Ελευθερία Ελευθερίου: Η ψυχανάλυση, η σχέση της με τον Μάριο Πρίαμο και η νέα ζωή μετά το Survivor All Star

Μόνο στο YOU!

Η φετινή της εμφάνιση στο Survivor All Star προκάλεσε «σεισμό», και μία ακόμα απόδειξη στο γνωμικό πως: «Ούτε η κόλαση δεν έχει γνωρίσει οργή παρόμοια με αυτήν μίας περιφρονημένης γυναίκας». Ποιος την είδε και δεν την φοβήθηκε... Η Ελευθερίου Ελευθερίου έγινε... «Σακίρα Σακιρίου», και φορώντας τα καλύτερα μαγιό της δείχνει στον κόσμο τη νέα εκδοχή της, απελευθερωμένη πια από έριδες και διχόνοιες του παρελθόντος, μιλάει για τα νέα καλλιτεχνικά και προσωπικά της σχέδια και για το δώρο της ψυχανάλυσης που έκανε στον εαυτό της...

Κρατάει μόνο το τροπικό μαύρισμα από τον ήλιο της Καραϊβικής, ενώ δηλώνει πως τα σκληρά λόγια έμειναν στην... παραλία του Survivor. Με ανανεωμένη διάθεση ρίχνεται στις live εμφανίσεις του καλοκαιριού, με νέα δισκογραφική δουλειά και στεγή στη Heaven Music. Το νέο της κομμάτι λέγεται «Sugardaddy», και η Ελευθερία λέει πως θα μας εκπλήξει το ηχητικό αποτέλεσμα.

Από τον Γιώργο Κακογιάννη - Styling Ilias Wia, Έλενα Οικονόμου - Make up & Hair Λεάννα Μάρκογλου

Όλα όσα εξομολογήθηκε στο YOU η Ελευθερία Ελευθερίου

Ελευθερια Ελευθερίου Survivor All Star
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Για ποιο λόγο είπες «ναι» δεύτερη φορά στο Survivor;

Aρχικά είχα πει ότι δεν θέλω να ξαναπάω, γιατί αυτές οι εμπειρίες έρχονται μια φορά στη ζωή. Όσο πλησίαζε ο καιρός, και συζητιόταν πιο έντονα το Survivor All Star, μου ξαναέκαναν την πρόταση από την Acun Medya και κάπου εκεί δελεάστηκα. Σκέφτηκα πως θα ήταν η τελευταία φορά, συν ότι θα ήταν τιμή μου να συμμετέχω στον All Star κύκλο, και πως θα το μετανιώσω αν δεν πάω. Έτσι κι αλλιώς αργούσε η καινούργια μου δισκογραφική δουλειά, οπότε αποφάσισα να μην μπω σε κάποιο σχήμα τον χειμώνα, και να κλείσω τον κύκλο του Survivor.

Πώς ήταν τα συναισθήματα όταν προσγειώθηκες εκεί;

Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να προσαρμοστώ, σε αυτό βοήθησε και η δύναμη της συνήθειας. Αυτό που πίστευα ότι θα ήταν εύκολο να διαχειριστώ, αλλά στην πορεία αποδείχτηκε πολύ δύσκολο, ήταν ο μεγάλος ανταγωνισμός. Και το δυσκολότερο, επίσης, ήταν ότι έπρεπε να διαχειριστώ πολλά προσωπικά μου θέματα.

Πώς ένιωσες βλέποντας έναν άνθρωπο, με τον οποίο ήσασταν κοντά -τον Μάριο- και την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί;

Όταν μπήκα στο παιχνίδι έλεγα ότι δεν θα ασχοληθώ, αλλά τελικά όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με το συναίσθημα, δεν υπάρχουν αυτά... Τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το κοντρολάρω εύκολα. Στην πορεία νομίζω ότι έσφιξα τα δόντια, έτσι ώστε να έχουμε μια ομαλή συμβίωση και επανέλθουν κάποιες ισορροπίες.

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι σε αυτήν την αντιμετώπιση;

Όχι, εκτός από τον χαρακτηρισμό «Ντροπή της Κύπρου». Δεν ήταν κομψός, δεν θυμόμουν καν εκείνη τη στιγμή ότι τον είπα και τον είδα σε βίντεο βγαίνοντας. Αλλά επειδή μιλούσε καθαρά το συναίσθημα εκείνη τη στιγμή, δεν θα άλλαζα την υπόλοιπη έκρηξη θυμού. Σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο κομμάτι, κρατάω τις καλές στιγμές, ακόμα και τα λάθη που έχουν γίνει, και είμαστε καλά. Δεν υπάρχει κάποια κόντρα. Πάντως δεν περίμενα ότι θα ανακατεύονταν όλοι στο παιχνίδι με τα προσωπικά μου θέματα, γι' αυτό κράτησα μια αμυντική στάση, αλλά δυστυχώς διάφοροι πήραν θέση και διογκώθηκε όλο αυτό.

