Σάσα Μπάστα: Αποκλειστικό! Φωτογραφίζεται με την κόρη της και μιλά για το επόμενο παιδάκι της

«Φοβάμαι το κακό το μάτι»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σάσα Μπάστα: Αποκλειστικό! Φωτογραφίζεται με την κόρη της και μιλά για το επόμενο παιδάκι της

Σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο, της µαµάς, η Σάσα Μπάστα αγκαλιά µε την 4χρονη κόρη της Ειρήνη-Αλεξάνδρα Κουσαθανά φωτογραφίζονται σε ένα παραµυθένιο περιβάλλον για πρώτη φορά στο YOU. Η τραγουδίστρια µιλά για την σχέση τους, τον άντρα της Δηµήτρη Κουσαθανά, για την πολυµελή οικογένεια που θέλουν να αποκτήσουν, ενώ απαντά στα δηµοσιεύµατα που µέχρι πρότινος την ήθελαν να παίρνει διαζύγιο.

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Σάσας Μπάστα

Σάσα Μπάστα εγκυος

Πόσο έχει αλλάξει τη ζωή σου η µητρότητα;

Η ζωή µου απέκτησε νόηµα όταν γέννησα την Ειρήνη µου, είναι όλη µου η ζωή και ένας λόγος για να υπάρχω. Οι µαµάδες µας τελικά είχαν απόλυτο δίκιο που όταν ανησυχούσαν για εµάς έλεγαν «όταν κάνεις παιδί θα µε θυµηθείς».

Επειδή, λόγω της δουλειάς σου, ξενυχτάς, περνάς χρόνο µε την Ειρήνη;

Δεν µε ενδιαφέρει καθόλου η κούραση, παρά µόνο να περνάω ώρες µαζί της, εξάλλου η Ειρήνη κοιµάται όταν εγώ λείπω. Έχω γυρίσει πολλές φορές, όµως, από τη δουλειά και άυπνη περιµένω για να την ξυπνήσω να πάει στον παιδικό σταθµό και µετά να κοιµηθώ. Όταν δεν αντέχω, ευτυχώς έχω τη µαµά µου και τον άντρα µου που µε στέλνουν για ύπνο και την φροντίζουν εκείνοι.

Όταν ήρθε η Ειρήνη στη ζωή σου ήσουν έτοιµη να γίνεις µαµά;

Ναι ήµουν. Είχα βάλει ένα χρονοδιάγραµµα στο µυαλό µου σε ποια ηλικία περίπου θα ήθελα να φέρω στον κόσµο ένα παιδί. Οι παλιοί έλεγαν –και συµφωνώ απόλυτα– «κάνε παιδί σε µικρή ηλικία για να το χαρείς και να µπορείς να παίζεις µαζί του». Με την Ειρήνη πάµε µαζί στον παιδότοπο, κυλιόµαστε στα χώµατα, παίζουµε στη θάλασσα... Όταν τη γέννησα, στην ηλικία των 30, δεν είχα απωθηµένα πια για να χαρώ τη ζωή µου, το αντίθετο, είχα κλείσει τον δικό µου κύκλο ελευθερίας και είχα ανοίξει εκείνον της µητρότητας.

Θα ήθελες ένα δεύτερο παιδί;

Και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο. Εννοείται ότι και η Ειρήνη έχει αρχίσει να ζητάει αδελφάκι. Κι επειδή η περίοδος της εγκυµοσύνης για µένα ήταν πολύ ευχάριστη – θυµήσου ότι κρατούσα κρυφή την εγκυµοσύνη και δεν µε πίστευε κανένας όταν την ανακοίνωσα 7 µηνών. Νιώθω ξανά πανέτοιµη να αποκτήσω κι άλλα παιδιά.

Για ποιους λόγους έκρυβες την εγκυµοσύνη σου τότε;

Για προληπτικούς... Φοβάµαι το κακό µάτι. Επειδή από όταν ξεκίνησα να δουλεύω κάθε χρόνο µε παντρεύανε, µε χωρίζανε και έγραφαν ότι είµαι έγκυος, όταν έµεινα πραγµατικά έγκυος, δεν ήθελα να µαθευτεί. Το είχα ανακοινώσει µόνο στους δικούς µου ανθρώπους, στη µαµά µου, στον άντρα µου και στην κουµπάρα µου, τη Δήµητρα, που κλαίγαµε µαζί όταν της το είπα.

Επιλόχεια κατάθλιψη πέρασες;

Δεν πρόλαβα να νιώσω κάτι τέτοιο, γιατί 20 µερών λεχώνα πήρα τη µισή ευχή και επέστρεψα κανονικά στο τραγούδι, κάνοντας εµφανίσεις στη Θεσσαλονίκη.

Έχεις τις φοβίες των µαµάδων, µην τυχόν και το παιδί πέσει, µην χτυπήσει;

Όχι, έχω άλλες φοβίες. Έτρεµα και πάθαινα κρίσεις πανικού και µόνο στην ιδέα ότι σε περίπτωση που πάθω κάτι και φύγω από τη ζωή της εκείνη δεν θα µε θυµάται καν. Γι’ αυτό θέλω να περνάω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο µαζί της, για να έχει πολλά βιώµατα από µένα.

Την σχέση σας θα τη χαρακτήριζες µαγική;

Σάσα Μπάστα χωρισμός

Ακριβώς. Επειδή εµένα η µαµά µου είναι η καψούρα µου, το ίδιο θέλω να είµαι κι εγώ µε το παιδί µου. Με την Ειρήνη έχουµε την ίδια σχέση που είχα κι εγώ µε τη µαµά µου. Είµαστε κολλητές και έτσι θέλω να είµαστε για πάντα. Δεν θέλω να µου κρύψει ποτέ τίποτα, θέλω να µαθαίνω ακόµα και τα λάθη της και να ξέρει ότι θα είµαι για πάντα δίπλα της και όλα θα τα περάσουµε µαζί. Το ίδιο της επαναλαµβάνει και ο άντρας µου συνέχεια «είµαστε εδώ για σένα».

Σας βλέπω να κάνετε πολλά stories στο Instagram µε την κόρη σου...

Έχει πλάκα... Της αρέσει να φοράµε τα ίδια ρούχα, δοκιµάζει τα δικά µου φορέµατα µε τις παγέτες, που θα της χτυπήσουν περισσότερο στο µάτι, αλλά και τα ψηλοτάκουνά µου! (γέλια) Είναι ανεξάρτητη, κοινωνική και καθόλου κακοµαθηµένη, γνωρίζει πολύ καλά τα όριά της όταν πηγαίνουµε για ψώνια και δεν ζητάει όλα όσα βλέπει.

Επειδή εσύ µεγάλωσες µε στερήσεις, πέρασε από το µυαλό σου µην τυχόν και κάνεις το δικό σου παιδί κακοµαθηµένο;

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 4/1, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