Ιφιγένεια Τζόλα: Ο εμμονικός θαυμαστής και το σούπερ spoil για την Γη της Ελιάς - «Η Βασιλική θα...»

Αποκλειστικά μόνο στο YOU!

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor

Κάνουμε μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης για επαγγελματικά και προσωπικά, εκείνη πιο απελευθερωμένη και πιο ειλικρινής από ποτέ... Από τις πιο γοητευτικές νεαρές παρουσίες της καθημερινής επιτυχημένης σειράς του MEGAΗ Γη της ελιάς” η Ιφιγένεια Τζόλα, λίγο πριν το τέλος της δεύτερης σεζόν, φωτογραφίζεται για το YOU με καλοκαιρινό mood και απαντάει για τις συγκλονιστικές εξελίξεις που θα κόψουν την ανάσα των τηλεθεατών, αλλά και για την ζωή της ... Απρόσμενες ανατροπές στη ζωή της Βασιλικής που θα κινδυνέψει δυο φορές, η νέα προσπάθεια συμφιλίωσης με την Αρετή, ο γάμος της με τον Φίλιππο και η πιθανότητα απιστίας... Πόσο πιο συναρπαστικός να γίνει ο νέος κύκλος της σειράς, πόσο πιο συναρπαστική να γίνει και η ζωή της Ιφιγένειας...

Είναι μόλις 24 χρονών η Ιφιγένεια Τζόλα και όμως κουβαλάει μια εμπειρία τουλάχιστον 16 χρόνων στην δουλειά... Επαγγελματίας από κούνια και παιδί – θαύμα; Σίγουρα ναι... Η εύθραυστη ομορφιά της μελαχρινής πρωταγωνίστριας αγαπήθηκε φανατικά από το κοινό, απέκτησε πολλά fan club και έγινε – όχι άδικα- η Βασιλική της καρδιάς μας...

Όλα όσα αποκάλυψε η Ιφιγένεια Τζόλα στο περιοδικό YOU

Ιφιγένεια Τζόλα:

Τρίτη σεζόν με μεγάλη επιτυχία “ Η Γη της Ελιάς” στο MEGA. Η ηρωίδα σου Βασιλική Καπερνάρου είναι από τις αγαπημένες ηρωίδες του τηλεοπτικού κοινού. Πως νιώθεις για αυτό;

Νιώθω πολύ ευτυχής που ο κόσμος έχει αγαπήσει την Βασιλική και γενικότερα την δουλειά μας και που συνεργάζομαι τρίτη χρονιά με την συγκεκριμένη παραγωγή και τους συναδέλφους. Στήριξα από την πρώτη στιγμή την ηρωίδα μου, την αγάπησα, κατανόησα και προσπάθησα να περάσω τα δικά της μηνύματα.

Τον τελευταίο καιρό η Βασιλική περνάει δύσκολα. Θα συνεχίσει να περνάει και θα κλονιστεί ο γάμος της με τον Φίλιππο;

Οι δυσκολίες θα συνεχίσουν για την Βασιλική, αλλά, όσον αφορά την σχέση της με τον Φίλιππο, όποιο εμπόδιο και να παρουσιαστεί θα το ξεπεράσουν γιατί ο ένας αγαπάει πραγματικά τον άλλον...

Θα κινδυνέψει η ζωή της Βασιλικής, από τον Μιλτιάδη που θέλει να εκδικηθεί την Χάιδω;

Η ζωή της Βασιλικής θα κινδυνέψει δυο φορές, την μια εξαιτίας του Μιλτιάδη, που η ιστορία του εμπλέκεται με την Χάιδω και γενικά με την οικογένεια Στεφανέα, την δεύτερη φορά όμως δεν θα κινδυνέψει εξαιτίας του ...

Η σχέση της Βασιλικής με την Αρετή θα συνεχιστεί σε ήπιο κλίμα, ή η Αρετή θα εμμένει στην απόφασή της να χωρίσει την κόρη της και να διεκδικεί τον Στάθη;

Δεν πιστεύω ότι η Αρετή θα σταματήσει να διεκδικεί τον Στάθη, είτε επειδή τον αγαπά, είτε επειδή δεν μπορεί να χωνέψει από εγωισμό ότι την άφησε για κάποια άλλη γυναίκα, είτε επειδή της έχει γίνει εμμονή. Όσον αφορά την σχέση της Βασιλικής με την μαμά της έχουν γίνει προσπάθειες για να έρθουν αυτές οι δυο γυναίκες πιο κοντά – όχι πάντα με επιτυχία – θα γίνει άλλη μια στο μέλλον από την πλευρά της Βασιλικής, γιατί θα την ταρακουνήσει κάτι και θα βρεθεί πιο κοντά της.

