Όλγα Λαφαζάνη: Οι δύσκολες συνεργασίες, τα πισώπλατα μαχαιρώματα και ο γάμος της με το Νίκο Οικονόμου

Tο bullying και οι ευτυχισμένες μέρες στο Happy Day

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor

Η Όλγα Λαφαζάνη μιλάει με τρυφερότητα, αγάπη και πολύ νοιάξιμο για τον άντρα της πρώην μπασκετμπολίστα Νίκο Οικονόμου, καμαρώνει για τα παιδιά της, αλλά έχει και ένα παράπονο... Περιμένει την πρόταση γάμου με παπά και κουμπάρο, 14 χρόνια μετά τον πολιτικό γάμο ...

Η δημοσιογράφος Όλγα Λαφαζάνη, μιλάει στο youweekly.gr για την σχέση της και την φιλία 20 χρόνων με την Σταματίνα Τσιμτσιλή, για τις υπέροχες στιγμές που μοιράζεται με τους συνεργάτες της στο πλατό του ALPHA και στο σπίτι με την οικογένειά της, για την κρίση ηλικίας που πέρασε αλλά και για το περιστατικό bullying που έζησε με την κόρη της Αλεξάνδρα και πως το αντιμετώπισε.

Με γενικό πρόσταγμα της εκπομπής και της ζωής της την φράση “Αξίζω”, η Όλγα Λαφαζάνη, μας αποκαλύπτει πως κατάφερε με τα μαθήματα αυτοβελτίωσης να αποκτήσει μέσα στα χρόνια την αυτοπεποίθηση που της έλειπε και μοιράζεται μαζί μας άγνωστα περιστατικά από την προσωπική και επαγγελματική της πορεία...

Οι αποκαλύψεις της Όλγας Λαφαζάνη στο Youweekly.gr

Special thanks στον Πύργο Μελισσουργού (42ο χλμ Λεωφόρος Αναβύσσου ) για την ευγενική φιλοξενία

Όλγα Λαφαζάνη

Το Happy day έκλεισε 10 επιτυχημένα χρόνια στον ALPHA με θεαματικότητες στα ύψη. Μίλησέ μου για τις ευτυχισμένες μέρες και στιγμές που βιώνετε στην εκπομπή...

Είναι μια εκπομπή που θέλει να αναδεικνύει την δική μας θετική ενέργεια και να την μεταφέρει στον κόσμο, για αυτό και προωθούμε την θετική πλευρά των θεμάτων, αλλά και της ζωής. Ο τηλεθεατής με όλα αυτά τα δυσάρεστα που ακούει να συμβαίνουν, έχει μεγάλη ανάγκη να εισπράξει την θετικότητα στη ζωή του για αυτό και πιστεύω ότι επιλέγει το “Happy day” καθημερινά, για να ξεκινάει τη μέρα του με ενέργεια.

Επειδή το σύνθημά σας είναι το “Αξίζω”, εσύ πότε λες στον εαυτό σου “αξίζω”;

Αυτό το σύνθημα, το ξεκίνησε η Σταματίνα, που έχει κάνει μαθήματα αυτοβελτίωσης εδώ και πολλά χρόνια και θέλει να περάσει με την σειρά της την θετική πλευρά στους φίλους και συνεργάτες της. Εμείς επειδή είμαστε φίλες εδώ και 20 χρόνια, θυμάμαι από παλιά που μου έλεγε: “Όλγα θα κοιτάζεις τον καθρέφτη και θα λες αξίζω, είμαι η ομορφότερη, είμαι η καλύτερη” το οποίο εγώ τότε δεν έκανα στην πράξη. Σήμερα μετά από τα μαθήματα αυτοβελτίωσης που έκανα και εγώ, όταν ξυπνάω λέω πάρα πολλές φορές αξίζω στον εαυτό μου και έτσι ξεκινάω την μέρα μου.

Πες μου 5 πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη...

Η υγεία, ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές, το να είμαι σε θέση να προσφέρω σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, μια ωραία συνέντευξη και τα ταξίδια.

Πες μου 5 πράγματα που σε έχουν στενοχωρήσει...

Με αγχώνει όλο αυτό που ζούμε στην καθημερινότητα, οι δυσάρεστες ειδήσεις που διαβάζω, η ασυνέπεια και με πληγώνει η αδικία.

Την αδικία εσύ την έχεις βιώσει;

Ναι, έχω αισθανθεί να με αδικούν, όπως έχω αισθανθεί ευλογημένη για ανθρώπους που με έχουν στηρίξει.

