Θωμαή Απέργη: Οι επιληπτικές κρίσεις, η νέα σελίδα στη ζωή της και ο γάμος που δεν έγινε

Η τραγουδίστρια παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη ντυμένη νυφούλα

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor

Φωτογραφίζεται με υπέροχα νυφικά και μας συστήνει τον νέο της εαυτό. Η βέρα τηνιακή Θωμαή Απέργη, με την μαγική φωνή και την εντυπωσιακή εμφάνιση, κάνει restart μετά από 3 χρόνια απουσίας και ετοιμάζει το πιο δυναμικό της comeback, μπαίνοντας δυναμικά στην αρένα.

Η πανέμορφη νεαρή καλλιτέχνης σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση στο youweekly.gr, μιλάει για το πρόβλημα υγείας και τις επιληπτικές κρίσεις που την ταλαιπώρησαν, την ψυχική ανθεκτικότητα που την βοήθησε να τις ξεπεράσει, και τον φημολογούμενο γάμο της με τον Σεΐχη που δεν έγινε ποτέ, γιατί... η νύφη το έσκασε.

Δεν είναι πια το κοριτσάκι που ζούσε πάνω σε ένα ρόζ σύννεφο όπως λέει η ίδια, είναι μια ώριμη γυναίκα που βλέπει κατάματα τις δυσκολίες της και τις νικά. Η Θωμαή Απέργη στην καλύτερή της φάση είναι κάθε Πέμπτη στο “Gatsby” κάνοντας live εμφανίσεις με το jazz trio της, ηχογραφεί και νέα τραγούδια από την Panik records και χαμογελάει διάπλατα γυρνώντας την πλάτη στο παρελθόν.

Όσα αποκάλυψε η Θωμαή Απέργη στο Youweekly.gr

Special thanks στο ξενοδοχείο Grecotel Pallas Athena( Αθήνας 65, Αθήνα) για την ευγενική φιλοξενία

Θωμαή Απέργη

  • Charmeuse crepe νυφικό, Fit & flare με Halter style λαιμόκοψη, Signature by Justin Alexander, justinalexander.com
  • Κοσμήματα από λευκόχρυσο 14Κ, Al’oro jewellery, aloro.gr
  • Γόβες , Nak Light, AVENUE

Ήσουνα σε μια δημιουργική επαγγελματική φάση και ξαφνικά σε χάσαμε εντελώς από τον χώρο. Θέλεις να μου πεις γιατί;

Έλειψα περίπου 3 χρόνια από τον χώρο. Ήταν αναπόδραστη ανάγκη να απέχω εξαιτίας του προβλήματός μου με την επιληψία που είχε επιδεινωθεί. Είχα αρκετές κρίσεις την ημέρα και στην δική μου περίπτωση οι εκλυτικοί παράγοντες ήταν το στρες της δουλειάς, η αϋπνία, και γενικά οι πολύ έντονοι ρυθμοί που ζούσα, οπότε πρακτικά δεν είχα επιλογή.

Το πρόβλημα της επιληψίας προέκυψε τελευταία;

Όχι. Συστήθηκα στον κόσμο στα 23 μου ξεκινώντας το τραγούδι, όμως η επιληψία και παράλληλα ο θυρεοειδής εμφανίστηκαν όταν ήμουν 18 χρονών που πήγα για σπουδές. Στη συνέχεια, το πρόβλημα υπήρχε πάντα ενόσω συμμετείχα στο YFSF, στην Eurovision αλλά και στα μαγαζιά που τραγουδούσα. Εκείνη την περίοδο, δεν επικοινωνούσα το πρόβλημα της υγείας μου ανοιχτά, διότι ακόμα και σήμερα ο κόσμος δεν είναι τόσο εξοικειωμένος με αυτή τη νευρολογική πάθηση παρά το γεγονός οτι είναι πάρα πολύ συνήθης ασθένεια. Είναι γεγονός οτι ακόμα και σήμερα παραμένει ταμπού και δεν έχει αποστιγματοποιηθεί πλήρως. Όταν ξεκίνησα να το λέω, έλαβα άπειρα μηνύματα από ανθρώπους όλων των ηλικιών με το ίδιο πρόβλημα, που μου μιλούσαν για το bullying που δέχονται στο σχολείο, από κάποιους που φοβόντουσαν για την ζωή τους και τους παρέπεμψα για να μιλήσουν αμέσως σε ειδικούς που ήξερα. Η νόσος μπορεί να είναι αντιμετωπίσιμη αλλά είναι ξεχωριστή για τον καθένα.

