Χριστίνα Παππά - Άννα Μπεζάν: Πεθερά και νύφη μιλούν πρώτη φορά για την σχέση τους και τον... κρυφό γάμο!

«Γενικά στην οικογένεια μας κανείς δεν λέει «γιαγιά». Όχι ότι με ενοχλεί αλλά...»

Πεθερά και νύφη, κόντρα στα στερεότυπα: Άκρως απολαυστικές, απόλυτα ταιριαστές στην αίσθηση του χιούμορ, και δασκάλες η μία για την άλλη -καθεμία με τον τρόπο της. Χριστίνα Παππά και Άννα Μπεζάν μιλούν στο YOU για την μεταξύ τους σχέση που ξεκίνησε με μπουζούκια και χορό, για τον κρυφό πολιτικό γάμο του περασμένου καλοκαιριού, το ενδεχόμενο ενός θρησκευτικού και τις αλλαγές που έφερε στη ζωή τους η μικρή Χριστίνα-Νεκταρία!

«Νύφη που βάλαμε στο σπίτι μας», λέει περιπαιχτικά η Χριστίνα Παππά, με την Άννα Μπεζάν απ' την πλευρά της να μην αφήνει σε ησυχία τη... «γιαγιά», όπως τη φωνάζει συνέχεια. Στο κέντρο ο Δημήτρης Παππάς που πλέον... σηκώνει τα χέρια ψηλά, αφού στο τέλος της ημέρας πάντα αλληλοϋποστηρίζονται στους τσακωμούς!

Από τον Γιώργο Κακογιάννη

Απόσπασμα από την συνέντευξή τους στο νέο τεύχος του YOU

Θέλω να μου περιγράψετε την ημέρα που πρωτογνωριστήκατε...

Άννα: Πραγματικά ήταν μία σουρεάλ κατάσταση γιατί γνωριστήκαμε στα μπουζούκια και ταιριάξαμε αμέσως. Αφού σε κάποια φάση δεν καθόμουν με τον Δημήτρη, αλλά χορεύαμε οι δυο μας!

Χριστίνα: Ήταν μαζί μας και ο κολλητός μου, του λέμε ότι η Άννα είναι Καρκίνος με Ζυγό σαν εμένα, και απαντάει: «Αυτή θα είναι η γυναίκα του παιδιού σου»!

Άννα ήσουν προκατειλημμένη, για το πώς θα ήταν σαν πεθερά;

Α: Όχι, το θεωρώ και πολύ οπισθοδρομικό. Άλλωστε η Χριστίνα είναι πολύ νέα για να έχω την εικόνα της κακιάς πεθεράς στο μυαλό μου.

Χ: Άσχετα αν έχουμε δεθεί πάντως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχαμε καλές και κακές στιγμές, εδώ με τον γιο μου τσακώνομαι και τη μητέρα μου. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες, αλλά σημασία έχει πως υπάρχει ισορροπία και ότι δεν θα κρατήσουμε μούτρα η μία στην άλλη. Εδώ όταν μαλώνει ο Δημήτρης με την Άννα, που σπάνια συμβαίνει, παίρνω το μέρος της.

Α: Αυτό είναι αλήθεια, και αντίστοιχα παίρνω κι εγώ το μέρος της Χριστίνας, αν έχει μία ένταση με τον Δημήτρη, οπότε εκείνος σηκώνει τα χέρια ψηλά. (γέλια)

Για ποιον λόγο μπορεί να τσακωθείτε;

Α: Επειδή μπορεί να λέμε το ίδιο πράγμα με τη Χριστίνα, αλλά με διαφορετικά λόγια.

Χ: Και επειδή, ειδικά στην αρχή, έμενα λίγο περισσότερο στο σπίτι, ήμουν υπερπροστατευτική σε ορισμένα θέματα που αφορούσαν το παιδί -έτσι είμαι και με τους φίλους μου. Τώρα με έχει γνωρίσει, αλλά ίσως τότε να με παρεξηγούσε.

Τώρα που την γνώρισες καλύτερα, τι πιστεύεις;

Α: Με τη Χριστίνα μοιάζουμε πολύ. Έχουμε και μερικές κοινές συνήθειες, που τις καταλαβαίνω πια στον εαυτό μου, και μου λέει ο Δημήτρης: «Σαν τη μάνα μου κάνεις»!

Γίνατε και οι δύο μητέρες σε νεαρή ηλικία. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Χ: Εγώ ήμουν ανήλικη, και ένιωθα σαν παιδί που μεγάλωνε ένα άλλο παιδί. Ευχαριστώ φυσικά τη μαμά μου, την μεγάλη μου αδερφή και τη γιαγιά μου, που δυστυχώς έχει φύγει από τη ζωή, χάρη σε αυτές τις γυναίκες κατάφερα να μεγαλώσω τον γιο μου. Στην αρχή τον αντιμετώπιζα σαν κούκλα, από ένα σημείο και μετά έγινα περισσότερο υπεύθυνη. Νομίζω είναι ό,τι ωραιότερο έχω κάνει στη ζωή μου, με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή της ζωής μου, ήταν που γεννήθηκε η μπεμπούλα μας.