Όλγα Λαφαζάνη happy day

Τι έχεις αλλάξει στον εαυτό σου μέσα στα 20 χρόνια παρουσίας σου στον χώρο για να μπορείς να στέκεσαι στα πόδια σου και να λες αξίζω;

Δεν με αγγίζουν κάποιες καταστάσεις, όπως με άγγιζαν στο ξεκίνημά μου, επίσης δεν είμαι το ίδιο παρορμητική όπως ήμουνα, όταν θυμώνω, αποφεύγω να μιλάω εκείνη την στιγμή εν βρασμώ ψυχής. Επίσης σε έναν βαθμό έχω μάθει να απαντώ και να διεκδικώ αυτά που πιστεύω ότι αξίζω.

Υπάρχει περιστατικό που να σε έχει ενοχλήσει και να έχεις εκφράσει τον θυμό σου;

Έχω δεχτεί bullying από συνεργάτη σε έντονο βαθμό. Προσπαθούσε να με διαβάλλει, να με μειώσει να με διώξει από την δουλειά που ήμουνα. Ωστόσο αυτό το περιστατικό με επηρέασε στο βαθμό που του αναλογούσε, με την έννοια ότι δεν έγινε από κάποιο πρόσωπο του στενού μου περιβάλλοντος αλλά από κάποιον άνθρωπο του οποίου την γνώμη δεν θα έπαιρνα ποτέ.

Υπάρχει συνεργασία που να έχεις περάσει χάλια;

Χάλια δεν έχω περάσει, δύσκολα έχω περάσει σε συνεργασία, ήταν πολύ ψυχοφθόρο αυτό που ζούσα. Ξέρω πια ότι η τηλεόραση είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός χώρος που μεγενθύνει και γιγαντώνει όλα τα συναισθήματα των ανθρώπων και τις ανάλογε συμπεριφορές που προκύπτουν.

Υπάρχει ευτράπελο περιστατικό που να σου έχει τύχει σε συνέντευξη;

Υπάρχει, όταν είχα πρωτοξεκινήσει στο Tv Magic. Τότε κάναμε μια εκπομπή με την Ισαβέλα Κούτση με συνεντεύξεις από αθλητές. Μας είχαν δώσει γραμμένες τις ερωτήσεις καθώς ήμασταν στις πρώτες μας εκπομπές. Είχαμε καλεσμένο έναν αθλητή και η Ισαβέλα του είχε κάνει μια ερώτηση, εκείνος είχε απαντήσει και όταν ήρθε η σειρά μου επειδή ήμουνα αφηρημένη, του έκανα ξανά την ίδια ερώτηση. Ένιωσα πολύ άβολα όταν ο άνθρωπος μου είπε: «Νομίζω ότι απάντησα σε αυτή την ερώτηση».

Πισώπλατα μαχαιρώματα στον χώρο έχεις φάει;

Σίγουρα έχω δεχτεί. Κάποια δεν τα έχω καταλάβει, άλλα όμως τα κατάλαβα. Έχει τύχει να ακούσω φήμες για εμένα που δεν ίσχυαν και στενοχωρήθηκα αρκετά. Εμένα μου αρέσει να κάνω την δουλειά μου και να επιστρέφω στην οικογένειά μου και δεν θέλω να ξοδεύω την ενέργειά μου σε τέτοιες ψυχοφθόρες καταστάσεις.

Ποια στιγμή από τον γάμο σου θυμάσαι;

Ο γάμος μου με τον Νίκο έγινε 24 Νοέμβρη, είχε πολύ κρύο κι εγώ ήδη ήμουνα 4 μηνών έγκυος. Θυμάμαι την ανεμελιά, την ευτυχία και όλη αυτή την υπέροχη προσμονή για την καινούργια ζωή που ανοιγόταν μπροστά μας.

Όλγα Λαφαζάνη συνέντευξη youweekly.gr

  • Φόρεμα, Sampi Shop
  • Δαχτυλίδι, ΚΛRKΛLIS Silver Collection, ΚΛRKΛLIS, karkalis.gr
  • Πέδιλα, Jeffrey Campbell, Favela, favela.gr

Όταν γνώρισες τον Νίκο ήταν κεραυνοβόλος έρωτας;

Ναι, σίγουρα ήταν. Η καλύτερή μου φίλη η Χρύσα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισα όταν ήρθα στην Αθήνα για να σπουδάσω. Η νονά της είναι η μητέρα του Νίκου. Κάποια στιγμή μετά από 5 χρόνια που κάναμε κολλητή παρέα έτυχε να βρεθούμε με την Χρύσα και το Νίκο σε κοινό τραπέζι κι έτσι γνωριστήκαμε. Η πρώτη μας συζήτηση δεν ήταν και τόσο επιτυχημένη καθώς έληξε στην δεύτερη ερώτηση και συγκεκριμένα όταν με ρώτησε με τι ασχολούμαι. Εγώ τότε επειδή δούλευα ήδη στην τηλεόραση θεωρούσα αδύνατο να μην με αναγνωρίζει και του απάντησα "πλάκα μου κάνεις;" λέγοντας στην κολλητή μου αποκλείεται να μην με γνωρίζει. Ο Νίκος όμως όντως δεν με γνώριζε καθώς τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο εξωτερικό. Δεν μιλήσαμε καθόλου για το υπόλοιπο της βραδιάς παρά μόνο στο τέλος που μαθαίνοντας ότι δούλευα σε αθλητική εκπομπή μου πρότεινε να βάλουμε ένα στοίχημα: Εάν κέρδιζε η ομάδα του ο Πανιώνιος σε εκτός έδρας παιχνίδι θα βγαίναμε για φαγητό. Μετά από τρεις ημέρες με πήρε και μου είπε "Κερδίσαμε!" και μάλιστα έβαλε 30 πόντους σε εκείνο το παιχνίδι.