Δεν περίμενες ότι θα ερχόταν στο προσκήνιο αυτό το θέμα;

Φυσικά και θα ερχόταν κάποια στιγμή. Μπορεί ορισμένοι να λένε ότι το παιχνίδι είναι αγωνιστικό αλλά έχει έντονο το στοιχείο του reality, και είναι «πικάντικο» θέμα ό,τι συμβαίνει στις ζωές των ανθρώπων σε μια συμβίωση. Από τη στιγμή που μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζεις ότι θα υπάρχει κριτική -θετική και αρνητική, γιατί δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους.

Συνάντησες διαφορετικές συμπεριφορές στο All Star, σε σχέση με την πρώτη φορά που είχες λάβει μέρος στο Survivor;

Ξεκάθαρα. Είδα πολύ αλλαγμένες συμπεριφορές μέσα στο παιχνίδι, ακόμα και από παίκτες που γνώριζα, και ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Νομίζω ότι κανένας δεν σκέφτεται ομαδικά, και αυτό ήταν κάτι που περίμενα, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Ένιωσες κάποια στιγμή ότι δεν αντέχεις να ασχολούνται όλοι με τα προσωπικά σου;

Ζοριζόμουν πολύ, μου κράταγε 2-3 μέρες, αλλά μετά μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου. Αυτό ήταν πολύ πιο εύκολο σε σχέση με το 2021 και πιστεύω πια ότι είναι καλύτερο τις περισσότερες φορές να μην κρατάς πράγματα μέσα σου, να ξεδίνεις. Όταν μπαίνεις σε ένα παιχνίδι, και όλα τα φώτα είναι στραμμένα επάνω σου, οι υπόλοιποι κοιτάζουν με κάθε τρόπο να σε διαβάλουν, για να κερδίσουν εκείνοι. Γνώριζα ότι συνέβαιναν διάφορα όσο ήμουν στο παιχνίδι, γιατί ήμουν κάθε εβδομάδα προτεινόμενη, και έβλεπα ότι «μαζεύονταν» κάποιοι όσο με κρατούσε το κοινό. Βγαίνοντας είδα και τον τρόπο που μιλούσαν για μένα... Αλλά έφυγα γεμάτη, γιατί δεν έβλαψα κανέναν.

Σε είδαμε να θυμώνεις και να κλαις. Γενικά λειτουργείς στη ζωή σου με το συναίσθημα;

Ελευθερια Ελευθερίου Μάριος Πρίαμος
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Επειδή είμαι καλλιτέχνης λειτουργώ πολύ με το συναίσθημα. Και θα κλάψω, και θα θυμώσω, και θα χαρώ, και θα αυτοσαρκαστώ. Αν λειτουργούσα με στρατηγική στο παιχνίδι, μπορεί να εξελίσσονταν αλλιώς τα πράγματα, αλλά δεν θα άλλαζα σε καμία περίπτωση τα ιδανικά μου.

Όταν βγήκες και είδες τον εαυτό σου, πώς αντέδρασες;

Δεν είδα πολλά, ενημερώθηκα για όσα έχουν ειπωθεί για μένα, ώστε να έχω άποψη και να μπορώ να τοποθετηθώ πάνω σε κάποια γεγονότα. Απ' ό,τι έμαθα έχουν πει πολλά πράγματα πίσω από την πλάτη μου στο παιχνίδι, αλλά θεωρώ ότι αυτό δεν είναι μαγκιά. Πολλές φορές έχω κριθεί αυστηρά γι' αυτό, αλλά όταν διαφωνούσα με κάποιον το έλεγα μπροστά του.

Σε δηλώσεις σου ξεχώρισες τη Ρία ως έναν άνθρωπο που άλλα λέει μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Γιατί;

Γιατί η Ρία με την Στέλλα, που ήταν φίλες, έστησαν μεταξύ τους μια ψηφοφορία για να μην βγουν υποψήφιες και για να με διώξουν. Γενικά όταν συζητάω τα προσωπικά μου με κάποιον, και κάνω παρέα μαζί του, αλλά βλέπω ότι πίσω από την πλάτη μου λέει διάφορα, τότε λογικό είναι να σχηματίσω μία συγκεκριμένη γνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν κρατάω κακία, καταλαβαίνω ότι αυτές οι στρατηγικές γίνονται στα πλαίσια ενός παιχνιδιού, ούτε το θεωρώ κατακριτέο. Κάποια στιγμή θα ξανασυναντηθούμε και όλα στο παιχνίδι θα έχουν μείνει πίσω.