Στην περίπτωσή σου ποια ήταν τα συμπτώματα;

Ο δικός μου τύπος επιληψίας ήταν grand-mal μορφεϊκού τύπου, δηλαδή μια μορφή επιληψίας που περιλάμβανε όλο το πακέτο. Δεν είχα βέβαια την λεγόμενη “αύρα” (σ.σ πριν τις εστιακές κρίσεις προηγούνται συχνά ορισμένα βιώματα, γνωστά ως αύρα. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν αισθητήρια, οπτικά, ψυχικά, αυτόνομα, οσφρητικά ή κινητικά φαινόμενα) επομένως δεν ήξερα ποια στιγμή θα μου συμβεί. Το θετικό μέσα στην ατυχία μου ήταν ότι μου συνέβαινε συνήθως το πρωί όταν ξυπνούσα, γι΄αυτό και μορφεϊκού τύπου. Το περιστατικό που θυμάμαι εντονότερα ήταν μια πτώση ενόσω ανέβαινα τις σκάλες για τον τρίτο όροφο. Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για ένα λεπτό και ευαίσθητο προσωπικό ζήτημα για το οποίο είχαμε αποφασίσει τότε με την εταιρεία μου και με όσους είχα γύρω μου να μην μιλάμε για αυτό.

Λες ότι είχες πέσει από τρεις ορόφους. Δεν χτύπησες;

Με βρήκε ο διαχειριστής, πραγματικά στάθηκα πολύ τυχερή, θα μπορούσε να είχε συμβεί οτιδήποτε. Ξύπνησα 9 η ώρα το πρωί μετά από το βραδινό ξενύχτι, είχα κοιμηθεί ελάχιστα και δεν είχα προλάβει να συνέλθω από τον ύπνο. Καθώς λοιπόν ανέβαινα τους τρεις ορόφους για το σπίτι μου, έτυχε εκείνη την ώρα να προκληθεί μια επιληπτική κρίση με αποτέλεσμα να πέσω από τις σκάλες. Πραγματικά ευχαριστώ το Θεό που ποτέ δεν έπαθα κάτι μη αναστρέψιμο. Η λύση ήταν μονόδρομος και προϋπέθετε μια ριζική αλλαγή βιορυθμών, γεγονός που ισοδυναμούσε με μια απαρέγκλιτη φαρμακευτική αγωγή σε συνδυασμό με μια πιο ήρεμη ζωή και σταθερούς ρυθμούς βραδινού ύπνου. Παράλληλα ήρθε ο κορωνοϊός, ο κλάδος της διασκέδασης πλήγηκε στο μέγιστο βαθμό αλλά στη δική μου περίπτωση συνετέλεσε θετικά ώστε να μπορέσω να αναρρώσω πλήρως. Αλλάζοντας λοιπόν όσα ανέφερα, τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχω καμία κρίση επιληψίας.

