Αγγελική Κιντώνη: «Η έλξη ανάμεσα στις γυναίκες είναι φυσιολογική και πρέπει να την δεχόμαστε...»

Αποκλειστικό backstage βίντεο από την συνέντευξή της

Σε πρώτη ανάγνωση είναι ένα πανέμορφο θηλυκό, σε δεύτερη όμως γνωρίζοντάς την συνειδητοποιείς ότι τα μαθήματα φιλοσοφικής που έκανε η Αγγελική Κιντώνη πριν ασχοληθεί με την υποκριτική δεν πήγαν καθόλου χαμένα, διαμόρφωσαν έναν υπέροχο συνδυασμό ομορφιάς και μυαλού. Η Αλκμήνη από την “Γη της ελιάς” στο MEGA, ήρθε μάλλον για να μείνει, φωτογραφίζεται στο YOU και μιλάει για την ξαφνική απόφασή της να κατέβει με τρένο από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με μια βαλίτσα 21 κιλά, για τις πρώτες δύσκολες μέρες, την αναπάντεχη πρόταση από τον Αντρέα Γεωργίου και την επίμαχη σκηνή με το λεσβιακό φιλί που ξεσήκωσε το twitter καθώς και την ανατρεπτική συνέχεια του ρόλου της που θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει...

Από πολύ νωρίς πήρε την ζωή στα χέρια της... Η Αγγελική Κιντώνη υποστηρίζει ότι είναι ένας ροκ τύπος, εντούτοις έχει κατασταλαγμένη άποψη για τον έρωτα, τις σχέσεις και την απιστία και τις καταθέτει...

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Αγγελικής Κιντώνη στο νέο τεύχος του YOU

Εσύ σπούδαζες Φιλοσοφική, η υποκριτική πώς προέκυψε;

Ξεκίνησα εντελώς τυχαία να πηγαίνω σε ένα εργαστήριο υποκριτικής παράλληλα µε τις σπουδές µου στη Φιλοσοφική. Ασχολήθηκα µε την υποκριτική, γνωρίζοντας φυσικά εκ των προτέρων ότι µπαίνω σε ένα περιβάλλον αβέβαιο, όµως εκείνη την στιγµή δεν είχα την αίσθηση του κινδύνου, µάλλον λίγο παραπάνω αυτοπεποίθηση, που µια ερχόταν και µια έφευγε, και ευτυχώς δεν µε κράτησε πίσω κανένας φόβος...

Σκέφτηκες κάποια στιγµή να τα παρατήσεις;

Ούτε κατά διάνοια. Είχα στο µυαλό µου ότι προχωράω και όποιο πρόβληµα προκύψει θα το λύσω. Ήταν πολύ όµορφα τα κίνητρα που µου δόθηκαν µέσα στην σχολή, έµαθα να δοκιµάζω τα όριά µου, έµαθα να εκτίθεµαι, να απορρίπτω την ντροπή µου, όλα αυτά µε ιντρίγκαραν, δεν υπολόγιζα τις δυσκολίες, υπερίσχυε η αδρεναλίνη...

Όταν πήρες την απόφαση να κατέβεις µε µια βαλίτσα από τη Θεσσαλονίκη µοναδικός σκοπός ήταν για να σπουδάσεις;

Ακριβώς. Πήρα µια βαλίτσα 21 κιλά, που δεν µπορούσα να την κουµαντάρω, κατέβηκα µε το τρένο από τη Θεσσαλονίκη, είχα κανονίσει στο µεταξύ να συγκατοικήσω µε µια φίλη µου, και από το άγχος µου έφτασα στην Αθήνα πριν από τη φίλη µου!

Γιατί βιαζόσουν τόσο πολύ να έρθεις στην Αθήνα;

Γιατί µπορεί η Θεσσαλονίκη να έχει υπέροχα vibes, αλλά δυστυχώς δεν σου δίνει ευκαιρίες να «ριζώσεις». Πολλοί φίλοι µου είχαν φύγει για να έρθουν είτε στην Αθήνα είτε και να µεταναστεύσουν σε µια ξένη χώρα, προκειµένου να βρουν τον επαγγελµατικό τους προσανατολισµό. Τη ζωή µου στη Θεσσαλονίκη την είχα χορτάσει και δεν ήθελα να παρατείνω τη διαµονή µου εκεί.

