Ζώδια: Πώς σε επηρεάζει το Τετράγωνο του Κρόνου με τον Τοξότη;

Ζώδια: Πώς σε επηρεάζει το Τετράγωνο του Κρόνου με τον Τοξότη;
Το φαινόμενο είναι βαθύ και καθοριστικό για το παρόν και το μέλλον. Ο απολογισμός της όψης θα γίνει στο τέλος του 2017 και κυρίως στα μέσα του 2018, όταν ο Κρόνος θα έχει περάσει στον Αιγόκερω και ο Ουρανός στον Ταύρο.Ο Κώστας Λεφάκης μας αναλύει παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε.

Το φαινόμενο είναι η τετράγωνη όψη που σχηματίζει ο Κρόνος από τις αρχές του Τοξότη με τον Ποσειδώνα από τις αρχές των Ιχθύων. Ο Κρόνος στον Τοξότη επηρεάζει πολύ τη δικαιοσύνη στην εφαρμογή των νόμων, την εξωτερική πολιτική, την παιδεία, τα ιερατεία και τον αθλητισμό. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς είναι σε θέση κυρίαρχη κι επηρεάζει τη ναυτιλία, την τέχνη, τον ψυχισμό, τα δόγματα, τους στοχασμούς και τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες. Η επίδραση του Ποσειδώνα είναι πολύ ισχυρή και ορισμένες φορές δυνατότερη από αυτήν του Κρόνου στον Τοξότη. Η δυσαρμονία του, όμως, με τον Κρόνο θεωρείται η όψη της απάτης και της πώρωσης.

Στην παγκόσμια πολιτική θα περάσουμε φάσεις όπου τα σενάρια των ισχυρών θα ταλαιπωρήσουν ποικιλόμορφα τις μάζες. Απογοητευμένοι συμπολίτες μας θα συνταξιοδοτήσουν τη δραστηριότητά τους, άλλοι θα αποσυρθούν απογοητευμένοι και άλλοι θα χαθούν πρόωρα από προβλήματα υγείας. Αυτή η όψη μπορεί να ξεπεραστεί μόνον από χαρακτήρες που υπερασπίζονται τα οράματά τους ανεξάρτητα από τον κόπο και το κόστος. Θα επηρεαστούν επίσης η ζωγραφική, η γλυπτική, η σκηνογραφία και η φωτογραφία. Ο κόσμος της παιδείας επίσης θα περάσει ταλαιπωρίες, όπως και ο κόσμος του αθλητισμού. Ήδη οι αρχές του 2015 και η άνοιξη που πέρασε έδωσαν πολλές αποδείξεις και σημάδια αυτής της όψης. Η μεταφυσική τάση του Ποσειδώνα μπορεί να εκδηλωθεί άσχημα όταν σχηματίζει ο πλανήτης αυτός δυσαρμονική όψη με τον Κρόνο. Τη δύσκολη αυτήν εποχή, οι άνθρωποι, φοβισμένοι από τις μεταρρυθμίσεις, παθαίνουν ευκολότερα και θα συνεχίσουν να παθαίνουν σοβαρές ψυχικές διαταραχές. Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ. Καλό θα είναι λοιπόν να επιστρατεύσουμε ψυχραιμία και σύνεση καθώς και να αποφύγουμε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, διατηρώντας επιφύλαξη κι αποστάσεις από όσους δεν εμπιστευόμαστε.

