Στέφανος Πιτσίνιαγκας: «Στην προσωπική μου ζωή είμαι μια χαρά! Περνάω τέλεια με το κορίτσι μου»

Αποκλειστικό backstage βίντεο από την συνέντευξή του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Μέσα σε 2 χρόνια κατάφερε να κάνει σημαντικά άλματα στην ζωή του και στην καριέρα του. Ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας, νικητής του “House of fame” έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και ένα δυνατό hit από την Panik records, με την είσοδό του, τραγουδώντας “Χτυπάει η καρδιά μου δυνατά” και ξεσηκώνοντας στις live εμφανίσεις του μικρούς και μεγάλους να χορεύουν στον δικό του ρυθμό. Από το Γύθειο στην Αθήνα με όνειρα για την κορυφή, ο νεαρός τραγουδιστής μιλάει στο YOU για την πορεία του στον χώρο, τις δυσκολίες ενώ αποκαλύπτει για ποια χτυπάει δυνατά η δική του καρδιά...

Είναι μόλις 24 χρόνων, πατάει όμως γερά στα πόδια του και δείχνει να μην φοβάται τις κακοτοπιές και τον ανταγωνισμό στον χώρο που επέλεξε... Ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας ήρθε για να μείνει καθώς όπως λέει και ο ίδιος “ο τολμών νικά!”

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Στέφανου Πιτσίνιαγκα στο νέο τεύχος του YOU

Πως θα χαρακτήριζες την πρώτη σου επαφή με το τραγούδι δηλώνοντας συμμετοχή στο “House of fame”;

Ήμουνα ενθουσιασμένος γιατί μπόρεσα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Το “House of fame” ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, μόνο χαρά και ευλογία ένιωθα που την ζούσα, παρόλο που δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μέχρι τότε με την μουσική ούτε και προερχόμουνα από μουσική οικογένεια. Πήρα ένα τεράστιο ρίσκο μπαίνοντας στο παιχνίδι και ήξερα ότι θα εκτεθώ για να ανταπεξέλθω στους ρυθμούς του. Πολλές φορές όταν άκουγα τις φωνές των άλλων πιο έμπειρων τραγουδιστών, αναρωτιόμουν εάν είχα κάνει καλά που πήρα μέρος, αλλά παρόλα αυτά δεν με πήρε από κάτω, προσπαθούσα και τολμούσα για να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις. Δεν πετούσα όμως στα σύννεφα, είχα αυτογνωσία και άκουγα με προσοχή τους κριτές. Τελικά εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι “ο τολμών νικά”... Αυτό σκεφτόμουνα από την αρχή και να που δικαιώθηκα...

Όταν σου ανακοίνωσαν ότι είσαι νικητής πως ένιωσες;

Δεν μπορώ να το περιγράψω... Έχουν συμβεί τόσα πολλά μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια που μερικές φορές δυσκολεύομαι να θυμηθώ πως ήμουνα πριν... Εγώ που δεν είχα πιάσει ποτέ άλλοτε στα χέρια μου μικρόφωνο και όμως κατάφερα να κερδίσω! Το παιχνίδι μού άνοιξε μια πόρτα για τον μουσικό κόσμο που ήθελα να ανακαλύψω. Από μικρός είχα το όνειρο να γίνω τραγουδιστής, κατάφερα να κάνω πραγματικότητα αυτό που ήθελα πάντα και έχω ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μου για να καταφέρω πολύ περισσότερα πράγματα.

Ποιος σε παρότρυνε να πάρεις μέρος;

Κανένας. Το αποφάσισα μόνος μου, όταν είδα το spot του διαγωνισμού. Τότε είπα στον εαυτό μου: “πάμε να το κάνουμε!”. Σκέφτηκα ότι πηγαίνοντας σε μια μουσική ακαδημία δεν είχα να χάσω κάτι αλλά να κερδίσω μαθαίνοντας κάποια πράγματα. Άλλωστε όταν ζεις σε ένα χωριό δεν έχεις πολλές επιλογές για καλλιτεχνικά δρώμενα, ναι μεν δούλευα και σαν dj από μικρός και άκουγα πολλά ελληνικά τραγούδια, αλλά, μέχρι εκεί. Είχα όμως “εκπαιδεύσει” το αυτί μου και αν μη τι άλλο μπορεί να μην είχα την τέλεια φωνή, ήταν όμως σωστή και πίστευα ότι μπορούσα να τραγουδήσω. Χωρίς δεύτερη σκέψη την επομένη πήρα το λεωφορείο από το Γύθειο και ήρθα στην Αθήνα για να διαγωνιστώ.