Οι γονείς σου τι είπαν;

Στην αρχή δεν καταλάβαν τον λόγο που φεύγω, γιατί είχα τις ανέσεις, το σπίτι µου, είχα τελειώσει την επιµέλεια ενός βιβλίου, όµως δεν ήταν καθόλου παρεµβατικοί. Άκουσαν, αφουγκράστηκαν και δέχτηκαν τις αποφάσεις µου. Άλλωστε, ποτέ δεν ήταν πιεστικοί γιατί γνώριζαν ότι έχω έναν προγραµµατισµό στη ζωή µου.

Μικρότερη ήσουν παιδί χαµηλών τόνων;

Ήµουν αγοροκόριτσο, αρκετά νευρικό παιδί, που έκανα παρέα µε αγόρια πριν γεννηθεί η αδελφή µου. Ήµουν, όµως, συνεσταλµένη και ήθελα να έχω τον προσωπικό µου χρόνο για να αποµονώνοµαι στις δικές µου σκέψεις. Δεν ξέρω εάν σήµερα έχω αλλάξει πολύ από τότε.

Τα εφηβικά σου χρόνια ήταν ήρεµα ή έκανες και... επαναστάσεις;

Ήταν όπως έπρεπε να είναι, λίγο πιο έξαλλα και εκκεντρικά, ήµουν ένας πιο ροκ τύπος... Με µαλλιά κόκκινα, ροζ, µοβ, σκουλαρίκια, διαφορετική φυσιογνωµικά, φυσικά αγαπάω µέχρι σήµερα τα ροκ ακούσµατα. Παλαιότερα ενδεχοµένως µού άρεσαν οι πολλές παρέες, βέβαια όσο µεγαλώνω γίνοµαι λίγο πιο επιλεκτική µε τους ανθρώπους και µου αρέσει να έχω πιο κλειστό κύκλο.

Τα πρώτα σου βράδια τότε στην Αθήνα πώς ήταν;

Μια πολύ όµορφη περιπέτεια µε την κολλητή µου. Δεν µε ένοιαζε και δεν δυσκολεύτηκα καθόλου που κοιµόµουν σε ένα στρώµα γιατί δεν είχαµε κρεβάτι.

Τα πρώτα σου χρήµατα πώς τα σπατάλησες;

Αγγελική Κιντώνη: «Η έλξη ανάμεσα στις γυναίκες είναι φυσιολογική και πρέπει να την δεχόμαστε...»

Τα πρώτα µου χρήµατα από την τηλεόραση τα πήρα όταν ήµουν στη σειρά του ΑΝΤ1 «Ήλιος». Είχα κάνει νωρίτερα και θέατρο αλλά δεν είχα πολλά έσοδα από αυτό. Τα σπατάλησα σε µια αρκετά δαπανηρή µετακόµιση, πηγαίνοντας σε ένα µεγαλύτερο σπίτι και αγοράζοντας αρκετά έπιπλα, κάποια από αυτά µπορεί να µου είναι και αχρείαστα. Ήθελα, όµως, να έχω τον δικό µου χώρο.

Η πιο τυχερή σου µέρα ήταν όταν συνάντησες τον Αντρέα Γεωργίου;

Ναι, ήταν µία από τις πιο τυχερές µου µέρες. Είχα στείλει µήνυµα στον Αντρέα Γεωργίου για τις ακροάσεις και ότι ήθελα να µε έχει στο µυαλό του και όλα ξεκίνησαν όταν κάποια στιγµή µε δέχτηκε.

Έχεις πάει σε οντισιόν που περίµενες ώρες ατελείωτες και τελικά δεν σε πήραν;

Φυσικά, σε ποιον δεν έχει συµβεί; Νοµίζω από τις 10 φορές συµβαίνει τις 9,5! (γέλια) Στην αρχή βιώνεις τέτοιες απογοητεύσεις πιο έντονα, φυσικά και υπάρχει µια πικρία, όµως στη συνέχεια γίνεσαι πιο ανθεκτικός και συνειδητοποιείς ότι είναι και αυτό ένα µέρος της όλης διαδικασίας.

Επειδή µέσα στον κορονοϊό ακούσαµε για πολλές κακοποιητικές συµπεριφορές, εσύ πώς ένιωσες για ό,τι συνέβαινε;

Φυσικά και γνώριζα ότι ο κόσµος δεν είναι αγγελικά πλασµένος, όχι µόνο στον δικό µας χώρο, σε όλα τα επαγγέλµατα. Ήταν σκληρό να βλέπουµε να βγαίνουν τέτοια περιστατικά στη δηµοσιότητα, που στο άκουσµά τους και µόνο ναι µεν ήταν ανατριχιαστικά, αλλά από την άλλη ήταν ο τρόπος, ένα βήµα στο να καλυτερέψουν τα πράγµατα, να «καθαρίσει» το τοπίο και να αρχίσουν να φιλτράρουν οι άνθρωποι τις συµπεριφορές τους. Είναι ανεκδιήγητο να εκµεταλλεύεται κάποιος τη θέση του για να δείξει το εξουσιαστικό του πρόσωπο.