Εκρηκτικές όψεις
Ο Νοέμβριος, χωρίς να είναι κακός μήνας, δεν είναι και αρμονικός από πλευράς πλανητικών όψεων. Ο Άρης μαζί με την Αφροδίτη διατηρούν τη στενή τους προσέγγιση κατά το μεγαλύτερο διάστημα και περνούν μαζί από την Παρθένο στον Ζυγό με απόσταση 3 ημερών. Διασχίζοντας τον Ζυγό, ενεργοποιούν ξανά τη γνωστή δυσαρμονία Ουρανού-Πλούτωνα, στην οποία συμμετέχουν σε αντίθεση με τον Ουρανό και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Υπάρχει, όμως, και το τετράγωνο του Κρόνου από τον Τοξότη με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύς και μάλιστα σε μεγάλη ακρίβεια. Το τετράγωνο αυτό έχει να κάνει, όπως είπαμε, με την εξαπάτηση και την κακία στη συμπεριφορά και στη διαχείριση υποθέσεων. Ο Άρης μπορεί να είναι ευγενής στον Ζυγό, αλλά είναι και εκρηκτικός διότι ερεθίζει τον Ουρανό κι έτσι φέρνει στην επιφάνεια επεισοδιακά περιστατικά. Στη δε δυσαρμονία του με τον Πλούτωνα διατηρεί τις πρακτικές δυσκολίες που μαστίζουν τον πλανήτη.

Η τετράγωνη όψη Κρόνου- Ποσειδώνα, που θυμίζει γεγονότα της δεκαετίας του 1970, αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενός διεφθαρμένου πλαισίου διακυβέρνησης. Οι ανθρώπινες σχέσεις παρουσιάζουν νέες κρίσεις, υπό το βάρος της στέρησης. Οι όψεις στα μεταβλητά ζώδια οξύνουν τα προβλήματα υγείας και δυσκολεύουν την περίθαλψη για τις μη παραγωγικές χώρες. Στις ΗΠΑ, οι εκλογές είναι πιθανό να φέρουν τους ρεπουμπλικάνους στην εξουσία ξανά, ενώ θα παρατηρηθεί αύξηση του εξτρεμισμού στην Ευρώπη. Είναι, βέβαια, πιθανό να εμφανιστούν περιφερειακοί ηγέτες οι οποίοι θα γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ παγκοσμοιοποιητών και λαών. Το μόνο καλό που βγαίνει προς το τέλος του χρόνου είναι η προοπτική μιας επαναδιαπραγμάτευσης άκαμπτων συνθηκών και συμβάσεων, για τη βελτίωση των κοινωνικών παροχών.

ΦΩΤΙΑ

Κριός: Προσεκτικές κινήσεις

Θα υποχρεωθείτε να μεριμνήσετε υπεύθυνα για νομικές υποθέσεις, ταξίδια και εμπορικές συναλλαγές. Η δυσαρμονία που προκύπτει με τον Ποσειδώνα θα υποβάλλει σε δοκιμασία όλες αυτές τις δραστηριότητες ενώ δεν αποκλείεται να σας υποχρεώσει να αλλάξετε τρόπο αντιμετώπισης. Μην αφεθείτε σε θεωρίες που αποδεικνύονται με τη φαντασία και όχι με την πράξη, διασφαλίστε τη θέση σας από επιτήδειους, μην παρασύρεστε σε πλάνες και μην αποφεύγετε την πειθαρχία και τη φρόνηση. Μη βιάζεστε να πάρετε θέσεις, μην κάνετε δηλώσεις που μπορεί να σας εκθέσουν κοινωνικά. Επιμεληθείτε καλύτερα την επικοινωνία σας με τρίτους, ενισχύστε την αισιοδοξία όταν τα γεγονότα την πολεμούν και μην απομακρύνεστε από χρήσιμους φίλους ή συνεργάτες.

