της είναι φρέσκια και μοναδική. Την βλέπεις και λάμπει, σαν τα δαχτυλίδια που φοράει, και έχει μία διαφορετική εσάνς πάνω της, σαν τα αρωματικά κεριά που ξεκίνησε να φτιάχνει στην πανδημία. Πολυτεχνίτισσα η Πένυ, με την οποία αρχίζουμε την κουβέντα από την πρόσφατη τηλεοπτική της πρεμιέρα.

Από τον Γιώργο Κακογιάννη

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Πένυς Αγοραστού στο YOU

Πένυ Αγοραστού Μαύρο Ρόδο Περιοδικό YOU

Πρόσφατα κάνατε δυναμική πρεμιέρα στο «Μαύρο Ρόδο» του MEGA, ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα;

Είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό το νέο ξεκίνημα, είναι μία εκπληκτική παραγωγή, με φανταστικούς συντελεστές και ηθοποιούς. Υποδύομαι την «Τασούλα», ένα αθώο κορίτσι που μπλέκεται άθελά του σε κάποιες υποθέσεις και τα κάνει άνω-κάτω. Η δυσκολία σε αυτόν τον ρόλο ήταν να ξεχωρίζει από την «Λατάνια» επειδή μοιάζουν σαν χαρακτήρες, με τη διαφορά ότι η «Τασούλα» είναι αθώα και αντιδρά από αφέλεια.

Κατερίνα Διδασκάλου και η Φωτεινή Παπαθεοδώρου, με τις οποίες συνεργάζεσαι, πέρασαν μία εβδομάδα σε μοναστήρι για να κάνουν έρευνα για τον ρόλο τους. Εσύ συνάντησες ανθρώπους που έχουν ζήσει σε μοναστήρι, παρότι δεν είναι σχετικό με τον δικό σου ρόλο;

Έχω πάει πολλές φορές σε μοναστήρι, ειδικά στο νησί μου, στη Λέσβο. Έχω συναναστραφεί με μοναχούς και μοναχές, θα ήθελα κάποια στιγμή να ζήσω κι εγώ την εμπειρία που έζησαν τα κορίτσια, δηλαδή να πάω κι εγώ για μία εβδομάδα σε ένα μοναστήρι μακριά απ' όλους και απ' όλα.

Πιστεύεις στον Θεό;

Ναι, με έναν δικό μου τρόπο. Πηγαίνω στην εκκλησία, ανάβω το κερί μου και προσεύχομαι.

Πότε Τον χρειάστηκες;

Όταν έψαχνα από κάπου να πάρω δύναμη και ελπίδα. Πολλές φορές χάνω τη δύναμή μου για χαζά πράγματα, παρότι έχω καταφέρει άλλα κι άλλα. Εκεί χρειάστηκα τη θρησκεία, για να ξεπεράσω δικές μου προσωπικές δυσκολίες και να αλλάξω κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μου, σχετικά με τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα.

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 19/10, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