Φίλους έχεις στη ζωή σου;

Ναι, και είναι εκτός χώρου. Τελευταία, βέβαια, έχω αρχίσει να εµπιστεύοµαι και ανθρώπους στον χώρο. Είναι προίκα για µένα το γεγονός ότι κάνω παρέα µε κάποιους συναδέλφους που συνάντησα και βρήκαµε κοινά σηµεία που ταιριάζουµε για να πορευτούµε µαζί.

Έχεις νιώσει απαξιωτικά ή κακά βλέµµατα στον χώρο;

Όχι, γιατί έχω αποφασίσει να µην κάνω εκεί focus. Προσπαθώ να µην επικεντρώνοµαι σε τέτοιες αντιπαλότητες που µου αφαιρούν ενέργεια. Σίγουρα υπάρχει αθέµιτος ανταγωνισµός, αλλά πρέπει να εστιάζουµε στη δουλειά µας και στη δηµιουργικότητά µας, χωρίς να αναλωνόµαστε σε αυτά.

Συµµετείχες στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των ηθοποιών;

Υποστηρίζω τις κινητοποιήσεις στο Εθνικό Θέατρο και φυσικά στηρίζω τα αιτήµατά µας, που είναι όχι µόνο οικονοµικής αλλά και ιδεολογικής φύσεως. Διότι οι καλλιτέχνες έχουν µεγάλη επιρροή και απευθύνονται σε µια µεγάλη µάζα κόσµου. Το να ακυρώνεις ως ανειδίκευτο έναν ηθοποιό έχει συνέπειες και προεκτάσεις στα µετέπειτα εργασιακά δικαιώµατά του. Ελπίζω σύντοµα να βρεθεί µια λύση.

Ο ρόλος της χηµικού «Αλκµήνης» στη «Γη της ελιάς» θα συνεχίσει να έχει πολλές ανατροπές;

Ήδη έχει αρχίσει να προβάλλεται µια πιο ανατρεπτική «Αλκµήνη», που αποκαλύπτεται σιγά-σιγά η ταυτότητά της, το παρελθόν της, οι επιλογές της, δείχνει ότι είναι ένα κορίτσι που δεν φοβάται να πειραµατιστεί. Ωστόσο, στη συνέχεια των επεισοδίων θα δούµε από τη µεριά της µια πιο ασταθή συµπεριφορά, που δεν µας έχει συνηθίσει, οι επιλογές της αλλάζουν πολύ γρήγορα και πολλές φορές είναι και «κακές»...

Υπάρχουν κι άλλα µυστικά που κουβαλάει πέρα από την σχέση της που αποκαλύφτηκε µε την «Αντωνία» και που οµολογουµένως µας εξέπληξε;

Είµαι σίγουρη ότι η Βάνα Δηµητρίου θα έχει γράψει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Θα γίνουν κάποια ανατρεπτικά πράγµατα στη συνέχεια. Οι επιλογές τής Αλκµήνης θα δηµιουργήσουν πρόβληµα και στη συγκατοίκηση και στις φιλίες της και στη συνεργασία της. Ας ελπίσουµε να µη χάσει τελείως τον εαυτό της.

Οι ενοχλήσεις από την «Αντωνία» θα συνεχιστούν;

Αγγελική Κιντώνη: «Η έλξη ανάμεσα στις γυναίκες είναι φυσιολογική και πρέπει να την δεχόμαστε...»

Μέχρι στιγµής η «Αντωνία» έχει φύγει από το πεδίο, επειδή όµως τα σενάρια αλλάζουν, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια.

Μετά το «Maestro» που είχαµε το πρώτο gay φιλί ανάµεσα σε άντρες, στη «Γη της ελιάς» είχαµε ουσιαστικά το πρώτο λεσβιακό φιλί...

Χαίροµαι που το αναφέρεις, γιατί γύρω µας επιτέλους υπάρχει µια δεκτικότητα από τον κόσµο για τα οµόφυλα ζευγάρια, δυστυχώς υπάρχει µικρότερη ορατότητα όσον αφορά στην σχέση ανάµεσα σε δύο γυναίκες. Μέσα από το MEGA, τον Αντρέα Γεωργίου και τη Βάνα Δηµητρίου, δόθηκε η δυνατότητα στο τηλεοπτικό κοινό να δει ότι υπάρχει έλξη ανάµεσα και στις γυναίκες, που είναι και αυτή απόλυτα φυσιολογική και ως τέτοια τη δεχόµαστε.