Α: Επειδή μεγάλωσα σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο, λόγω οικογενειακών καταστάσεων, τα πρότυπα της οικογένειας και της μητρότητας ήταν άγνωστα για μένα. Όταν γεννήθηκε η μπέμπα, πολλά πράγματα μου βγήκαν ενστικτωδώς και είμαι πολύ αληθινή απέναντι στο παιδί μου.

Χ: Πρέπει να πω ότι είναι καταπληκτική μητέρα, το εννοώ και τη σέβομαι απίστευτα, επειδή έχει μεγαλώσει χωρίς να έχει εισπράξει αυτό το πράγμα. Ακριβώς γι' αυτό μπορεί να της είναι δύσκολο να ακούσει τις λέξεις «σ' αγαπώ» ή «οικογένεια» και να τις πιστέψει. Πολλές φορές τής έχω πει ότι είμαστε οικογένεια και ξέρει πως το εννοώ.

Στο πρόσωπο της Χριστίνας βρήκες μια μητέρα;

Χριστίνα Παππά - Άννα Μπεζάν: Πεθερά και νύφη μιλούν πρώτη φορά για την σχέση του και τον... κρυφό γάμο!

Α: Ναι. Δεν μπορώ να σου μιλήσω για το πρότυπο της μητέρας, γιατί είναι άγνωστο για μένα, αλλά μου έχει μάθει πολλά πράγματα όσον αφορά τη διαχείριση των καταστάσεων.

Τι μάθατε, και οι δύο, από τη στιγμή που γεννήθηκε η μικρή Χριστίνα;

Α: Βρήκα σκοπό ζωής. Όταν πια βλέπω το παιδί μου αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί γι' αυτό, όχι ότι απλά μου ήρθε. Είναι η ζωή μου. Αν κάποιος την πειράξει, μπορώ να σκοτώσω άνθρωπο.

Χ: Κι εγώ έχω δηλώσει πως τα παιδιά μου είναι η μόνη αιτία που θα μπορούσα να κάνω φόνο. Είναι Θείο δώρο να γίνεσαι μητέρα, όπως και να γίνεσαι γιαγιά.

Ισχύει αυτό που λένε «Το παιδί του παιδιού μου είναι δύο φορές παιδί μου»;

Χ: Είναι. Ειδικά όσο μεγαλώνει και βλέπω τις εκφράσεις της, βάζω σε προτεραιότητα την εγγονή μου, νιώθω σαν μητέρα της. Σκέφτομαι ήδη τι θα χρειαστεί όταν θα μεγαλώσει, και θέλω να κάνω πράγματα για εκείνη.

Η λέξη «γιαγιά» ακούγεται στο σπίτι;

Χ: Γενικά στην οικογένεια μας κανείς δεν λέει «γιαγιά». Όχι ότι με ενοχλεί, ίσα-ίσα θεωρώ πως είμαι «σούπερ γιαγιά», και είναι Θείο δώρο να βλέπεις τα παιδιά σου ευτυχισμένα. Απλά δεν μ' αρέσει ηχητικά.

Α: Και την πειράζω συνέχεια, τη λέω «γιαγιά Χριστίνα». (γέλια)

Πώς είναι μία μέρα με την μπέμπα;

Α: Δόξα τω Θεώ μπορώ να είμαι στο σπίτι την παρούσα φάση, οπότε η μέρα μου αρχίζει και τελειώνει μαζί της. Είμαι πολύ κοντά της, η Χριστίνα και ο Δημήτρης λένε πως είμαι... στρατηγός!

Χ: Αφού είπα να τους επισκεφτώ μια μέρα στις 8 και λέει: «Όχι, στις 8:10 κοιμίζω το παιδί»! (γέλια)

Την έχετε φέρει και στο Tokyo Joe;

Χ: Επειδή είμαι συνέχεια στο μαγαζί, έρχεται όσο μπορεί και μου κάνει παρέα μαζί με το μωράκι. Μέσα στον Μάρτιο θα ανοίξουμε το Tokyo Joe και στη Μύκονο, έχουμε και το μεξικάνικο, ενώ δίπλα στο εστιατόριο της Βουλιαγμένης θα ανοίξει ένα νέο μαγαζί ο άντρας της -και γιος μου- που θα το λένε Peninsula. Σημαίνει «χερσόνησος», όπως είναι η Βουλιαγμένη, που βρέχεται από όλες τις μεριές με θάλασσα, και θεωρώ ότι είναι η καταλληλότερη ονομασία για το μέρος.

Έχει διαφορά να μεγαλώνεις αγόρι ή κορίτσι;

Χ: Ευλογημένα και τυχερά να είναι, δεν με ενδιαφέρει το φύλο. Αλλά μ' αρέσει που είναι κορίτσι!

Α: Είναι και μία συνέχεια, είναι η Χριστίνα Παππά τζούνιορ.

Χ: Να πούμε ότι το κοριτσάκι μας είναι Χριστίνα-Νεκταρία, να είναι καλότυχο και υγιές.

