Αποκλειστικό: «10 χρόνια κάνω...» - Η διατροφή που ακολουθεί η Θεοφανία Παπαθωμά κι έχει αυτό το κορμί

«Η συναισθηματική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με το φαγητό»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Εάν βαθμολογούσαμε την γοητεία θα της δίναμε δέκα με τόνο, από τα πιο όμορφα πρόσωπα της δεκαετίας του 90, μιας εποχής που είχε ανάγκη από την παρουσία νέων sex symbol και μοιραίων γυναικών...“Η ομορφιά είναι θείο δώρο αλλά χωρίς ταλέντο δεν στέκεσαι” υποστηρίζει η Θεοφανία Παπαθωμά... Από το “Άγγιγμα ψυχής” μέχρι το “Μαύρο ρόδο” της επιτυχημένης σειράς του MEGA, η γοητευτική ηθοποιός έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα καριέρας... Σήμερα φωτογραφίζεται σε εορταστικό mood για το YOU, μιλάει για το πνεύμα των Χριστουγέννων και δηλώνει ακόμα λάτρης του Άη Βασίλη. Είναι εκείνη που μερικά χρόνια πριν έγραφε το τρυφερό παραμύθι “ποιος έκλεψε την στολή του Άη Βασίλη;” θέλοντας να δηλώσει ότι κανένας δεν μπορεί να κλέψει από τα παιδιά – αλλά και από την ίδια - το Πνεύμα αυτών των ημερών...

Η Πολυξένη από το “Μαύρο Ρόδο” (δείτε εδώ τι θα συμβεί στο αποψινό επεισόδιο: Πυροβολούν τον Πέτρο και την Ελισάβετ!) είναι αδίστακτη και συμφεροντολόγα, η Θεοφανία όμως, καμμία σχέση, κάνει τρέλες και γουστάρει την ανεμελιά, τίποτα και κανένας δεν της το χαλάει...Η ηθοποιός σε έναν μίνι απολογισμό ζωής και καριέρας εκμυστηρεύεται τα θέλω και τις επιθυμίες της, όπως και τους κανόνες που ακολουθεί και πιστεύει χωρίς να παρεκκλίνει στο ελάχιστο.

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Θεοφανίας Παπαθωμά στο YOU

Σε ενόχλησε ποτέ που περισσότερο μεν στο παρελθόν αλλά ακόμα και σήμερα σε επιλέγουν για να υποδυθείς την ωραία και την μοιραία γυναίκα;

Καθόλου δεν με ενοχλεί, αρκεί το ωραία και μοιραία να μην είναι ο κύριος ρόλος, να είναι το συνοδευτικό. Νομίζω ότι μόνο στην Ελλάδα η ωραία είναι ρόλος. (γέλια)

Είναι προτέρημα ή μειονέκτημα για μια γυναίκα ηθοποιό να είναι εκτός από ταλαντούχα και όμορφη; Την πρώτη φορά που σε είδαν να παίζεις πιστεύεις ότι τους κέρδισες με την ομορφιά ή με το ταλέντο σου;

Και τα δύο χρήσιμα είναι. Η ομορφιά είναι θείο δώρο αλλά χωρίς ταλέντο στη δουλειά μας δεν στέκεσαι. Η πρώτη μου δουλειά ήταν δύο επεισόδια στους “Ψίθυρους καρδιάς” όπου τους κέρδισε η άνεση που είχα και ο τρόπος που υποδύθηκα το ρόλο, απ’ ότι μου είπαν.

Έχεις ακούσει να λένε ποτέ στην αρχή της καριέρας σου «η Παπαθωμά έχει βλέμμα που σκοτώνει, ή είναι σνόμπ, ή καβάλησε καλάμι;»

Έχω καταλάβει ότι οι άνθρωποι που με συναντούν και δεν με γνωρίζουν έχουν μία τελείως διαφορετική εικόνα για μένα από αυτό που είμαι πραγματικά. Αλλά αυτό δεν νομίζω ότι συμβαίνει μόνο σε μένα. Πολλοί με θεωρούν σνομπ και τώρα τελευταία άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως είμαι τελικά…(γέλια)

Θεοφανία Παπαθωμά

Εάν σου έλεγαν να γυρίσεις πίσω τον χρόνο τι θα άλλαζες στην ζωή σου και τι δεν θα άλλαζες;

Η ζωή μας είναι προδιαγεγραμμένη, δοσμένη από το κάρμα μας. Η μόνη επιλογή που έχουμε είναι ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Αν γύριζα λοιπόν το χρόνο πίσω θα προσπαθούσα να είμαι καλύτερος άνθρωπος. Θα διόρθωνα όλες τις κακές στιγμές.

Ήσουνα ανέκαθεν τόσο καθωσπρέπει στην ζωή σου ή έκανες και πράγματα που τσαλακώθηκες αλλά εμείς δεν τα πήραμε χαμπάρι ποτέ;

Είχα πάντοτε έναν ενοχλητικό καθωσπρεπισμό δυστυχώς ή ευτυχώς. Θέλω να είμαι εντάξει. Θέλω να είμαι δίκαιη, να μην στεναχωρώ τους ανθρώπους, να περνάω καλά και να είμαι χαρούμενη. Δεν θέλω να υπάρχει αρνητική ενέργεια, αρνητικός περίγυρος κι αρνητική επιρροή. Θέλω να ζω μες στην ομορφιά και για αυτό παλεύω κάθε μέρα.

Μια βορειοελλαδίτισσα από γεννησιμιού κοκέτα φροντίζει τον εαυτό της ακόμα και για να πάει μέχρι το περίπτερο;

Δεν είμαι κοκέτα καθόλου. Στην πραγματικότητα αισθάνομαι ότι είμαι 12 χρόνων και έτσι συμπεριφέρομαι. Λούζομαι και φεύγω, δεν βάφομαι ποτέ, κυκλοφορώ σαν έφηβη με τις φόρμες και τα αθλητικά. Παίζω μπάσκετ, κουτσό, κατεβαίνω από τσουλήθρες, σκαρφαλώνω στα δέντρα.

Δουλειές στο σπίτι κάνεις γιατί δεν μπορώ να σε φανταστώ...

Στο σπίτι κάνω ότι χρειαστεί, μαγειρεύω κάθε μέρα. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι σιχαίνομαι τις δουλειές του σπιτιού και τις θεωρώ πεταμένο χρόνο, αν μπορούσα δεν θα έκανα τίποτα απολύτως!

Κάνεις μόνιμα δίαιτα, διατροφή και άσκηση προκειμένου να διατηρείς αυτό το κορμί; Κουράστηκες και ενέδωσες ποτέ σε γευστικό πειρασμό που στην συνέχεια το μετάνιωσες;

Πάντα τρώω κάτι που μου αρέσει και το έχω επιθυμήσει, δεν είμαι υστερική. Κάνω χορτοφαγική διατροφή 10 χρόνια τώρα. Προσπαθώ να ασκούμαι τρεις φορές την εβδομάδα που είναι απαραίτητο για την καλή φυσική κατάσταση και την ευεξία μας.

Η διάθεσή μας και η συναισθηματική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με το φαγητό. Είμαστε αυτό που τρώμε. Και αυτά που συνήθως τρώει ο μέσος ανθρωπος εκτός από την υγεία, του στερούν και τη χαρά!

Περισσότερα στο νέο Χριστουγεννιάτικο τεύχος του YOU, που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 21/12, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