Πως ήταν στο πρώτο ραντεβού;

Το πρώτο μας ραντεβού κράτησε ώρες. Στο τέλος της βραδιάς όταν με συνόδευσε σπίτι γύρισε και μου είπε “εμείς οι δυο θα παντρευτούμε”. Δεν τον πίστεψα φυσικά. Ο Νίκος όμως υπήρξε πολύ συνεπής σε όσα μου είπε, από την πρώτη μέρα που τον γνώρισα. Είναι άντρας με α κεφαλαίο. Με διεκδίκησε, δεν το έπαιξε ποτέ αδιάφορος. Όλοι μου έλεγαν “πρόσεξε μην πληγωθείς”, εκείνος όμως με έκανε να νιώσω ασφαλής από την πρώτη στιγμή.

Τι κάνει όταν θέλει να σε εκπλήξει;

Ο Νίκος πραγματικά με εκπλήσσει συνέχεια, δεν είναι ανάγκη να περιμένω την έκπληξη σε μια γιορτή ή σε μια επέτειο. Σε ανύποπτη στιγμή έχει τύχει να μου κάνει δώρα. Έχει τύχει να βρω μέσα στις τσέπες της ρόμπας που φοράω στο σπίτι, ένα κουτάκι με δαχτυλίδι. Με φροντίζει, με αφήνει να ξεκουραστώ, αναλαμβάνει εκείνος τα παιδιά και πάντα με προσέχει. Παρόλο που είναι σκληραγωγημένος και αυστηρός σαν αθλητής, έχει κάποιες απίστευτες ευαισθησίες που ελάχιστοι έχουν την δυνατότητα να τις γνωρίσουν και χαίρομαι που είμαι ανάμεσα σε αυτούς.

Είστε 14 χρόνια μαζί. Υπάρχει κάποια μυστική συνταγή ενός επιτυχημένου γάμου;

Η αγάπη, ο σεβασμός και η κατανόηση. Πρέπει να αφουγκράζεσαι ποια στιγμή έχει ανάγκη ο σύντροφός σου περισσότερα πράγματα και να είσαι δίπλα του. Εμείς έχουμε κάνει τέτοιες κινήσεις ο ένας για τον άλλον, όπως π.χ όταν τον ακολούθησα στις Σέρρες, αφήνοντας πίσω μου την δουλειά μου, αλλά και όταν εκείνος είπε “όχι” σε πολύ καλές επαγγελματικές προτάσεις στο εξωτερικό για να είναι δίπλα μας.

Γιατί καβγαδίζετε σαν ζευγάρι;

Κυρίως για τα πρακτικά του σπιτιού, ο Νίκος θέλει να είναι τα πάντα στην εντέλεια, που είναι ανέφικτο με δυο παιδιά.

Όλγα Λαφαζάνη γάμος

  • Πουκάμισο και τζιν παντελόνι, Marciano by Guess, Shop & Trade
  • Κολιέ, ΚΛRKΛLIS Silver Collection, ΚΛRKΛLIS, karkalis.gr

Υπήρξε στιγμή που κάποιος από τους δυο άνοιξε την πόρτα και έφυγε;

Δεν έχει τύχει να φύγουμε από το σπίτι για να πάμε να μείνουμε αλλού, έχει τύχει όμως εγώ να φύγω για 1-2 ώρες για να ηρεμήσω και να γυρίσω πίσω.

Κρίση ηλικίας έχεις περάσει;

Ναι, στα 30 μου... Ήταν μόλις ενός έτους η κόρη μας και ήμουνα σε μια ευαίσθητη στιγμή της ζωής μου, οι ορμόνες χόρευαν και αισθανόμουν περισσότερο μαμά παρά γυναίκα σαν μόλις να είχα ενηλικιωθεί.