Λέων: Προσηλωθείτε στον στόχο

Είναι πάρα πολύ πιθανό να επηρεαστούν οι σχέσεις σας και να συναντήσετε κάποια εμπόδια στη δημιουργική σας έκφραση. Θα έχετε αρκετή ταλαιπωρία στο να κατευθύνετε τα πράγματα σε επιχειρηματικό και δημιουργικό πεδίο. Βέβαια, η σχέση του Κρόνου με το ζώδιό σας σάς βοηθά να εδραιωθείτε ως νέα κατάσταση και δίνει κύρος σε ό,τι φτιάχνετε ή πετυχαίνετε. Στη διάρκεια, όμως, της δυσαρμονίας του με τον Ποσειδώνα, κινδυνεύετε να βγείτε από τη σωστή πορεία. Το αποτέλεσμα είναι ή χάσιμο χρόνου ή σκόρπισμα ενέργειας. Παράλληλα, σχέσεις αγάπης μπορεί να ταλαιπωρηθούν είτε γιατί ο σύντροφος θα σας συμπεριφερθεί λανθασμένα ή γιατί εσείς θα θυματοποιηθείτε εξαιτίας του χωρίς να το καταλάβετε.

Τοξότης: Με τις κεραίες ψηλά

Η επιρροή του φαινομένου σε εσάς είναι άμεση γιατί ο Κρόνος είναι στο ζώδιό σας και αφορά τη σχέση με το περιβάλλον στο οποίο κινείστε. Για πολλούς η οικογένεια γίνεται μια παγίδα. Άλλες εκδοχές είναι η προσπάθειά σας να πετύχετε κάτι να μη βρει πρόσφορα έδαφος, ως προς την αναδιαμόρφωση του χώρου σας. Τρίτον, να κάνετε μια λάθος επιλογή σε μια αγοραπωλησία σπιτιού και τέταρτον μια προσωπική σχέση να πάρει δυσάρεστες εξελίξεις και να σας παγιδεύσει σε ασύμφορες καταστάσεις. Μην εμπλέκεστε σε αδιέξοδες καταστάσεις και μην ανοίγετε μέτωπα, δικαστικά ή αλλά παρόμοια, αν δεν έχετε τις προϋποθέσεις να τα κερδίσετε. Οι σπουδαστές φανείτε πιο υπεύθυνοι και εργατικοί στις σπουδές σας.

ΓΗ

Ταύρος: Δυσκολίες ενόψει

Η ψυχολογική σας κατάσταση θα επηρεαστεί σοβαρότατα από τον Κρόνο, καθώς είναι στον 8ο τομέα. Σχετικά προβλήματα κρίνονται αναπόφευκτα. Τα γεγονότα θα ενισχύσουν το άγχος και δεν θα σας βοήσουν στις υποχρεώσεις σας. Θα πρέπει να υπερασπιστείτε την ασφάλεια των υλικών κεκτημένων σας. Η προσπάθεια για συναισθηματικό ανεφοδιασμό θα είναι μάταιη. Ο Κρόνος στο σπίτι του θανάτου και της αναγέννησης βλέπει τη ματαιότητα σε κάθε δημιουργία. Ο Ποσειδώνας είναι στον 11ο τομέα και αυτό δείχνει ότι οι μεγάλες προσδοκίες δεν θα μπορέσουν αυτήν τη στιγμή να πραγματοποιηθούν. Επίσης, θα έχετε περιστατικά που θα σχετιστούν με ασθένειες ή σοβαρά προβλήματα επιβίωσης λόγω χρεών ή οικονομικών καταστροφών.

Παρθένος: Οι σχέσεις στο μικροσκόπιο

Ο Κρόνος είναι στη βάση του ωροσκοπίου σας και ο Ποσειδώνας επηρεάζει τις σχέσεις σας. Μια εκδοχή είναι να έχετε δυσάρεστα περιστατικά στον οικογενειακό χώρο, μια άλλη είναι να εξαπατηθείτε συναισθηματικά και να το αντιληφθείτε στο τέλος, και μια τρίτη είναι να εμποδιστείτε να φτάσετε σε ένα αποτέλεσμα γιατί θα εμπλακούν ακατάλληλοι άνθρωποι χωρίς να τους καταλάβετε. Επομένως, το φαινόμενο σας υποχρεώνει να προσέξετε την επικοινωνία σας, τόσο ερωτικά όσο και κοινωνικά. Να γίνετε λίγο υποψιασμένοι, αλλά όχι και προκλητικοί ενώ στο στενό περιβάλλον να γίνετε πρακτικοί και προσεκτικοί στον χειρισμό των ανθρώπων. Ελπίδες, υποσχέσεις και προσδοκίες πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στην γενικότερη πραγματικότητα.