Θα κάνει προσπάθειες η Βασιλική να τα ξαναφτιάξει ο μπαμπάς της με την Ιουλία;

Θα στηρίζει πάντα τον πατέρα της, εννοείται ότι στενοχωριέται που τον βλέπει μόνο του. Για εκείνη όμως είναι προτεραιότητα ο ίδιος, δεν θα επικεντρωθεί τόσο να τα φτιάξει με την Ιουλία, όσο στο τι μπορεί να κάνει για να τον δει ευτυχισμένο.

Ισχύει ότι θα έχουμε ένα αιματηρό φινάλε στο τέλος του β' κύκλου;

Ισχύει ότι θα έχουμε ένα έντονο φινάλε σε δυο – τρείς ιστορίες και σας εγγυώμαι ότι αυτό που θα δείτε θα είναι συγκλονιστικό.

Έχει υπάρξει δύσκολη στιγμή για εσένα σε γύρισμα;

Ιφιγένεια Τζόλα περιοδικο you

Σε ένα καθημερινό σήριαλ με πολύωρα γυρίσματα οι περισσότερες σκηνές είναι απαιτητικές και δύσκολες. Πριν από κάθε δύσκολη σκηνή, συζητάμε με τον σκηνοθέτη, παίρνουμε τις απαραίτητες οδηγίες για να την βγάλουμε εις πέρας πιο σωστά, ώστε να μην χρειαστεί να την επαναλάβουμε πολλές φορές. Έχουν υπάρξει σκηνές, που θα τις χαρακτηρίζαμε δύσκολες, που μπήκα τόσο δυνατά στην ψυχική κατάσταση της ηρωίδας μου και φορτίστηκα τόσο πολύ συναισθηματικά, που αμέσως μετά το τέλος του σετ να χρειάστηκα αρκετό χρόνο για να ηρεμήσω.

Η Βασιλική θα είναι πάντα η πιστή Πηνελόπη στον Φίλιππο;

Δεν ξέρω εάν η κ. Βάνα Δημητρίου έχει κάτι άλλο στο μυαλό της για να μας ταράξει γενικά, (γέλια) όμως μέχρι τώρα, έτσι όπως έχουμε δει την ηθική της, δεν είναι η κοπέλα που θα απατήσει τον Φίλιππο, έχει αρχές, τον αγαπάει υπερβολικά και παλεύει για αυτόν με κάθε κόστος.

Υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι και στη ζωή είστε ζευγάρι με τον Διονύση;

Ναι έχει συμβεί και είναι τόσο όμορφο, γιατί δείχνει ότι ο κόσμος έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με την δουλειά μας που έχουν πιστέψει τους ρόλους μας. Μας το γράφουν και στα social αλλά και στον δρόμο που μας βλέπουν να προχωράμε μαζί.

Έχεις κοινά στοιχεία με την ηρωίδα σου;

Είμαι και εγώ ευαίσθητη, αλλά δεν είναι αυτό το κοινό μας στοιχείο με την Βασιλική γιατί εκείνη είναι παραπάνω ευαίσθητη και κάποιες φορές στις αντιδράσεις της πολύ ακραία, όπως π.χ στη σκηνή με το κραγιόν στο πουκάμισο του Φίλιππου, που εκνευρίστηκε έντονα και τον κατηγόρησε χωρίς να το διασταυρώσει. Εγώ δεν είμαι έτσι. Ίσως το μόνο κοινό στοιχείο μας είναι ότι η Βασιλική έχει αγωνιστεί για τα θέλω της, δεν το βάζει εύκολα κάτω, όπως κάνω και εγώ στη ζωή μου, πεισμώνω και παλεύω για αυτά που θέλω.