Θωμαή Απέργη συνέντευξη στο Youweekly.gr

  • Νυφικό από custom made laser-cut silk satin, Myrto Dramountani, myrtodramountani.com
  • Κοσμήματα από λευκόχρυσο 18Κ με διαμάντια και μπλε ζαφείρι, Panidis, panidis.gr

Έτσι το ξεπέρασες;

Ναι, με τη φαρμακευτική αγωγή σε συνδυασμό με την αλλαγή ρουτίνας και βιορυθμών. Το στρες που υπάρχει στη δουλειά μας καταλάγιασε και η θαλπωρή του νησιού μου, της οικογένειας και των δικών μου ανθρώπων συνετέλεσαν πολύ θετικά στο πρόβλημά μου. Θα είναι ψέμα βέβαια να πω οτι δεν το σκέφτομαι ακόμα ή ότι δε φοβάμαι μια ενδεχόμενη παλινδρόμηση. Ακόμα και τώρα, όταν δεν έχω κοιμηθεί καλά έχω κάποιους πονοκεφάλους στην κροταφική περιοχή στην οποία είχα και τις εστιασμένες τονικοκλονικές κρίσεις, το σκέφτομαι. Παρόλα αυτά, νιώθω περήφανη που ποτέ δεν έβαλα τον εαυτό μου σε περιορισμό και δεν δέχτηκα ότι “έχω πρόβλημα” που θα μου απαγορεύσει να έχω δραστηριότητες και να είμαι λειτουργική. Δε φοβήθηκα ποτέ οτι διαφέρω ή ότι δε μπορώ να κάνω ότι οι συνομήλικοί μου.

Τουναντίον, η άμυνα που ανέπτυξα ήταν να γίνω υπερδραστήρια. Όχι μόνο σπούδαζα Φιλολογία, αλλά είχα πάρει κρυφά δίπλωμα οδήγησης και ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για να πηγαινοέρχομαι στην εφημερίδα που δούλευα διορθώνοντας κείμενα. Σα να μην έφταναν αυτά, είχα πολλές μπάντες, μια γαλλική manouche, μια soul-funk, ένα jazz quinteto ενώ παράλληλα έκανα μποξ, μπάσκετ και αργεντίνικο tango. Προφανώς ήθελα να τα κάνω όλα για να νιώθω ότι δεν υστερώ ούτε περιορίζομαι. Κοιτάζοντας το τώρα από μακριά από τη μια είναι τρομακτικό, από την άλλη αισθάνομαι περήφανη που δεν τα παράτησα ποτέ.

“Ζειν επικινδύνως” δηλαδή...

Δε με χαρακτηρίζει αυτό σαν προσωπικότητα, όμως σε εκείνη τη φάση έτσι λειτούργησα. Η ασθένεια δε με κατέβαλε ποτέ, και θεωρώ πως η πεποίθηση μου οτι δεν έχω κάτι μη αναστρέψιμο λειτούργησε θετικά στο να το ξεπεράσω. Σπουδάζοντας ψυχολογία, θα έλεγε κανείς οτι η στρατηγική που υιοθέτησα ήταν εστιασμένη στο πρόβλημα και όχι στο συναίσθημα. Κοιτώντας το πρόβλημα κατάματα, μαθαίνοντας γι’αυτό όσο περισσότερα μπορούσα, με στυγνό ρεαλισμό και χωρίς να στρουθοκαμηλίζω, κατάφερα να το αφήσω πίσω και να προχωρήσω.

Θωμαή Απέργη γάμος με Σεΐχη

  • Νυφικό από γαλλική δαντέλα με λεπτομέρειες από μεταξωτές βεντάλιες , Helena Kyritsi, helenakyritsi.gr
  • Κοσμήματα από λευκόχρυσο 14Κ, Al’oro jewellery, aloro.gr

Ήσουνα ένα πρόσωπο ιδιαίτερα προβεβλημένο που είχες ξεχωρίσει και συζητηθεί αρκετά. Το διάστημα αποχής των 3 χρόνων σου κόστισε που έμεινες μακριά από την δημοσιότητα και το τραγούδι;