Η Καρολίνα δήλωσε πρόσφατα πως όταν βγήκε από το παιχνίδι σου έστειλε μήνυμα. Απάντησες;

Μου είχε στείλει παλαιότερα ένα μήνυμα, στο οποίο απάντησα, αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να τοποθετηθώ πάνω στο τι ακριβώς έχει ειπωθεί μεταξύ μας (δείτε εδώ την δημόσια τοποθέτηση της Καρολίνας πάνω σε αυτό). Θέλω να τονίσω ότι δεν έχω πρόβλημα με κανέναν από τους παίχτες, και ας έχουν ειπωθεί σκληρά λόγια. Ωστόσο πριν χαρακτηρίσουμε ορισμένους ανθρώπους και τους αποδώσουμε ψευδείς κατηγορίες, καλό είναι να σκεφτούμε ότι και εκείνοι έχουν τη ζωή τους έξω, τις δουλειές τους και τις οικογένειές τους στις οποίες όλοι θα επιστρέψουν. Πολλές φορές θύμιζα στους υπόλοιπους ότι ήμασταν σε ένα παιχνίδι, γιατί αυτό μπορεί να σε απορροφήσει πολύ εύκολα.

Πώς ξέφυγες από αυτήν την «παγίδα»;

Επειδή σκεφτόμουν πόσα ωραία πράγματα έχω να κάνω όταν γυρίσω πίσω. Είχα να επιστρέψω στις δικές μου πίστες, που δεν είχαν στίβους μάχης, όπως είναι η δισκογραφία και τα τραγούδια μου. Δεν ήθελα απεγνωσμένα να φτάσω μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, το έβλεπα εβδομάδα με την εβδομάδα. Γι' αυτό και κάθε φορά που γίνονταν εντάσεις, απομακρυνόμουν.

Τι σχέδια κάνεις για το καλοκαίρι;

Τα τελευταία δύο χρόνια βρισκόμουν σε ένα μεταβατικό στάδιο και παράλληλα ετοίμαζα την επόμενη δισκογραφική δουλειά μου στο στούντιο. Είχα επιλέξει μετά το Survivor να κάνω μία παύση ώστε να κατασταλάξω στο καινούργιο μου ξεκίνημα. Μετακινήθηκα σε νέα δισκογραφική στέγη, στη «Heaven Music», όπου ξεκινάει μια καινούργια μουσική διαδρομή και ετοιμάζουμε πολλά όμορφα πράγματα. Σύντομα θα βγάλουμε ένα νέο τραγούδι που λέγεται «Sugardaddy», το σχεδιάζω δύο χρόνια τώρα, και ανυπομονώ να κυκλοφορήσει.

Πώς σου ήρθε ο τίτλος «Sugardaddy»;

Μου άρεσε σαν ατάκα, βρεθήκαμε στο στούντιο με τον Κωνσταντίνο Παντζή, του εξήγησα ακριβώς την ιδέα μου και το ετοιμάσαμε. Είναι fun, ένα κομμάτι το οποίο θα ακούσετε σύντομα και θα... καταλάβετε, δεν είναι αυτό που περιμένετε. (γελάει) Πιστεύω ότι θα γίνει καλοκαιρινή επιτυχία. Ταυτόχρονα ετοιμάζω live εμφανίσεις και πρωτότυπες ιδέες, που θα δείτε στην πορεία.

Το 2012 είχες λάβει μέρος στη Eurovision με το «Aphrodisiac». Πώς είδες την πρόσφατη συμμετοχή του Victor Vernicos και τα σχόλια που δέχτηκε;

Το «Aphrodisiac» αγαπήθηκε πολύ, και ακόμα βρίσκεται στα trends, ήταν ένα όμορφο ξεκίνημα για μένα, έπεσα κατευθείαν στα βαθιά και ας ήμουν κοριτσάκι τότε. Κι εμείς δεχτήκαμε σκληρή κριτική γιατί το 2012 υπογράφηκε το δεύτερο μνημόνιο και είχε ειπωθεί ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να στείλει τραγούδι στη Eurovision αφού ήμασταν σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση. Παρόλα αυτά το υποστηρίξαμε και γενικά είναι καλό να μην κρίνουμε σκληρά τα νέα παιδιά που δηλώνουν συμμετοχή. Θα έπρεπε να αγκαλιάσουμε ένα 16χρονο παιδί, γιατί προφανώς το επηρεάζει όλη αυτή η κατακραυγή.

Μπήκες στη θέση του;

Ναι, ξεκάθαρα. Δεν μου άρεσε όλο αυτό που έγινε και προσωπικά δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνη.