Είσαι από 8 χρονών στον χώρο, έχεις συναντήσει τοξικούς ανθρώπους;

Ιφιγένεια Τζόλα εμμονικος θαυμαστης

Στις συνεργασίες μου μέχρις στιγμής είμαι τυχερή, δεν έχω συναντήσει τοξικές συμπεριφορές. Όμως στις πρώτες μου δουλειές, αντιλήφτηκα αλλαγές στις συμπεριφορές κυρίως των συμμαθητών μου. Κάποια παιδάκια ήθελαν να με κάνουν παρέα, ενώ δεν με έκαναν και κάποια άλλα που με έκαναν παρέα σταμάτησαν να μου μιλάνε. Έτσι κατάλαβα από μικρή ποιοι ήταν πραγματικά οι φίλοι που είχαν χαρεί με την χαρά μου και ότι το σχολείο είναι μια μικρή κοινωνία, καθρέφτης μιας μεγαλύτερης και ότι θα έπρεπε με προσοχή να επιλέγω ποιους θα έχω κοντά μου και ποιους θα απομακρύνω.

Ανασφάλειες έχεις για το εάν η επόμενη δουλειά θα είναι το ίδιο επιτυχημένη;

Με πιάνει ένα άγχος παραγωγικό, ότι θα πρέπει δηλαδή να αγωνιστώ το ίδιο όπως τώρα, προκειμένου να υπάρχει ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα, εγώ τουλάχιστον θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να το πετύχω. Σίγουρα θα υπάρχουν ανασφάλειες εάν θα έχω δουλειά, γιατί είναι ένας χώρος κορεσμένος, όμως σκέφτομαι θετικά ότι όταν θέλεις κάτι πολύ συνωμοτεί το Σύμπαν και ότι είναι να γίνει γίνεται.

Επειδή μιλήσαμε για τοξικότητα προηγουμένως και επειδή είσαι αρκετά ενεργή στα social, έχεις διαβάσει μήνυμα που να σε έχει επηρεάσει;

Δέχομαι πολλά σχόλια στα social, τα περισσότερα θετικά. Στην αρχή βέβαια, για μικρό χρονικό διάστημα, με είχαν επηρεάσει κάποια αρνητικά σχόλια που μιλούσαν για τον σωματότυπο και τα κιλά μου. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν έλεγαν για την δουλειά μου αλλά για τα κιλά μου, μερικά σχόλια μάλιστα είχαν ξεφύγει... Έγραφαν σαθρά σχόλια ότι έχω πρόβλημα υγείας και ότι δεν θα έπρεπε να είμαι πρότυπο για νέα κορίτσια. Όταν σκέφτηκα ότι πιθανόν πολλά κορίτσια περνάνε το ίδιο και δεν έχουν την δύναμη να αντιδράσουν όπως εγώ, στενοχωρήθηκα. Θυμάμαι ένα άρθρο, βασισμένο σε σχόλιο που μου είχαν γράψει, που έλεγε ότι έχω νευρική ανορεξία και έχω να πω το εξής: “Κορίτσια αγαπήστε τον εαυτό σας!”... Εγώ είμαι μια χαρά, υγιής και θεωρώ τραγικό το 2023, όταν έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις, να υπάρχει ακόμα το body shaming σε τόσο μεγάλο βαθμό επηρεάζοντας αρνητικά κάποιους.

Με την Ειρήνη (Ζωή Γεράζη) κάνετε κολητή παρέα. Πως και δέσατε μαζί;

Η χημεία μας ταίριαξε από την πρώτη στιγμή. Είναι ένα κορίτσι έξω καρδιά, με απίστευτο χιούμορ και τρέλα, χαίρεσαι να είσαι μαζί της και τρελαίνεται για τα ταξίδια, όπως εγώ... Μοιραζόμαστε αυτή την τρέλα και περνάμε καταπληκτικά.

Προτάσεις γάμου σου κάνουν μέσω μηνυμάτων;

Ναι και μου έχουν στείλει “άσε τον Φίλιππο και παντρέψου εμένα”.(γέλια)

Απόρριψη από κάποιον έχεις δεχτεί;

Δεν κάνω σχεδόν ποτέ εγώ την πρώτη κίνηση. Μπορεί με κάποιον τρόπο να δείξω το ενδιαφέρον μου, αλλά, είμαι παραδοσιακή, δεν θέλω να κάνω το πρώτο βήμα.

Έχεις ζήσει μεγάλο έρωτα;

Ιφιγένεια Τζόλα γη της ελιας spoil

Ναι έχω βιώσει πολύ έντονα την αγάπη για κάποιον...