Γενικά νιώθω πολύ τυχερή με όλα αυτά που έχω κάνει μέσα σε αυτά τα χρόνια, είμαι ευγνώμων για τις συνεργασίες, γι’ αυτό και δεν είχα κανένα απωθημένο το διάστημα της απουσίας μου. Αγαπούσα όλα τα είδη μουσικής, ιδιαίτερα αυτό της jazz που κάνω πολλά χρόνια, ήμουν πραγματικά πολύ ευτυχισμένη όταν δούλευα ερασιτεχνικά στην Πάτρα με τα διάφορα μουσικά projects μου. Κάνω αυτή την δουλειά χάρη στον Γιώργο Αρσενάκο που με ανακάλυψε, αλλιώς από μόνη μου δεν θα την κυνηγούσα. Σίγουρα η ζωή μου άλλαξε μένοντας την εποχή του κορωνοιού στο νησί μου, την Τήνο, όμως τίποτε δεν με έριξε ψυχολογικά, αντιθέτως, κοιτούσα τι θα κερδίσω από αυτό που μου συνέβαινε. Σήμερα έχω διευρύνει το ρεπερτόριό μου εκτός της jazz, ετοιμάζω νέο τραγούδι και videoclip από την Panik records και πειραματίζομαι ακούγοντας και άλλα τραγούδια.

Μπορεί να σε δούμε να εξασκείς το επάγγελμα της ψυχολόγου;

Αυτό σίγουρα, έχω μια λίστα και σας περιμένω όλους (γέλια). Αν γίνω δε η ψυχολόγος της showbiz, αφού ξέρω ήδη τα προβλήματά τους, νομίζω ότι θα κερδίσω πολλά χρήματα!

Θωμαή Απέργη χωρισμός με Σεΐχη

  • Νυφικό από πλεκτά μεταξωτά νήματα κεντημένο με κρύσταλλα και μεταξωτά τούλια , Atelier Loukia
  • Σετ κοσμημάτων από χρυσό 14Κ , Panidis, panidis.gr

Εσύ έχεις περάσει από ψυχολόγο;

Φυσικά. Εξαιτίας των επιληπτικών κρίσεων και της αγωγής που έπαιρνα, είχα πάει και σε ψυχίατρο και μάλιστα κάνω ακόμα ψυχοθεραπεία, γιατί το ταξίδι αυτό είναι ατέρμονο. Κάνω γνωσιακή-συμπεριφορική που αφορά, στη γνωσιακή αναδόμηση στρεβλών, παγιωμένων πεποιθήσεων. Στη θεραπεία οι δυσλειτουργικές γνωσίες αφού αναγνωριστούν, ευθυγραμμίζονται και αντικαθίστανται από άλλες πιο λειτουργικές. Για παράδειγμα, δεν αφήνω το άγχος μου πλέον να δίνει μια αποστειρωμένη εντύπωση αλλά μια πιο άμεση, ζεστή και ανθρώπινη.

Στο διάστημα αυτό που ήσουνα εκτός πως ζούσες;

Την περίοδο του κορωνοιού που ήταν κλειστά όλα τα μαγαζιά, σκέφτηκα ότι πρέπει να κάνω κάτι που να μου παρέχει σταθερότητα και ασφάλεια, ακόμα και αφότου λειτουργούσε ξανά η διασκέδαση. Πρώτα από όλα, αποφάσισα να επενδύσω στη γνώση πάνω σε ένα αντικείμενο που αγαπούσα ανέκαθεν, την Ψυχολογία. Από παιδί θυμάμαι να παρατηρώ τις συμπεριφορές και να γοητεύομαι απ΄την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Έπειτα, ξεκίνησα μια επένδυση στο χώρο της διαμονής η οποία βρίσκεται εν εξελίξει. Παράλληλα, δούλεψα σε διάφορα καφέ φίλων μου γνωρίζοντας πολύ κόσμο, κάνοντας πολλές συζητήσεις με ανθρώπους που δεν γνώριζα αλλά όλοι τους είχαν μια ξεχωριστή όμορφη ιστορία και κάτι όμορφο να μοιραστούμε. Η συναναστροφή μαζί τους μου έδωσε μεγάλη χαρά, ήταν σαν ένα κοινωνικό πείραμα για μένα.

