Ηρώ Πεκτέση: «Δυστυχώς ήμουνα το τρίτο πρόσωπο χωρίς να το ξέρω...»

Αποκλειστική συνέντευξη στο Youweekly.gr

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor

Με εμφάνιση που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη και υποκριτικό ταλέντο που δεν σε αφήνει αδιάφορο, η Ηρώ Πεκτέση έχει στο βιογραφικό της πολλές συμμετοχές σε ελληνικές σειρές, με τελευταία αυτή στο σήριαλ “Πρώτος από εμάς” στον ANT1.

Η νεαρή ηθοποιός σε μια συνέντευξή της στο youweekly.gr ξεδιπλώνει τις άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα της, εξομολογείται άγνωστα περιστατικά που της έχουν συμβεί, ενώ θυμάται με νοσταλγία την κολλητή της φιλία και σχέση με τον αδικοχαμένο Πάνο Νάτση που τον είχε σαν αδερφό της.

Οι αποκαλύψεις της Ηρώς Πεκτέση

Special thanks στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis (Παρθενώνος 19, Αθήνα ) για την ευγενική φιλοξενία

Ηρώ Πεκτέση

Ποιες ήταν οι περισσότερες ώρες που περίμενες σε κάστινγκ;

Επτά ώρες. Και τελικά πήρα τον ρόλο, ο οποίος ήταν η «Λιαλιά» στο «Αγαπητή Ελένα», για την οποία παράσταση πήραμε και βραβείο στο Αθηνόραμα. Οπότε, άξιζε ο κόπος και με το παραπάνω.

Ποια σκηνή από σήριαλ που έκανες δεν πρόκειται να ξεχάσεις και γιατί;

Γενικά δεν θα ξεχάσω τα γυρίσματα στον «Αστέρα Ραχούλας», γιατί το κλίμα των γυρισμάτων ήταν υπέροχο και ήρθα κοντά με πολλούς ανθρώπους.. Και βασικότερο για εμένα ήταν ότι από εκεί δημιούργησα δυνατές φιλίες. Όπως με τη Νίκη Βακάλη και τον Πάνο Νάτση.

Ηρώ Πεκτέση Πρώτος από εμάς

Έμεινες απλήρωτη από δουλειά που έκανες;

Ευτυχώς όχι είμαι από τους τυχερούς. Περισσότερο αυτό συνέβαινε την περίοδο που η χώρα αντιμετώπιζε κρίση. Ωστόσο, έχει τύχει να κοπεί κάποια σειρά που έπαιζα ή να ακυρωθεί κάποια προγραμματισμένη παράσταση και να μείνω χωρίς δουλειά στα μισά της σεζόν.

Έχεις μείνει με άδεια τσέπη;

Αρκετές φορές. Αλλά αυτό με έκανε δυναμική, ξέρω πως μπορώ να επιβιώσω σε οποιαδήποτε συνθήκη. Αλλά επειδή η ζωή μου έχει περάσει από πολλά στάδια, ξέρω να ζω και με τα πολλά αλλά και με τα λίγα. Ωστόσο κυνηγάω όλες τις ευκαιρίες γιατί θέλω να βιοπορίζομαι όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ηρώ Πεκτέση ηθοποιός

Έχεις παίξει σε παράσταση με ελάχιστους θεατές;

Ναι μια φορά παίξαμε με 4 θεατές και ήταν πραγματικά από τα πιο αμήχανα πράγματα που μου έχουν συμβεί στο θέατρο.

Ήσουνα το τηλεοπτικό ταίρι του Πάνου Νάτση στον “Αστέρα Ραχούλας”. Ποια είναι η τελευταία εικόνα που θυμάσαι από τον Πάνο;

Δεν υπάρχει κάτι να μη θυμάμαι. Ο Πάνος ήταν για μένα ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου και ήμουν και εγώ για εκείνον. Είχαμε αναπτύξει μια βαθιά και αληθινή φιλια. Δεν νιώθω άνετα ακόμα να μιλάω γι αυτόν, γιατί ακόμη μέσα μου δεν έχω αποδεχτεί αυτή την απουσία.

Ηρώ Πεκτέση συνέντευξη youweekly.gr

Πότε έψαξες τελευταία φορά κινητό συντρόφου σου;

Αν πω ότι δεν έχω ψάξει κινητό, θα είναι ψέματα. Όταν όμως το έκανα, την ίδια στιγμή τελείωσε και η σχέση. «Οποίος ψάχνει… βρίσκει», έτσι λένε. Απλώς πλέον που έχω ωριμάσει από τις επιλογές μου προσπαθώ να έχω δίπλα μου κάποιον σύντροφο που να μην μου παρακινεί αυτή την περίεργεια. Το να νιώθεις ασφάλεια σε μια σχέση είναι αρετή.

Ήσουνα ποτέ το τρίτο πρόσωπο σε σχέση χωρίς να το ξέρεις;

Δυστυχώς ναι και τελείωσε επιτόπου αυτή η σχέση. Και αισθανόμουν απαίσια και για εμένα και για την άλλη κοπέλα. Γενικά αγαπώ και σέβομαι τις γυναίκες και ποτε δεν θα έκανα κάτι, που δεν θα ήθελα να μου κάνουν.

Ηρώ Πεκτέση ποια είναι

Έναν χωρισμό πως τον ξεπερνάς; Με κλάματα ή με γλέντια;

Με κλάματα κάποιες μέρες, με γλέντια άλλες και με κλάματα και γλέντια ταυτόχρονα κάποιες άλλες. Οι χωρισμοί έχουν στάδια όλα χρειάζονται.

Έχει υπάρξει εμμονικός θαυμαστής στην πόρτα σου;

Στο θέατρο είχα κάποιον που είχε έρθει να δει την παράσταση που έπαιζα, δεκατέσσερις φορές και μου έφερνε δώρα.

Credits

  • Φωτογραφίες : Κώστας Καπαρελιώτης
  • Styling : Έλενα Οικονόμου
  • Μακιγιάζ και χτένισμα : Εύα Ζαχαριάδου