Αιγόκερως: Αναπάντεχες εκπλήξεις
Ο ψυχικός σας κόσμος, οι αγωνίες και τα άγχη σας για ό,τι υπάρχει σαν εκκρεμότητα και το πώς μπορείτε να το διευθετήσετε, είναι οι τομείς που θα επηρεαστούν αυτό τον μήνα. Το φαινόμενο θα διαταράξει το κλίμα και θα σας μπερδέψει πολλές φορές. Θα φέρει γεγονότα και προβλήματα που δεν έχετε υπολογίσει, ο ψυχισμός σας δεν θα μπορέσει να τα αντιμετωπίσει με αποτέλεσμα να κάνετε λάθη. Θα πρέπει να προσέξετε τις οικονομικές σας συναλλαγές, τις σχέσεις σας με τον Νόμο, τις εκκρεμότητες που μπορεί να πάρουν απειλητική διάσταση και το αρνητικό ανθρώπινο παρασκήνιο στη ζωή σας, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε συγγενικό επίπεδο.

ΑΕΡΑΣ

Δίδυμοι: Αποφεύγοντας τις παγίδες

Η δυσαρμονία Κρόνου-Ποσειδώνα αγγίζει τον τομέα των σχέσεων σε συνάρτηση με τον τομέα της καριέρας. Αυτό μας λέει με απλά λόγια ότι για να τα βρείτε με συνεργάτες σας θα δυσκολευτείτε και θα πρέπει να παλέψετε. Σε μια άλλη περίπτωση, η δυσαρμονία αυτή μιλά για μια εξαπάτηση από τον ερωτικό σας σύντροφο ή έναν χωρισμό. Μια τρίτη εκδοχή είναι να πέσετε στην παγίδα μιας καλοστημένης αγχόνης από εκείνους που υποκριτικά θα σας έχουν πείσει ότι σας αγαπούν και τη δεδομένη στιγμή να κάνουν πίσω, αφήνοντας σας εκτεθειμένους. Γενικότερα, αποφύγετε αρνητικούς ανθρώπους ή άτομα τα οποία δεν εκτιμάτε ή δεν τα εγκρίνετε, με μέσο την αντίληψη σας και μόνο.

Ζυγός: Με τα μάτια ορθάνοιχτα
Το φαινόμενο του μήνα θα επηρεάσει τα εκφραστικά σας μέσα και πρόκειται να γίνει αιτία παρεξηγήσεων. Ο δαίμονας του κακού θα χτυπήσει την επικοινωνία, τις τυπικές σας σχέσεις, το εργασιακό περιβάλλον και τη έννοια της συνεργασίας σε όλες τις μορφές. Υπάρχουν και εκδοχές σύμφωνα με τις οποίες αυτή η δυσαρμονία μπορεί να φέρει μια μεγάλη διαφωνία, ένα πρόβλημα υγείας και μια σειρά από παρανοήσεις οι οποίες είναι επιζήμιες στην εξέλιξη των δραστηριοτήτων σας αυτή την εποχή. Επίσης, πρέπει να προσέξετε συμφωνίες που θα κάνετε, όρους τους οποίους θα υπογράψετε, μετακινήσεις, καθώς και να μη βιαστείτε να κάνετε αλλαγές κάθε είδους

Υδροχόος: Μη ριψοκινδυνεύετε!