Έχεις πληγωθεί από έρωτα και εάν ναι πως το ξεπερνάς;

Ναι έχω πληγωθεί από έρωτα, αλλά δεν τον ξεπερνάω κλεισμένη στο σπίτι σε καμμία περίπτωση, δεν αλλάζω την καθημερινότητά μου. Αντιλαμβάνομαι κάτι τέτοιες στιγμές, επειδή είμαι και λίγο ρομαντική, ότι δεν έτυχε αυτό το πρόσωπο να είναι ο δικός μου πρίγκηπας στο δικό μου παραμύθι.

Εμμονικός θαυμαστής έχει υπάρξει;

Ναι έχει υπάρξει. Είχε εντοπίσει κάποια συγκεκριμένα μέρη όπου βρισκόμουνα πιο συχνά και με περίμενε. Του μίλησα στα ίσα και με ψυχραιμία και κατάφερα να τον απομακρύνω όταν του είπα ότι δεν έχω διάθεση για κάτι παραπάνω.

Χυλόπιττα έχεις ρίξει;

Ναι έχει χρειαστεί (γέλια)

Κινητό συντρόφου σου έχεις ψάξει;

Δεν θα το έκανα ποτέ στη ζωή μου. Σέβομαι τον άλλον και δεν θα έκανα κάτι που δεν θα ήθελα να μου κάνουν, δεν θα παραβίαζα ποτέ τα όρια του άλλου.

Ο ιδανικός σύντροφος για σένα πως είναι;

Με χιούμορ και καλή διάθεση, στοργικός, που θα αγωνίζεται να με κατακτήσει και θα συμπορεύεται μαζί μου.

Είσαι ευτυχισμένη στην προσωπική σου ζωή;

Γενικά είμαι ευτυχισμένη στη ζωή μου. Στο επαγγελματικό κομμάτι είμαι πολύ καλά, ο κ. Κούλλης Νικολάου έχει πει πολύ εύστοχα ότι “είμαι ερωτευμένη με την δουλειά μου” και ισχύει, η οικογένειά μου είναι καλά και έχω τους δικούς μου ανθρώπους δίπλα μου. Όσον αφορά όμως στην προσωπική μου ζωή, η ευτυχία μου ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί...

Καλάμι έχεις καβαλήσει ποτέ;

Όχι. Είναι μια δουλειά ναι μεν έχει παραπάνω έκθεση, αλλά είναι όπως όλες οι υπόλοιπες δουλειές, οπότε γιατί να καβαλήσω καλάμι;

Έχεις απορρίψει πρόταση;

Η αλήθεια είναι ότι οι προτάσεις που μου έγιναν ήταν πολύ όμορφες – είχα δυο προτάσεις για θέατρο στην Αθήνα και στην Κύπρο - και ήθελα να πάω αλλά δεν μου έβγαιναν χρονικά λόγω των υποχρεώσεών μου στην σειρά.

Από την οικογένεια ποιος είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής σου;

Ιφιγένεια Τζόλα ποια ειναι η πρωταγωνιστρια της γης της ελιας

Όλοι. Η Ρενέ, η αδερφή μου όπως έχω πει είναι το alter ego μου και είναι δίπλα μου σε όλα, αλλά η μαμά είναι εκείνη που δεν μπορεί να κρατηθεί, με ρωτάει συνέχεια για spoiler και μου λέει συνωμοτικά, “πες μου και δεν θα το πω πουθενά”(γέλια)

Προσέχεις και περιποιείσαι τον εαυτό σου;

Ναι, μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ τις νέες τάσεις μόδας, να δημιουργώ look και να περιποιούμαι τον εαυτό μου. Πολλά κορίτσια με ρωτάνε beauty μυστικά και διάφορα tips για ρούχα, κοσμήματα καλλυντικά, θέλω να μιλάω μαζί τους.

Θα χτυπούσες ποτέ την πόρτα πλαστικού χειρουργού για να αλλάξεις κάτι επάνω σου και εάν ναι τι θα ζητούσες;

Τίποτε δεν θα άλλαζα πάνω μου, δεν θα έμπαινα ποτέ σε αυτή την διαδικασία... Και επειδή πριν από καιρό μου έγραψαν ένα σχόλιο ότι έκανα αυξητική στήθους, τους ενημερώνω λοιπόν ότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο (γέλια)

Περισσότερα στο περιοδικό YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 5/7, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