Αν δεν την ονόμαζαν Χριστίνα, θα υπήρχε... θέμα;

Χ: Πίστεψέ με, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Φυσικά με τιμάει η επιλογή που έκαναν και τους ευχαριστώ. Αλλά στην αρχή μου είπαν πως είναι αγόρι και θα το πουν Χρήστο και τους είπα να μην το διανοηθούν! Σε αυτήν την περίπτωση θα ήθελα να βρουν ένα άλλο ωραίο όνομα.

Α: Το θέλαμε πολύ με τον Δημήτρη. Αφού εγώ του είπα να την ονομάσουμε Χριστίνα, να ακούσει η μητέρα του το όνομά της, και μου λέει «Τέλεια, γιατί δεν θα το διαπραγματευόμουν»!

Όταν ήρθε η εγκυμοσύνη, μπήκατε σε μία νέα πραγματικότητα; Ήρθαν τα πάνω-κάτω;

Α: Εννοείται και νομίζω ότι γενικά, όταν κάνεις παιδί αλλάζουν τα πράγματα. Όποιος μου λέει ότι δεν έρχονται τα πάνω-κάτω, δεν τον πιστεύω πια, επειδή μιλάω από εμπειρία.

Είχατε δει την Άννα στην τηλεόραση;

Χ: Δεν την είχα δει στο GNTM, μόνο στις «8 λέξεις», αλλά στην αρχή δεν κατάλαβα πως ήταν εκείνη. Εννοείται πως τη θαυμάζω, όχι επειδή είναι νύφη μου, αλλά επειδή πιστεύω ότι είναι απ' τις πιο ταλαντούχες στο χώρο και πως θα μπορούσε να παίξει δράμα και κωμωδία, τα πάντα. Ανυπομονώ να επιστρέψει.

Όταν μπουν τα πράγματα σε σειρά, σκοπεύεις να επιστρέψεις στην υποκριτική;

Χριστίνα Παππά - Άννα Μπεζάν: Πεθερά και νύφη μιλούν πρώτη φορά για την σχέση του και τον... κρυφό γάμο!

Α: Φυσικά, δεν το συζητώ. Αυτή τη στιγμή νοσταλγώ πολύ τη δουλειά μου και χαίρομαι γι' αυτό, γιατί μου θυμίζει ότι είμαι κάτι άλλο εκτός από μαμά, που είναι πολύ σημαντικό για μια γυναίκα. Το ότι κάνουμε παιδιά δεν σημαίνει ότι τελείωσε η ζωή, ούτε ότι μένουμε στάσιμοι.

Ποια συμβουλή σου έχει δώσει η πεθερά σου, που την κρατάς σαν φυλαχτό;

Α: Ότι μπορεί να είμαστε μια τρελή οικογένεια, αλλά στο τέλος της ημέρας είμαστε οικογένεια και αγαπιόμαστε, αυτό δεν μπορούμε να το ξεχνάμε. Το έχω κρατήσει, γιατί μου το είπε σε μία περίεργη και πρωτόγνωρη φάση για μένα, που ήμουν στα «κόκκινα».

Ένας θρησκευτικός γάμος με τον Δημήτρη Παππά είναι στα σχέδιά σας;

Α: Θα πρέπει να ρωτήσεις εκείνον...

Χ: Θα τους «δώσω» τώρα... Επειδή έκαναν πολιτικό γάμο κρυφά από μένα, το περιμένω πώς και πώς -μπορεί να λιποθυμήσω στην εκκλησία από τη χαρά μου. Δεν φταίει η Άννα, αλλά στον γιο μου δεν το συγχωρώ αυτό!

Α: Το περασμένο καλοκαίρι ήρθε ο Δημήτρης ένα απόγευμα στο σπίτι, και μου λέει «Αγάπη μου, πάμε να παντρευτούμε»! Όντως, με πήρε απ' το χέρι και πήγαμε με τις φόρμες! Αμέσως μετά τηλεφωνήσαμε στη Χριστίνα και της λέει ο Δημήτρης «Θα μας πεις να ζήσουμε; Μόλις παντρευτήκαμε!» και φωνάζει εκείνη «Χωρίς εμένα;»

Χ: Τους κράτησα μισή μέρα μούτρα, δεν άντεξα περισσότερο. (γέλια)

Θα της βρείτε γαμπρό, να την αποκαταστήσετε;

Α: Εγώ θέλω να την δώσω, εκείνη δεν θέλει! Και θέλω, επειδή δεν γίνεται η Χριστίνα Παππά να είναι μόνη της!

Χ: Είμαι πολύ δύσκολη, ο ένας μου ξινίζει, ο άλλος μου μυρίζει. Έχω κάνει πρόγραμμα στη ζωή μου, θέλω να καταφέρω ορισμένα πράγματα μέσα στα επόμενα χρόνια, έχω στο μυαλό μου τη δουλειά και τίποτα άλλο. Αφού της είπα «Άσε μην ερωτευτώ, γιατί μετά θα τα ξεχάσω όλα». Είμαι αυτοκαταστροφική όταν ερωτεύομαι.

Α: Ελπίζω πάντως σε έναν διπλό γάμο! (γέλια)

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 1/3, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