Ελισάβετ Γιαννάκου - αποκλειστικό: «Μου έτυχε ένα ακραίο περιστατικό με μια κυρία στον δρόμο που ήθελε να...»

Η «Κατερίνα» από την Γη της ελιάς σε μια συγκλονιστική συνέντευξη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ο ρόλος – σταθμός που την στιγμάτισε, η συνεργασία της με τον Αντρέα Γεωργίου, η ενασχόλησή της με την υποκριτική. Η γοητευτική «Ελισάβετ» από την «Τούρτα της μαμάς» βρέθηκε στη «Γη της ελιάς» και η αλήθεια είναι ότι για τη συνέχεια έχει πολύ μέλλον μπροστά της – και πολύ ταλέντο, επίσης.

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Ελισάβετ Γιαννακοπούλου

Έγινες πιο αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό με τον ρόλο τής κακιάς Κατερίνας στη «Γη της Ελιάς», όμως έχεις κάνει αρκετά ακόμα σίριαλ στην τηλεόραση. Πώς το κατάφερες αυτό σε τόσο νεαρή ηλικία;

Δεν είμαι και τόσο μικρή όσο φαίνομαι! (γέλια) Έκλεισα τα 33 και από το Λύκειο κιόλας είχα βάλει στο μυαλό μου να ασχοληθώ μετά το σχολείο με την υποκριτική. Ευτυχώς είχα δίπλα μου πάντα τους γονείς μου, που ναι μεν ήθελαν να πάρω ένα πτυχίο, για να έχω ένα εφόδιο στα χέρια μου, αλλά με είχαν αφήσει ελεύθερη να ακολουθήσω το όνειρό μου. Από τις πρώτες μου δουλειές ήταν μια λιβανέζικη ταινία. Ο σκηνοθέτης με είχε δει σε ένα βίντεο, πέρασα από ακρόαση και με επέλεξε –επειδή της έμοιαζα απίστευτα– για να υποδυθώ την αδελφή της πρωταγωνίστριας σε μικρή ηλικία.

Η συνεργασία σου με τον Αντρέα Γεωργίου ξεκίνησε 5 χρόνια πριν από το «Τατουάζ» και συνεχίστηκε στη «Γη της Ελιάς», σε έναν ρόλο που ήταν ναι μεν σύντομος για την ώρα –αυτόν της «Κατερίνας»– αλλά πολύ χαρακτηριστικός... Ξέρεις ότι ο κόσμος σε μισούσε;

Ναι το ξέρω. Ήταν ένας ρόλος που εγώ τον αγάπησα πάρα πολύ, εντελώς κόντρα σ’ εμένα και με δυσκόλεψε πραγματικά πάρα πολύ γιατί είχε πολλά «σκοτεινά» σημεία στον χαρακτήρα της που δυσκολεύτηκα να προσεγγίσω. Επίσης το κοινό ταυτίστηκε πάρα πολύ και μου έστελνε πολλά αρνητικά σχόλια. Μου έχουν στείλει μηνύματα που με σόκαραν –και στενοχωρήθηκα αρκετά– και έγραφαν «να πεθάνεις και να αρρωστήσεις». Είναι πολύ σκληρό όταν βιώνεις κάτι τέτοιο. Στην αρχή με ενόχλησε πολύ, μετά όμως μπόρεσα να το διαχειριστώ και να καταλάβω ότι τα στέλνουν για τον ρόλο και όχι για μένα. Δεν μου έχει ξανατύχει να ταυτιστεί τόσο πολύ το κοινό με έναν ρόλο και δεν έχω ξαναδεχτεί ποτέ άλλοτε τέτοια μηνύματα μίσους.

Γιατί πιστεύεις ότι έγινε αυτό;

Γιατί η «Κατερίνα» μπήκε στο σίριαλ και χρησιμοποίησε ένα πολύτιμο αγαθό που έχουμε, την υγεία μας, λέγοντας ψέματα ότι είναι άρρωστη. Αυτό είναι ένα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο που λογικά έκανε το κοινό να αντιδράσει. Έτυχε, μάλιστα, και ένα ακραίο περιστατικό με μια κυρία στον δρόμο, που, όταν με αναγνώρισε, μου επιτέθηκε και ήθελε να με με ξεμαλλιάσει, προσπαθούσε να τραβήξει τα μαλλιά μου που τα είχα μαζεμένα! Υπήρχαν, βέβαια, και ευγενικοί άνθρωποι, που μου εξέφραζαν τον θαυμασμό τους και με συμβούλευαν ευγενικά να αλλάξω και να σταματήσω να είμαι τόσο κακιά, όμως ήταν και κάποιοι που αντιδρούσαν άσχημα. Θεωρώ ότι δούλεψα πολύ σκληρά για να φανεί αληθινός ο ρόλος μου.