Μήπως συνωμότησε και το Σύμπαν για να γίνει το όνειρό σου αληθινό, μια και το ήθελες τόσο πολύ;

Στέφανος Πιτσίνιαγκας: «Στην προσωπική μου ζωή είμαι μια χαρά! Περνάω τέλεια με το κορίτσι μου»

Σίγουρα ναι, και όχι μόνο το Σύμπαν, αλλά και οι Άγγελοι που έχουμε και μας φυλάνε. Έχω τους αγγέλους μου εκεί πάνω στον ουρανό, τον παππού και την γιαγιά μου που με βοηθάνε πάντα σε ότι και αν κάνω.

Θεωρείς τον εαυτό σου και τυχερό;

Ο Θεός μου έδωσε μια ευκαιρία απλόχερα, όμως και εγώ την άρπαξα από τα μαλλιά και δεν την άφησα να φύγει. Σαφώς παίζει ρόλο το timing, αλλά εάν δεν βάλει και η τύχη το χεράκι της δεν γίνεται τίποτα. Υπάρχουν τόσα παιδιά που έχουν εκπληκτικές φωνές, εάν κάνεις μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και δεις τους τραγουδιστές του δρόμου, θα καταλάβεις τι λέω, και όμως δεν κάνουν τίποτα. Επομένως σίγουρα κάτι πάει λάθος μάλλον με την τύχη, πως αλλιώς να το εξηγήσω;

Οι γονείς σου τι είπαν όταν τους αποχαιρέτισες για να φύγεις;

Δεν το ήξεραν... (γέλια) Τους είπα ότι θα πήγαινα για μια μέρα στην Αθήνα για να δω κάτι φίλους που είχαν γενέθλια και γύρισα μετά από 1,5 μήνα... Όταν τους τηλεφώνησα για να τους πω ότι πήγα στον μουσικό διαγωνισμό του ΣΚΑΙ και ότι θα έμενα εκεί, τρελάθηκαν από την χαρά τους, γιατί είδαν ότι το παιδί τους τόλμησε.

Τα παιδικά σου χρόνια ήταν σε μια οικογένεια ευκατάστατη;

Όχι. Είμαι από μια οικογένεια που παλεύει χρόνια για να βιοποριστεί και έβγαζε με δυσκολία τις υποχρεώσεις της. Θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρή ηλικία να δουλεύω, δεν ήθελα να επιβαρύνω τους γονείς μου και προτιμούσα να είμαι ανεξάρτητος. Ο πατέρας μου είναι ψαράς και τον θυμάμαι μια ζωή να παιδεύεται για να τα βγάλει πέρα με τις ανάγκες μιας πενταμελούς οικογένειας, χωρίς όμως να λείψει τίποτα ούτε σε εμένα, ούτε και στα άλλα δυο αδέρφια μου ηλικίας 15 και 6 χρονών. Δούλευα τα καλοκαίρια από 13 χρονών είτε στο μαγαζί κάποιου φίλου, είτε στην ταβέρνα που είχε ο μπαμπάς μου με την θεία μου. Και επειδή δεν μου έφταναν τα χρήματα έβρισκα και αλλού δουλειά, είτε delivery σε ένα ψαράδικο οικογενειακού μας φίλου, είτε αργότερα σαν dj.

Πως ένιωσες όταν όλοι τραγουδούσαν “χτυπάει η καρδιά μου δυνατά”, ένα τραγούδι που σου έδωσαν η καλή σου νεράιδα Εύη Δρούτσα και ο καλός σου άγγελος Μάριος Ψιμόπουλος;

Εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι δυο άνθρωποι να βάλουν το λιθαράκι τους και να με απογειώσουν, ανοίγοντάς μου μια δεύτερη πόρτα στο όνειρο, δεν ξέρω τι θα γινόταν. Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε μια στιγμή που ο κόσμος είχε ανάγκη να σηκωθεί από τον καναπέ του, μετά την “μαυρίλα” που είχε περάσει. Τα πράγματα μετά το παιχνίδι δεν ήταν τόσο ρόδινα. Όλοι όσοι βγήκαμε από εκεί δεν κάναμε αμέσως καριέρα. Ήμασταν όπως όλα τα παιδιά που όταν βγαίνουν από ένα reality δεν κάνουν συνήθως κάτι. Τα είδα όλα τους επόμενους 3 μήνες, γιατί έμενα στάσιμος και ένιωθα τον απόηχο της νίκης μου να ξεθωριάζει. Το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν προορισμένο για να γίνει hit, όπως και το επόμενο που κυκλοφόρησε με τίτλο “Μη μου το χαλάς”.