Το καλοκαίρι θα το περάσεις μόνη σου ή με κάποιον νέο έρωτα;

Ελευθερια Ελευθερίου περιοδικό YOU
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα σχολιάσω πια κάτι που αφορά τα προσωπικά μου, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Γενικά δεν μου αρέσει να μιλάω για την προσωπική μου ζωή, απλά ήταν αναπόφευκτο φέτος να μην υπάρξει μία τέτοια προβολή.

Ο Τριαντάφυλλος έχει δηλώσει δύο φορές ότι βγαίνεις με κάποιον, πολύ όμορφο μάλιστα. Τι εννοεί;

Τον αγαπάω τον Τριαντάφυλλο, πάντα τέτοια μου έκανε. (γελάει) Δεν τον παρεξηγώ, μπορεί να λέει την άποψή του, αλλά δεν θα επιβεβαιώσω, ούτε θα διαψεύσω κάτι.

Είσαι ανοιχτή στο ενδεχόμενο ενός νέου έρωτα;

Επειδή επαγγελματικά ξεκινώ κάτι πολύ όμορφο, είμαι πλήρως αφοσιωμένη εκεί. Δεν έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό μου, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτά τα πράγματα δεν τα προγραμματίζεις.

Νιώθεις γεμάτη; Έχεις αγαπήσει και έχεις αγαπηθεί;

Έχω αγαπήσει, έχω αγαπηθεί, έχω ερωτευτεί πολύ έντονα, έχω χωρίσει και έχω κλάψει, παρόλα αυτά σέβομαι τους ανθρώπους που έχουν περάσει απ' τη ζωή μου και γενικά κρατάω πολύ καλές σχέσεις μαζί τους -αν μου έχουν φερθεί σωστά βέβαια.

Όταν δεν σου φέρονται σωστά, γίνεσαι... τυφώνας όπως είδαμε στο Survivor;

Γενικά δεν θυμώνω, ούτε τσακώνομαι. Όταν με ανησυχεί κάτι, πάντα το συζητάω με τον άνθρωπο μου. Αυτό που είδατε ήταν... κάτι που δεν συζήτησα ποτέ και είχα συσσωρευμένο μέσα μου. Προφανώς συμβαίνει πολύ σπάνιο.

Πολλές γυναίκες σε στήριξαν ωστόσο. Αποδέχεσαι τον χαρακτηρισμό «Σακίρα Σακιρίου» που σου έδωσαν;

(γελάει) Το είδα όταν βγήκα έξω και γέλασα πολύ, δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση. Το γεγονός ότι έχω φτάσει πια σε σημείο, μετά από αυτό που πέρασα, να το βλέπω και να γελάω, σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο και πλέον το έχω αφήσει στο παρελθόν.

Από τα μηνύματα που παίρνεις, σου έκανε εντύπωση κάποια σκληρή κριτική;

Γενικά ακούω πολλά, στη δουλειά μας κρίνεσαι για όλα, και δεν γίνεται να αρέσεις σε όλους. Δεν με ρίχνει όταν με κρίνουν, παλαιότερα γινόταν, όμως με την πάροδο του χρόνου έχω σκληραγωγηθεί και δεν με επηρεάζει τίποτα.

Ήταν μόνο θέμα εμπειρίας ή χρειάστηκες βοήθεια από ψυχολόγο;

Τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησα εντατικά ψυχανάλυση. Με έχει βοηθήσει πολύ ώστε να αγαπήσω τον εαυτό μου, να τον αποδεχτώ και να κάνω αλλαγές στη ζωή μου, επαγγελματικά και προσωπικά. Άργησα πολύ να το κάνω, πλέον πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχω ξεκινήσει πολύ νωρίτερα.

Τι σε ώθησε προς αυτή την κατεύθυνση;

Γενικά οι εποχές που ζούμε, και η δουλειά μας. Όταν τραγουδάς στη σκηνή, και όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω σου, νιώθεις ότι κρίνεσαι εκείνη τη στιγμή. Αλλά όσος κόσμος και αν βρίσκεται γύρω σου, όταν γυρνάς σπίτι σου, είσαι μόνος. Ζω πολλά χρόνια μόνη μου στην Ελλάδα, και δεν έχω την οικογένεια μου εδώ. Αυτό ήταν ένα κενό στη ζωή μου που εντόπισα μεγαλώνοντας.

Σε πιάνουν μοναξιές όταν γυρνάς σπίτι και κλείνεις την πόρτα;

Φυσικά, δεν το συζητώ. Μεγαλώνοντας γίνεται πολύ πιο έντονο, γιατί καταλαβαίνεις πόση σημασία έχουν τα απλά πράγματα στη ζωή: Ένα καλό φαγητό, μία καλή παρέα, οι δικοί σου άνθρωποι. Βεβαίως έχω τους φίλους μου, που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά η οικογένεια δεν αντικαθίσταται.

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 31/5, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