Κώστας Σόμμερ: «Θα ονομάσουμε την κόρη μας...» - Αποκλειστικό!

«Δεν είμαστε από τις οικογένειες που έχουν τέτοια στερεότυπα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Τρία χρόνια πριν ξεκινούσαν το ταξίδι τους ως ζευγάρι, σήμερα φωτογραφίζονται αγκαλιά με τον γιο τους, Ιάσονα, περιμένοντας σε λίγες μέρες την κόρη τους. Άλλοτε αμετανόητος εργένης, ο Κώστας Σόμμερ βρήκε το λιμάνι του στο πρόσωπο της makeup artist Βαλεντίνης Παπαδάκη και μαζί μάς μιλούν για τη γνωριμία τους, τα άγχη τους ως νέοι γονείς, ενώ αποκαλύπτουν το όνομα που θα δώσουν στο νεογέννητο παιδί τους.

Την προσέχει σαν τα μάτια του, και αυτό φαίνεται στη φωτογράφιση! Αδυναμία και της πεθεράς της έχει γίνει η Βαλεντίνη, με τον Κώστα να αποκαλύπτει πως σε κάθε επικοινωνία τους τον ρωτάει πάντα αν είναι καλά -και εκείνος αντίστοιχα έχει γίνει πλέον κολλητός με την πεθερά του. Για την κουβέντα μας βέβαια ξεκινάμε από πιο βασικά πράγματα, και γυρνάμε στην εποχή που γνωρίζονταν για πρώτη φορά, για να συστηθούν και σε εμάς...

Από τον Γιώργο Κακογιάννη

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Κώστα Σόμμερ και της Βαλεντίνης Παπαδάκη

Πώς γνωριστήκατε;

Βαλεντίνη: Σε κοινή παρέα, εντελώς τυχαία. Είχα να μιλήσω χρόνια με τον άνθρωπο που μας κάλεσε, και ο Κώστας δεν ήθελε να έρθει καν. Τελικά καταλήξαμε να μιλάμε περισσότερο οι δυο μας, παρά με τους υπόλοιπους.

Ήσουν έτοιμος να γίνεις πατέρας;

Κ: Πολύ, και ήμουν συνειδητοποιημένος για τον άνθρωπο που θέλω δίπλα μου. Πιο πριν δεν ήμουν έτοιμος, μέχρι μία ηλικία ξυπνούσα και δεν ήξερα αν είμαι στο Λος Άντζελες ή στη Γερμανία, τι οικογένεια θα μπορούσα να κάνω; Πριν από δέκα χρόνια δεν θα μπορούσα να αναγνωρίσω τα θετικά της Βαλεντίνης, πρέπει να είσαι αρκετά ώριμος για να καταλάβεις πόσο σημαντικός είναι ένας άνθρωπος. Και, ειδικά σε έναν γάμο, πρέπει να γνωρίζεις πότε να κάνεις πίσω στα «θέλω» σου και να βάζεις μπροστά τα «θέλω» της οικογένειας.

Μόλις γεννηθεί το κοριτσάκι σας, θα θέλατε ακόμα ένα ή θα σταματήσετε μετά από τρία χρόνια εγκυμοσύνης;

Κώστας Σόμμερ Βαλεντίνη παπαδάκη περιοδικό you

Β: Όταν γεννήθηκε το προηγούμενο παιδί, λέγαμε ότι θέλουμε ένα διάλειμμα. Προσωπικά δεν θα πω τίποτα τώρα, γιατί μπορεί μετά να βρεθώ προ εκπλήξεως (γελάει). Ιδανικά δεν θα ήθελα άλλο αυτή τη στιγμή, ωστόσο δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η μοίρα.

Κ: Θεωρώ ότι καλό είναι να κάνεις τόσα παιδιά, όσα μπορείς να υποστηρίξεις οικονομικά και να έχετε καλή ποιότητα ζωής, να μπορείς να τα στέλνεις σε ένα καλό σχολείο και να τους δώσεις προοπτικές, χωρίς να δυσκολεύεσαι να περάσεις τον μήνα.

Πώς θα ονομάσετε την κόρη σας;

Β: Σιμώνη, από τη μαμά του Κώστα. Δεν είμαστε από τις οικογένειες που έχουν τέτοια στερεότυπα.

Κ: Για παράδειγμα δεν δώσαμε στον γιο μας όνομα από τους μπαμπάδες μας, τον βγάλαμε Ιάσονα. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση μάς άρεσε το όνομα, ταιριάζει και με το επίθετο: «Σιμώνη Σόμμερ».

Ο γιος σας πώς δέχτηκε το γεγονός ότι περιμένει αδερφούλα;

Β: Μέχρι τώρα ήταν καλά, αλλά όσο πλησιάζει ο καιρός, νομίζω ότι το αντιλαμβάνεται διαφορετικά και έχει κολλήσει πάνω μου. Θεωρώ ότι στην αρχή δεν θα είναι εύκολη η προσαρμογή, αλλά ελπίζω να περάσουμε γρήγορα από αυτό το στάδιο επειδή ο Ιάσονας είναι πολύ τρυφερό και δοτικό παιδί.

Κ: Βέβαια είμαστε και εμείς έτσι. Τα παιδιά δεν κάνουν αυτό που λες, αλλά αυτό που βλέπουν. Αν βλέπουν αγάπη και ηρεμία, θα λειτουργήσουν ανάλογα.

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 14/12, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