Σήμερα αισθάνομαι ότι κάνω ένα δυναμικό comeback στο τραγούδι ούσα πιο ώριμη και κατασταλαγμένη. Στην Τήνο άφησα πίσω μου το άγουρο παιδί, μού δόθηκε η ευκαιρία να γειωθώ και να σφυρηλατίσω το χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου με πολυποίκιλα στοιχεία. Σε εκείνη τη φάση έτυχε να εξυπηρετήσω ανθρώπους που είχαμε δουλέψει μαζί σε video clips και φωτογραφίσεις και πραγματικά εξεπλάγησαν με την επιλογή μου. Δε θα μπορούσα να αισθάνομαι πιο περήφανη για τις επιλογές μου και δεν μετανιώνω λεπτό!

Θωμαή Απέργη ντυμένη νυφούλα

  • Νυφικό κεντημένο στο χέρι με Swarovski και παγέτες σε ροζ πάλ απόχρωση , Eleni K. Mastrapa, elenimastrapa.com
  • Σετ κοσμημάτων , από λευκόχρυσο 14Κ με ζιργκόν , Kanakis jewels & watches, Kanakis-jewels.gr

Δεν γίνεται να μην σε ρωτήσω για τα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι μετακομίζεις στην Μέση Ανατολή και παντρευόσουν με Σεΐχη. Τι έγινε με τον γάμο σου που ενώ ήταν να γίνει ακυρώθηκε;

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω κάτι για τον τίτλο του Σείχη, ότι μπορεί είτε να κληροδοτηθεί σε κάποιον είτε να του αποδοθεί λόγω της επιχειρηματικής του δράσης, αυτό ίσχυε και στην περίπτωση αυτή και γι’αυτό δεν καταλαβαίνω τον ντόρο γύρω από αυτόν τον τίτλο. Ισχύει πράγματι ότι η συγκεκριμένη σχέση ήταν πολύ δυνατή και από τους δυο μας, για κάποιους λόγους δεν τα βρήκαμε. Αν και έχουμε χωρίσει, έχουμε μείνει καλοί φίλοι, υπάρχει μεγάλη αγάπη μεταξύ μας μετά από τόσο καιρό και μιλάμε ακόμα συχνά.

Πληγώθηκες για την σχέση αυτή που τελείωσε άδοξα;

Έχω πληγωθεί για πολύ χειρότερα πράγματα στην ζωή μου, στις σχέσεις μου θεωρώ ότι έχω υπάρξει πολύ τυχερή. Στενοχωρήθηκα, πικράθηκα, ως είθισται σε όλους μας σε έναν χωρισμό αλλά μέχρι εκεί. Δεν συνέβη κάτι πολύ άσχημο για να κουβαλάω μια πληγή από την σχέση αυτή, προέκυψε στην συνέχεια άλλη μια σχέση δυνατή, όμως και με αυτή αν και χώρισα έχω παραμείνει φίλη. Έχω τεράστια εκτίμηση και αγάπη στον άνθρωπο και το σημαντικό είναι οτι είναι αμοιβαίο.

Νυφικά που φόρεσαν διάσημες

  • Νυφικό με χειροποίητο κέντημα και κρύσταλλα Swarovski , Tranoulis Fashion, tranoulis.gr
  • Σετ κοσμημάτων , από λευκόχρυσο 14Κ με ζιργκόν , Kanakis jewels & watches, Kanakis-jewels.gr

Τι μπορεί να σε κάνει να χωρίσεις από έναν άντρα;