Σε φλερτάρουν στα social;

Ναι, δέχομαι μηνύματα αγάπης και γελάω με κάποιους που μου στέλνουν μηνύματα “θέλεις να βγούμε” ή “θέλεις να γίνεις η κοπέλα μου” και αναρωτιέμαι, δεν ξέρουν ότι είμαι παντρεμένη και έχω και παιδιά;

Μίλησες πρόσφατα για το bullying που είχε δεχτεί η κόρη σου στον παιδικό σταθμό. Πως είναι όταν μια μάνα ανοίγει την πόρτα και βλέπει κουρεμένο το παιδί της από τους συμμαθητές της;

Αρχικά δεν το είχα αντιληφθεί, γιατί ήταν η πρώτη επαφή της Αλεξάνδρας με το σχολείο και δεν είχα καταλάβει τι γινόταν. Εκείνη ναι μεν μου έλεγε ότι δεν ήθελε να πάει σχολείο, νόμιζα όμως ότι μου έλεγε δικαιολογίες. Όταν σκέφτηκα ότι επειδή είναι ένα πολύ ώριμο παιδί από μικρή ηλικία, δεν έλεγε κάτι χωρίς να έχει λόγο, μίλησα με το σχολείο της. Μου είπαν ότι πράγματι υπήρχαν κάποια περιστατικά από μια ομάδα κοριτσιών που την έσπρωχναν, της μιλούσαν άσχημα, την απομόνωναν, μέχρι που πήρα ένα mail από το σχολείο ότι της είχαν κουρέψει κάποια μαλλάκια της. Με το ψαλίδι της χειροτεχνίας τής είχαν κόψει τούφες... Τόνωσα το ηθικό του παιδιού μου, προσπάθησα να ωραιοποιήσω τα πράγματα για να μην τραυματιστεί ψυχικά και της μίλησα αρκετά ώστε να την θωρακίσω και να μην έχει αντίκτυπο στην ψυχή της. Φυσικά αλλάξαμε σχολείο, γιατί αρνιόταν να πάει σε αυτό μετά από όσα είχε περάσει. Στο νέο της περιβάλλον προσαρμόστηκε με την βοήθεια ψυχολόγου.

Η κόρη σου είναι 13 χρονών και ο γιος σου 6 χρονών. Πως και αποφάσισες μετά από 7 χρόνια να αποκτήσεις δεύτερο παιδί;

Η Αλεξάνδρα μου ζητούσε επίμονα ένα αδερφάκι, πήγαινε στο παράθυρο και παρακαλούσε τον Θεό να της το φέρει. Και εγώ στα πλαίσια ότι της έκανα όλα τα χατίρια, της έκανα και αυτό....(γέλια)

Είσαι μαμά πολύ προστατευτική ή αφήνεις ελεύθερα τα παιδιά σου να πετάνε μόνα τους;

Με την Αλεξάνδρα, από την στιγμή που γεννήθηκε, ήμουνα απίστευτα υπερπροστατευτική, δύσκολα την έδινα σε άλλον να την κρατήσει. Επειδή εγώ έχω μια μικροφοβία και αρρωστοφοβία, την κυνηγούσα από πίσω. Άρχισα να χαλαρώνω μαζί της όταν είδα ότι ήταν ένα πολύ ώριμο και ήσυχο παιδί και την εμπιστευόμουνα. Με τον Γιώργο όμως βρήκα τον δάσκαλό μου, ότι του πεις να μην κάνει, το κάνει. Έχει τύχει να ταξιδεύουμε και να γλύφει την μοκέτα του καραβιού ή μπορεί να τον δεις να τρώει χώματα. Ότι του πεις όχι το κάνει... Πιάνει βατράχια, σκουλήκια και εγώ μόνο που τον βλέπω τρελαίνομαι.

Όλγα Λαφαζάνη βιογραφικό

Θέλει κάποιο από τα δυο παιδιά σου να ασχοληθεί με το μπάσκετ;

Η Αλεξάνδρα μας φέρνει μετάλλια που χορεύει λάτιν, είναι μελετηρό παιδί, ο Γιώργος το αντίθετο. Μου είπε πρόσφατα θέλω μαμά να κάθομαι στον καναπέ και να βγάζω λεφτά. Είναι μπον βιβέρ από κούνια. (γέλια)

Θρησκευτικό γάμο με τον Νίκο θα κάνετε ποτέ;

Θέλω οπωσδήποτε να παντρευτούμε στην εκκλησία γιατί πιστεύω πάρα πολύ στον Θεό. Του έχω πει άλλωστε του Νίκου ότι για εμένα δεν μετράει ο πολιτικός γάμος και δεν θεωρώ τον εαυτό μου παντρεμένη και γελάει. Θέλω να πάμε στην εκκλησία, δεν ξέρω πως θα γίνει. Μπορεί να το κάνουμε ξαφνικά, μια μέρα χωρίς πρόγραμμα και ας μην είναι κανένας, μόνο οι δυο μας.

  • Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης
  • Styling: Έλενα Οικονόμου
  • Μακιγιάζ-χτένισμα: Εύα Ζαχαριάδου