Ο Ήλιος περνά στον Τοξότη: Ζήσε τη ζωή που θέλεις!

Ο Ήλιος περνά στον Τοξότη: Ζήσε τη ζωή που θέλεις!
Στις 22 Νοεμβρίου ο Ήλιος «δραπετεύει» από το μυστικό χώρο του Σκορπιού για πραγματοποιήσει την συνηθισμένη του επίσκεψη στο ζώδιο που κυριαρχεί ο Δίας, τον Τοξότη. Ο Δίας είναι ο πλανήτης που στρέφεσαι για βοήθεια, όταν σε πιάνουν οι μαύρες σκέψεις, και έχεις χάσεις την αισιοδοξία σου.

Ο Τοξότης είναι το ζώδιο που παίρνει τη σκυτάλη από τον Σκορπιό για να αναζητήσει το νόημα της ζωής-έξω από τον εαυτό του, και για αυτό είναι εξωστρεφής, ρισκάρει, και αγαπά την περιπέτεια. Δύσκολα οι Τοξότες προσκολλούνται σε συνήθειες, ανθρώπους , καταστάσεις- είναι δηλαδή αρκετά απελευθερωμένοι, και απεχθάνονται την καταπίεση. Είναι φιλομαθείς , ταξιδιάρηδες, αναμιγνύονται χωρίς προκαταλήψεις με διαφορετικούς πολιτισμούς-κουλτούρες, και κυρίως δεν «έχουν» πατρίδα, γιατί δεν νιώθουν να ανήκουν πουθενά. Ακόμα και όταν τα πράγματα ζορίσουν , και πρέπει να σκύψουν το κεφάλι , δεν χάνουν το κουράγιο τους καθώς πιστεύουν στην Τύχη τους, που πάντα όμως στέκεται δίπλα τους!

Την προηγούμενη περίοδο με τον Ήλιο στον Σκορπιό έκρυψες τα χαρτιά σου ώστε να δεις , εκτιμήσεις τις δυνάμεις σου, και να σταθεροποιήσεις την κατάσταση σου. Κινήθηκες με καχυποψία, διέκρινες ποιος είναι ο φίλος και ποιος ο εχθρός για να συμμαχήσεις με τον πρώτο, και να κατατροπώσεις τον δεύτερο; Έδωσες βέβαια και απαραίτητες χαριστικές βολές που σημαίνει ότι α) τερμάτισες σχέσεις εκμετάλλευσης, και β) τακτοποίησες άχαρες εκκρεμότητες, κάνοντας παρέα με τον Τραπεζίτη, ή τον άνθρωπο που σου χρωστάει χρήματα, κλείνοντας τις μαύρες τρύπες. Τώρα και με τον Ήλιο στον Τοξότη κινείσαι τελείως αποδεσμευμένος από τα γήινα δεσμά που σε κρατούσαν γερά κάτω «από» την γη, και ψάχνεις την ευκαιρία που θα σε βγάλει από την γνωστή παρέα, θα ανοίξει δηλαδή την πόρτα προς το άγνωστο, και μπορείς να τα δοκιμάσεις όλα.. Κυριευμένος από το πάθος σου για αλλαγή ..ανεβάζεις τον πήχη, και διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχουν στεγανά και όρια που καθορίζουν την ..εξέλιξη σου. Είσαι ελεύθερος να ζήσεις τη ζωή που εσύ θέλεις;