Δυσκολεύομαι να σου πω την αλήθεια να χωρίσω. Δύσκολα αποχωρίζομαι έναν σύντροφο ή και τους φίλους μου, το deal breaker γίνεται όταν δεν επικοινωνώ όπως θέλω και όταν αισθάνομαι οτι ο άλλος επαναπαύεται. Ξέρω τι δίνω σε μια σχέση γι’αυτό δε μπορώ να συμβιβαστώ. Θα προτιμήσω να είμαι μόνη από το να μην παίρνω αυτά που θέλω. Μέσα από όλες μου τις εμπειρίες αισθάνομαι πολύ καλά με τον εαυτό μου και είμαι πολύ ευτυχισμένη μόνη μου. Αν είμαι με κάποιον ξανά σημαίνει οτι πληρεί πραγματικά τις προδιαγραφές και προσθέτει στην υπάρχουσα ευτυχία μου.

Ονειρεύεσαι πότε θα βάλεις νυφικό;

Τα έχω κανονίσει όλα. (γέλια) Έχω βρει από δεκαπέντε χρονών το τραγούδι του γάμου, το νυφικό με την κολλητή μου σχεδιάστρια το έχουμε βρει εκατό χιλιάδες φορές, όλα είναι προγραμματισμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Πλάκα κάνω! Ρεαλιστικά, δεν ξέρω εάν στ’αλήθεια θέλω να παντρευτώ. Θα ήθελα αργότερα ένα παιδί αλλά δεν είμαι σίγουρη πλέον οτι έχω πίστη στο θεσμό του γάμου, δεν μου αρέσει να βλέπω τα περισσότερα ζευγάρια γύρω μου να χωρίζουν. Σαν ιδέα μου αρέσει πολύ, αλλά όταν συμβεί στην κανονική ζωή μου μπορεί και να το σκάσω (γέλια)!

Αφιέρωμα γάμος με την Θωμαή Απέργη youweekly.gr

  • Νυφικό γοργονέ από μεταξωτό ρασμίρ, Vassilis Zoulias , vassiliszoulias.com
  • Κοσμήματα από λευκόχρυσο 18Κ με διαμάντια και μπλε ζαφείρι, Panidis, panidis.gr

Υπάρχει νέος έρωτας στη ζωή σου;

Είναι νωπός ο χωρισμός από την προηγούμενή μου σχέση και αυτή τη στιγμή οι επαγγελματικοί ρυθμοί που ζω είναι φρενήρεις – ήδη κάθε Πέμπτη θα κάνω live εμφανίσεις στο Gatsby - ηχογραφήσεις και άλλα πολλά που θα δείτε σύντομα! Παράλληλα οδεύω προς το τέλος του πτυχίου και το πανεπιστήμιο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Έχω εστιάσει σε μένα και κάνω ακριβώς όλα όσα είχα ονειρευτεί. Σαφώς δεν αποκλείω τίποτα αλλά θα εμπλακώ μόνο αν κάτι είναι πολύ ξεχωριστό.

Σε τι διαφέρει ο παλιός από τον νέο σου εαυτό;

Βλέπω τον παλιό μου εαυτό με πολύ συμπάθεια, με τόσα όνειρα και προσμονή για να μπει στα πράγματα με όλα τα μικρά και μεγάλα θέματά του. Σήμερα όμως είμαι πλέον μια χειραφετημένη γυναίκα και αισθάνομαι οτι αγκαλιάζω τον παλιό μου εαυτό με τις γωνίες που λειάνθηκαν, τις εμπειρίες που κέρδισα και τον τρόπο που επέλεξα να πορευτώ. Με έφερε σε αυτό που είμαι σήμερα με την τεράστια χαρά και τη συνειδητή πρόθεση για δημιουργία και εξέλιξη.

  • Φωτογραφίες : Κώστας Καπαρελιώτης
  • Styling : Έλενα Οικονόμου
  • Μακιγιάζ : Εύα Ζαχαριάδου
  • Χτενίσματα : Βαγγέλης Ηλιάδης

Η ανθοδέσμη είναι από το ανθοπωλείο Flower Bonsai Collection( Αθήνας 78, Καλλιθέα )