Βγαίνοντας από το παιχνίδι και επειδή ένιωσες κάποια ανασφάλεια, σου πέρασε η σκέψη να γυρίσεις πίσω στο χωριό;

Όχι, ποτέ δεν θα γύριζα πίσω και δεν θα άφηνα όλη αυτή την προσπάθεια να πάει χαμένη. Εφόσον είχα μπει στον χορό θα χόρευα και ας έφευγα τελευταίος.

Επειδή έχεις ένα όχι και τόσο εύηχο επώνυμο για καλλιτέχνη, σου πρότειναν ποτέ να το αλλάξεις;

Ποτέ και κανένας. Δεν θα ήθελα να το αλλάξω, το χρωστάω στον παππού μου που έχω το όνομά του. Μερικά πράγματα στην ζωή δεν τα κάνουμε μόνο για εμάς αλλά και για την οικογένειά μας. Εγώ αυτό το μουσικό ταξίδι δεν το κάνω μόνος μου, αλλά μαζί με κάποιους ανθρώπους δίπλα μου που θέλω να στηρίξω. Μέσα σε αυτούς είναι και η οικογένειά μου, που, κάθε φορά όταν ακούνε το επώνυμό τους γεμίζουν με περηφάνεια.

Στο “Just the 2 of us” γιατί πήγες;

Ο ρόλος μου εκεί ήταν ξεκάθαρος. Σίγουρα δεν ήταν για να πληρωθώ αλλά ούτε και ήθελα να το παίξω δάσκαλος, πως θα μπορούσε άλλωστε μέσα σε ένα χρόνο ένας μαθητής να γίνει δάσκαλος... Ήθελα όμως να δείξω στον κόσμο τα βήματα βελτίωσης που είχα κάνει μέσα στον χρόνο που πέρασε. Ήταν μια ευκαιρία να με ακούσει ο κόσμος από το σπίτι που δεν είχε την ευκαιρία να έρθει να με δει στο Posidonio που εμφανιζόμουνα δίπλα στον μοναδικό Πάνο Κιάμο που τον ευχαριστώ για την συνεργασία μας αυτή.

Ονειρεύεσαι να γίνεις πρώτο όνομα;

Στέφανος Πιτσίνιαγκας: «Στην προσωπική μου ζωή είμαι μια χαρά! Περνάω τέλεια με το κορίτσι μου»

Φυσικά. Το όνειρό μου είναι να είμαι και εγώ κάποια στιγμή πρώτο όνομα, να γεμίζω μαγαζιά και να με “πνίγουν” στην πίστα τα λουλούδια...

Πως ένιωσες την πρώτη φορά που άκουσες το τραγούδι σου να παίζει στο ραδιόφωνο;

Ήμουνα στην Κύπρο και το έπαιξαν στο Super fm radio... Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση σαν το μικρό παιδάκι που του έδινε δώρο ο Άη Βασίλης.

Στενοχωριέσαι εάν κάποιος σου στείλει κάποιο αρνητικό μήνυμα στο Instagram;

Τα πιο πολλά αρνητικά μηνύματα που πήρα ήταν όταν βγήκε το “Χτυπάει η καρδιά μου δυνατά”. Κάποιοι είπαν ότι δεν μπορώ να τραγουδήσω για αυτό με έβαλαν να πω “τατα τα”. Στην αρχή ναι, τα σχόλια με επηρέασαν πάρα πολύ, αλλά όταν είδα ότι το τραγούδι πήρε τεράστια απήχηση και αρέσει στον κόσμο, τα αρνητικά σχόλια διαγράφηκαν από το μυαλό μου κατευθείαν.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημά σου;

Φοβάμαι την μοναξιά, έχω ανάγκη από έναν άνθρωπο, έχω ανάγκη από την ομάδα μου, δυσκολεύομαι να ζήσω και να δουλέψω μόνος μου.