Οι αστρολογικές όψεις του Ήλιου και η επιρροή τους στα ζώδια

Σύνοδος Ήλιου Κρόνου: Δοκιμάζονται τα όρια σου!
Ο Ήλιος από τον Τοξότη δέχεται ψυχρολουσία από την συνάντηση του με τον Κρόνο στο ίδιο ζώδιο, και νιώθεις ότι τελικά το παιχνίδι είναι στημένο. Ο ήλιος στον Τοξότη υποσχέθηκε να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, να βγεις δηλαδή με άγνοια κινδύνου προς τα έξω , και να ξεχάσεις τα βάσανα σου; Ο Κρόνος στον Τοξότη δοκιμάζει τα όρια σου , περιορίζει τις κινήσεις σου, ελέγχοντας τον προσωπικό σου κώδικα. Μένεις προς το παρόν στάσιμος, σε αναμονή , και αυτό επηρεάζει την ψυχολογία σου. Φυλακίζεσαι σε σχέση που ..τελείωσε, παραμένεις σε εργασιακό χώρο που αποκλείει την εξέλιξη, και στενεύουν τα περιθώρια.. β) Με την επιρροή του Ποσειδώνα από τους Ιχθύες , ο Ήλιος συνεχίζει να ..απογοητεύεται , σχηματίζεται δηλαδή το δυσμενές τετράγωνο, και τα πράγματα εξελίσσονται όχι όπως τα ήθελες και τα περίμενες; Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες επαναφέρει το πρόβλημα, και δεν μπορείς να εθελοτυφλείς και ίσως μείνεις να βοηθήσεις τους γύρω σου . Ο Ήλιος στον Τοξότηόμως επιμένει να σε τραβήξει έξω από τον φαύλο κύκλο, μια που καλείσαι να πάρεις σωστές αποφάσεις και να αποδείξεις ότι είσαι γεννημένος για τα δύσκολα; Προσοχή σε συνεργασίες, συμμαχίες, εμπορικές , οικονομικές συναλλαγές. Επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός , Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθύες πρώτου δεκαημέρου και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στην 6η 7η μοίρα των αντίστοιχων ζωδίων..
Εξάγωνο Ήλιου Άρη: Ξεφεύγεις από την καταπίεση!
Στις 6 Δεκεμβρίου ο Ήλιος από τον Τοξότη σχηματίζει την θετική όψη εξαγώνου με τον Άρη στον Ζυγό που σιγοψιθυρίζει πως η ευκαιρία δεν χάθηκε.. Ο Άρης από το ζώδιο του Ζυγού, αν και σε θέση αδυναμίας επηρεάζει θετικά το περιβάλλον σου, και ξεφεύγεις από την καταπίεση; Φαίνεται να είσαι το καλό παιδί και όλοι συμφωνούν πια ότι χρειάζεσαι ξεκούραση , χαλάρωση , μα επιτέλους ..αποδεσμεύεσαι, ξεπερνώντας τα εμπόδια. Ξαναγυρνάνε οι σκέψεις αισιοδοξίας, επιστρέφεις ξανά στην αφετηρία για μια νέα αρχή.. Δεν το βάζεις κάτω!Επηρεάζονται κυρίως Ζυγοί , Τοξότες γεννημένοι αρχές δεύτερου δεκαημέρου , και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στην 13η μοίρα των αντίστοιχων ζωδίων.

Τρίγωνο Ήλιου Ουρανού: Άρπαξε την ευκαιρία!
Στις 9 Δεκεμβρίου ο Ήλιος από τον Τοξότη σχηματίζει την θετική όψη του τριγώνου με τον φαινομενικά ανάδρομο Ουρανό στον Κριό και δεν χρειάζεται να κουραστείς –προσπαθήσεις για να κερδίσεις. .Έτοιμος να αρπάξεις την ευκαιρία που εμφανίστηκε από το πουθενά ; και να βγεις αλώβητος και καθαρός την τελευταία στιγμή. Επαφές με ανθρώπους που διακρίνουν την δυναμική σου , επικοινωνία με το εξωτερικό και φτάνει να μην φοβηθείς ..και τελικά εμπιστευτείς το καινούργιο-άγνωστο;Επηρεάζονται κυρίως Κριοί, Τοξότες αλλά και Λέοντες δεύτερου δεκαημέρου και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στην 16η 17η μοίρα των αντίστοιχων ζωδίων.

Τετράγωνο Ήλιου Δία: Απόφυγε τις υπερβολές!
Στις 14 Δεκεμβρίου ο Ήλιος από τον Τοξότη συναντά τον Δία στην Παρθένο στην πιεστική όψη του τετραγώνου , και συνειδητοποιείς ότι έχεις πάρει φόρα-κατηφόρα, και καλό είναι να πατήσεις «φρένο» για να αποφύγεις τις μοιραίες συγκρούσεις.. Κινήσου με μέτρο .Επηρεάζονται κυρίως ο μεταβλητός σταυρός Δίδυμοι , Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθύες γεννημένοι αρχές τρίτου δεκαημέρου και όσοι /ες έχουν προσωπικούς πλανήτες στην 22η μοίρα των αντίστοιχων ζωδίων.

oroskopos.gr