Θα συνεχιστεί, ξέρεις;

Θα δούμε... Ξέρω ότι έχει προκαλέσει αναστάτωση η παρουσία τής Κατερίνας στη Μάνη και πολύ πιθανόν, όπως ξαφνικά εμφανίστηκε και εξαφανίστηκε, έτσι ξαφνικά να εμφανιστεί πάλι. Εγώ εκείνο που έχω να πω είναι ότι πέρασα πάρα πολύ όμορφα, υπήρχαν γέλια στα γυρίσματα με όλους τους ηθοποιούς και ιδιαίτερα με εκείνους που είχαμε σκηνές μαζί.

Πες μου μια σκηνή που δεν θα ξεχάσεις;

Ελισάβετ Γιαννάκου

Την σκηνή της ληστείας που –υποτίθεται– ότι με χτυπούσαν, είχα αγχωθεί απίστευτα, αλλά ευτυχώς ο Αντρέας Γεωργίου, που είναι «μάγος» για να σε χαλαρώνει όταν σε σκηνοθετεί, με βοήθησε και πέτυχα την ερμηνεία. Δεν είναι εύκολο να μπεις στα παπούτσια ενός ρόλου και να μην είσαι μπλοκαρισμένος.

Το τρακ πώς το ξεπερνάς;

Νομίζω με το πέρασμα των χρόνων, που υπάρχει τριβή και εμπειρία. Δεν έχω καμία σχέση με την πρώτη ακρόαση που είχα πάει με αυτό που είμαι σήμερα όταν πηγαίνω σε ακρόαση. Θυμάμαι στην πρώτη ακρόαση στην σχολή, ανέβηκα πάνω στην σκηνή και ξέχασα τα λόγια μου. Δεν πήρα τον ρόλο φυσικά, ένιωσα εντελώς αμήχανα, ζήτησα όμως «συγγνώμη» κι έφυγα.

Έχει τύχει να σε προσβάλλουν σε ακρόαση;

Ναι έχει τύχει. Με πρόσβαλε ο τρόπος τους και αυτά που έλεγαν, όπως τα έλεγαν, άκουσα «ας δούμε κι εσένα να τελειώνουμε». Απεχθάνομαι την αγένεια, είπα ότι δεν νιώθω καλά και έφυγα. Ευτυχώς στη συνέχεια της πορείας μου ήμουν τυχερή, γιατί συνάντησα πολλούς καλούς ανθρώπους και συνεργάστηκα μαζί τους. Όταν δεν συναντώ ευγενικούς συνεργάτες, βάζω τα όριά μου και φεύγω τελειώνοντας τη συνεργασία. Σε μια παράσταση που μου είχε τύχει κάτι παρόμοιο, πήγαινα έκανα τη δουλειά μου και περίμενα να τελειώσει η σεζόν και η συνεργασία. Δεν ήθελα να κατέβει η παράσταση εξαιτίας μου και να έπαιρνα στον λαιμό μου τους συναδέλφους και τεχνικούς που δεν μου έφταιγαν σε τίποτα. Ήταν, όμως, πολύ ψυχοφθόρο για μένα, πέρασα δύσκολα. Είναι άσχημο να μη θέλεις να πας στη δουλειά. Δεν ήμουν καλά.

Έχεις κάνει φίλους στη δουλειά;

Ναι. Πολύ συγκεκριμένα άτομα που ο ένας βοηθά τον άλλον κι εμένα μου αρέσει αυτό. Δεν μου αρέσει ο ανταγωνισμός. Προτιμώ να χάσω δουλειά από φίλη μου και χαίρομαι εάν συμβεί κάτι τέτοιο. Το ίδιο αντιδρούν και οι φίλοι μου. Με έχουν προτείνει σε δουλειές που δεν μπορούσαν εκείνοι να κάνουν και έστελναν εμένα. Θα απογοητευτώ πάρα πολύ εάν τυχόν την «πατήσω» από φίλους.

Μετά τη «Γη της Ελιάς» χτύπησε το τηλέφωνο για άλλες προτάσεις;

Περισσότερα στο περιοδικό YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 1/2, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