Υπήρχαν κάποιοι στην αρχή που σε πλησίασαν για δικό τους όφελος;

Ναι, έχει συμβεί αρκετές φορές και με ανθρώπους του χώρου που ήταν δίπλα μου παλιά και με κάποιους που δεν ήταν δίπλα μου και ήρθαν κοντά μου μετά από την επιτυχία του “Δυνατά”. Πιο πολύ όμως με απογοήτευσαν άνθρωποι εκτός επαγγελματικού χώρου, φίλοι και γνωστοί, που νόμιζα ότι ήταν φίλοι, αλλά στην ουσία δεν ήταν. Μερικοί με έκαναν πέρα και δεν ήταν δίπλα στην χαρά μου γιατί είπαν ότι ήμουνα ψώνιο και ότι καβάλησα το καλάμι.

Ζήλεψαν την επιτυχία σου;

Σίγουρα υπήρχαν κάποιοι που ζήλεψαν. Αυτό που μου συνέβη ήταν τόσο πολύ δυνατό, τόσο που στην αρχή ακόμα και εγώ δεν το πίστευα, είχα κλειστεί στο σπίτι και δεν ήθελα να βγαίνω.

Σκέφτηκες ποτέ μήπως και η δική σου συμπεριφορά είχε αλλάξει απέναντί τους ή μήπως είχες καβαλήσει το καλάμι;

Ναι το σκέφτηκα... Πάντα κοιτάω την πλευρά και των άλλων, έκανα όμως την αυτοκριτική μου και είδα ότι τελικά εγώ δεν είχα αλλάξει καθόλου.

Ο ανταγωνισμός σε φοβίζει και ότι μπορεί κάποιο πρώτο όνομα να πει “δεν τον θέλω μαζί μου” ή να σου κλείσει τα μικρόφωνα;

Στέφανος Πιτσίνιαγκας: «Στην προσωπική μου ζωή είμαι μια χαρά! Περνάω τέλεια με το κορίτσι μου»

Ξέρω ότι ο χώρος είναι επικίνδυνα ανταγωνιστικός και έχω προετοιμαστεί για αυτό. Αντλώ όμως δύναμη από τον Θεό που ξέρει τις δυσκολίες που θα βρεθούν στον δρόμο μου.

Είσαι μόλις 24 χρόνων και δεσμευμένος με μια πανέμορφη κοπέλα την Ελπίδα. Κάποτε υποστήριζαν ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να δηλώνει ελεύθερος αλλιώς χάνει τις θαυμάστριές του. Το πιστεύεις αυτό;

Όχι βέβαια... Αυτούς τους “μύθους” τους έχουν καταρρίψει τεράστιοι τραγουδιστές, μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Πλούταρχος που έχει πέντε παιδιά και μια τεράστια καριέρα... Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την ζωή μας αλλά πως τραγουδάμε... Ναι είμαι μια χαρά στην προσωπική μου ζωή και περνάω τέλεια με το κορίτσι μου ενάμιση χρόνο που είμαστε μαζί. Έχω έναν άνθρωπο που με στηρίζει και με βοηθάει στην δουλειά μου. Συμβουλεύομαι για όλα την Ελπίδα, όπως με συμβουλεύεται και εκείνη.

Είσαι παραδοσιακός Μανιάτης που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του με τις γυναίκες;

Κανένας άντρας Μανιάτης δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει καμμία Μανιάτισσα γυναίκα. Ξέρεις πόσο δυναμικές γυναίκες είναι οι Μανιάτισες;

Πως κάνεις ευτυχισμένη την σύντροφό σου;

Με το να σέβομαι, όχι μόνον αυτή αλλά, σε όποια σχέση είχα, και τους γονείς της... Γνωρίζω πολύ καλά ότι καμμία μαμά και κανένας μπαμπάς δεν θέλουν το παιδί τους δυστυχισμένο...

Όταν πηγαίνεις στους γονείς σου στο Γύθειο, συμβαίνουν συγκινητικές σκηνές όταν σε βλέπουν; ...

Βέβαια... Κάνουν σαν τρελοί από την χαρά τους.... Οι δε συναντήσεις με την μαμά μου είναι πάντα συγκινητικές, γιατί κάθε φορά που φεύγω κλαίει λες και πάω φαντάρος. (γέλια)

Πες μου για τα νέα σου σχέδια...

Ετοιμάζω ένα νέο δίσκο στην Panik records με τον Μάριο Ψιμόπουλο, με όλα τα τραγούδια που έχω πει μέχρι τώρα, και ακόμα με 6 καινούργια τραγούδια που θα περιλαμβάνουν συνεργασίες και με άλλους καλλιτέχνες.

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 22/2, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