Το twitter έκανε... πάρτι µε την σκηνή του ερωτικού φιλιού ανάµεσα σ’ εσένα και την «Αντωνία». Ήταν εύκολη σκηνή για σένα;

Όλα έγιναν πολύ φυσικά και όµορφα, χωρίς καµία πίεση, αφού και ο Αντρέας Γεωργίου είναι «µαέστρος» σε αυτό που κάνει και ξέρει πώς θα σε βοηθήσει να νιώσεις όσο πιο άνετα γίνεται. Mου είπαν ότι στο twitter υπήρξαν και αρνητικά σχόλια, αδιανόητο, βέβαια, ότι τα πιο πολλά ήταν από γυναίκες, εγώ όµως στάθηκα στα θετικά. Δεν µπόρεσα να κατανοήσω τις άσχηµες αντιδράσεις και οµολογώ ότι λίγο µε στενοχώρησαν, αλλά δεν ενστερνίζοµαι το σκεπτικό του άλλου, ούτε έχω λόγο για τη δική του επιθετική αντίδραση. Στον δρόµο, πάντως, όσες κυρίες µε συναντούσαν, ακόµα και µεγαλύτερης ηλικίας, µου έλεγαν όµορφα, υποστηρικτικά λόγια.

Αµέσως µετά δέχτηκες περισσότερα ερωτικά µηνύµατα από γυναίκες;

Ναι, αλλά δεν ήταν χυδαία, είχαν σεβασµό, ευγένεια, δεν µπήκα όµως στη λογική να απαντήσω. Γενικότερα λαµβάνω στον προσωπικό µου λογαριασµό στο Instagram πολλά µηνύµατα και από άντρες και από γυναίκες, όµως δεν µου αρέσει να γνωρίσω κάποιον έτσι και εποµένως δεν απαντώ...

Στην προσωπική σου ζωή είσαι ερωτευµένη;

Είµαι στη φάση που δουλεύω πάνω στον εαυτό µου και εστιάζω στη δουλειά µου. Έχω αρκετό καιρό να υπάρξω σε σχέση. Ο έρωτας για µένα είναι κινητήριος δύναµη, νιώθεις υπέροχα όταν συµβαίνει, γιατί γίνεσαι πιο δηµιουργικός, πιο αποδοτικός στη δουλειά σου, δίνει ένταση στη ζωή σου. Έχω ερωτευτεί δυνατά στις σχέσεις µου, πλήγωσα και πληγώθηκα.

Έχεις απορρίψει πρόσωπα που δεν σε ενδιέφεραν;

Σίγουρα, δεν θα συµβιβαστώ µε κάτι που δεν θέλω...

Σε µια απιστία πώς αντιδράς;

Πλέον αντιδρώ σίγουρα πιο ψύχραιµα από ό,τι στο παρελθόν, λειτουργώ περισσότερο µε τη λογική. Πιστεύω ότι µια απιστία δεν είναι λόγος χωρισµού, ούτε διαλύεις µια σχέση που µπορεί να έχουν κοπιάσει και οι δύο πολύ για να την «χτίσουν». Ζυγίζεις πόσο σε καλύπτει µια κατάσταση συνολικά και δεν εστιάζεις µόνο στο λάθος, άλλωστε λάθη κάνουµε όλοι.

Κινητό συντρόφου σου έχεις ψάξει;

Πιο µικρή ναι. Τώρα προσπαθώ να βελτιωθώ στη συµπεριφορά µου και το αποφεύγω, γιατί ξέρω ότι άµα ψάχνεις, βρίσκεις!

Έχεις πάει σε ψυχολόγο;

Έχω δοκιµάσει να κάνω ψυχοθεραπεία, αλλά δυστυχώς δεν την έκανα συστηµατικά. Ελπίζω κάποια στιγµή να κάνω αυτό το «δώρο» στον εαυτό µου, γιατί σίγουρα βοηθάει.

Παρακολουθείς τον εαυτό σου στην τηλεόραση;

Βλέπω κάποιες σκηνές, επειδή θέλω να βελτιώνω τον εαυτό µου... Στην αρχή δεν µου ήταν καθόλου ευχάριστο να µε βλέπω. Πλέον έχω εξοικειωθεί περισσότερο και η αλήθεια είναι πως µε κρίνω αυστηρά. Νοµίζω ότι δεν είναι δυνατόν να αγγίξουµε το τέλειο, καλύτερα να εστιάζουµε στο καλύτερο σε σχέση µε χθες.

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 1/3, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