Το δυσαρμονικό αυτό φαινόμενο θα σχετιστεί με την υλοποίηση προσδοκιών ή με το γεγονός ότι μπορεί να χάσετε χρήματα και οι προσδοκίες αυτές τελικά να μη γίνουν πραγματικότητα. Δεύτερη εκδοχή είναι η κακή συμπεριφορά κάποιων φίλων, τρίτη εκδοχή είναι να γίνετε θύμα εκμετάλλευσης από επιτήδειους και επίσης να ταλαιπωρηθείτε ψυχικά ή συναισθηματικά εξαιτίας μιας διάψευσης μιας σημαντικής σας σχέσης μέχρι σήμερα. Τέλος, αποφύγετε παρακινδυνευμένες ενέργειες σε επίπεδο συνεργασιών και συναναστροφών και οι οποίες έχουν τις προδιαγραφές να σας εκθέσουν κοινωνικά τουλάχιστον. Υπερασπίστε τη φήμη σας με βάση τη λογική και την πειθαρχία.

ΝΕΡΟ

Καρκίνος: Μακριά από υπερβολές

Ο Κρόνος στο 6ο σπίτι συμβολίζει την ανάγκη να ενταχθείτε κοινωνικά αποδεικνύοντας τον παρορμητισμό σας. Η δυσαρμονία του με τον Ποσειδώνα θα δυσκολέψει αυτήν τη διαδικασία. Το φαινόμενο θα σας κάνει πιο ευαίσθητους στις επαγγελματικές σας συναλλαγές. Οι υπερβολές κάθε είδους δεν ωφελούν αυτή την εποχή. Η εργασία δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν καταναγκασμός, θα πρέπει να αποφύγετε οτιδήποτε που θα μπορούσε να δημιουργήσει δυσκολία στην κοινωνική σας ένταξη. Αποφύγετε να διαφωνήσετε με το κυρίαρχο σύστημα. Υπηρετήστε τους κανόνες και επιστρατεύστε την υπομονή και την αντοχή σας. Καταπολεμήστε τα ψυχοσωματικά σας συμπτώματα όσοι είστε ευαίσθητοι από χαρακτήρα.

Σκορπιός: Μην παρασύρεστε...

Για εσάς ο τομέας των οικονομικών θα είναι προβληματικός αυτό το διάστημα εξαιτίας της δυσαρμονίας του Κρόνου με τον Ποσειδώνα. Και ίσως εδώ λιμνάζουν όλα τα θέματα τα οποία έχουν συσσωρευτεί σε χρεωστικό υπόλοιπο από τους προηγούμενους μήνες. Θα χρειαστεί να παλέψετε προκειμένου να καταφέρετε να βρείτε άκρη και να αποφύγετε να παρασυρθείτε από εντυπώσεις και υποσχέσεις τρίτων. Οδήγηση, μετακίνηση, διαχείριση υποθέσεων δημόσιες σχέσεις απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Η παρεξήγηση και η εξαπάτηση είναι στοιχεία τα οποία θα εμφανίζονται συχνά, όπως επίσης και ο κίνδυνος για ατυχήματα, συγκρούσεις ή αδιέξοδα.

Ιχθείς: Βασιστείτε στη διαίσθηση

Ο Ποσειδώνας στο ζώδιό σας σημαίνει ότι πρέπει να προσέξετε τα επαγγελματικά σας σχέδια σε σχέση με εξωτερικούς παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να γίνουν αιτία παραπλάνησης. Θα κινηθείτε προνοητικά και προσεκτικά, θα αποφύγετε συγκρούσεις ακόμα και αν έχετε δίκιο, θα κινηθείτε διαλλακτικά και κυρίως διαισθητικά, εμποδίζοντας την εκδοχή της εξαπάτησης ειδικά στον επαγγελματικό τομέα. Τέλος, θα προσέξετε την κοινωνική σας φήμη, αποφεύγοντας συναναστροφές που μπορεί να σας εκθέσουν κοινωνικά. Αυτή την εποχή δεν είναι εύκολο κάτι να σας γεμίσει ψυχικά, μην παίρνετε λοιπόν τοις μετρητοίς φήμες, λόγια, σχόλια και συμπεριφορές που δημιουργούν απαισιόδοξες σκέψεις για το μέλλον.

Πηγή: Astra& Orama