Με τι θίγονται τα ζώδια; Aυτές είναι οι φράσεις που δεν πρέπει να τους πεις ποτέ!

Με τι θίγονται τα ζώδια; Aυτές είναι οι φράσεις που δεν πρέπει να τους πεις ποτέ!
Είναι το κόκκινο πανί. Αυτό που οι Αμερικάνοι αποκαλούν game breaker. Η φράση που μπορεί να καταστρέψει τη βραδιά και, αν υπαάρξει η αντίστοιχη φόρτιση, τη σχέση ολόκληρη. Είναι το βέλος κατάστηθα. Αν και κυριολεκτώ, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει. Σημασία δεν έχουν τα λόγια, αλλά η ευαισθησία που θίγεται. Κάλο το πεις, σημαία το πεις, καλό είναι να μην το πατήσεις....



Κριός

Κάντο αν τολμάς! Έχει ανάγκη να νιώθει «πραγματικός άντρας» και πάει καταπάνω στην πρόκληση. Επίσης του αρέσουν οι θηλυκές γυναίκες. Που θα σύρει στη σπηλιά του και θα τους αλλάξει για πάντα τη ζωή καταργώντας κάθε ίχνος πρώην!
Έρχεσαι δεύτερος. Ο, η... τάδε τα πάει καλύτερα από σένα, κλπ κλπ (Αν δεν είναι πρώτος, δεν είναι καν. Μην πεις κάτι τέτοιο, σε ένα μπροστάρη, τον καταργεί.
Άστο τώρα. Ίσως αύριο... Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο της Φωτιάς. Φούρια φούρια ασυγκράτητη. Όταν τον κόβεις, του πέφτει. Ποιό; Όλα.

Ταύρος
Κινδυνεύεις να... Είναι το ζώδιο του αισθησιασμού της άνεσης. Σιχαίνονται οτιδήποτε διαταράσσει την ασφάλεια των ηδονών τους και προσπαθούν να κατοχυρώσουν το ευχάριστο αύριο. Μην παίζεις με τις ανασφάλειές τους.
Δώστο μου! Σκέψου το καλά. Μιλάμε για το ζώδιο της ιδιοκτησίας. Ο,τιδήποτε ο Ταύρος θεωρεί δικό του το αγαπά με πάθος. Και το θεωρεί πολύτιμο. Ποιά είσαι συ που θα παραβιάσεις τα όριά του;
Βαριέμαι! Ψάξε καλύτερα για κάτι με περισσότερη Φωτιά ή Αέρα. Τα συναισθήματα του Ταύρου είναι συχνά πολύ πιο βαθιά από ότι φαίνεται. Χρειάζεται λοιπόν πολύ χρόνο για τον εαυτό του και κάποιες «ράγες» πάνω στις οποίες να κινείται για να μην ξεφεύγει (εύκολο). Να τον πιέζεις και να ζητάς αλλαγές σημαίνει γι' αυτόν αποσταθεροποίηση.



Δίδυμοι
Δεν με ενδιαφέρει! Κατ΄ αρχάς μιλάμε για συζητητές με καλλιτεχνικό ταλέντο. Μην τους κόβεις απότομα, πληγώνονται.
Που πας; Μα τι ανόητη ερώτηση! Μακάρι να 'ξερε. Η σωστή ερώτηση είναι που σκέφτεσαι να πας. Το βέβαιο είναι πως θα τον βρεις κάπου αλλού. Α, σημειωτέον. Το λουρί κράτα το για το σκύλο.
Κουράστηκα να... Πήγαινε διακοπές, σε ashram με τους γιόγκι, σε παπά, σε ψυχιατρείο, στης Martha πως τη λένε που κάνουν detox οι διάσημοι. Αλλά μη σταματήσεις να κινείσαι. Τον σκοτώνεις.

Καρκίνος
Αμάν με τη μαμά σου! Το παιδί σου, το σπίτι σου, το βαρκάκι σου, τον κήπο σου, τις τηγανίτες σου, whatever. Θανάσιμη προσβολή. Ο Καρκίνος ζει για τους δικούς του ανθρώπους. Σε οτιδήποτε αφοσιώνεται το κάνει με πάθος.
Δεν χρειάζεται... Ο Καρκίνος ξέρει πάντα τι χρειάζεται πριν από σένα για σένα. Και τον έχεις ανάγκη, είτε το θες είτε όχι. Ουαί βαβαί αν δεν δεχτείς την προσφορά ή τη συμβουλή του. Τον πλήγωσες ανεπανόρθωτα.
Μα χτες δεν... Πάρτο χαμπάρι. Μιλάμε για κυκλοθυμικούς χαρακτήρες. Κυβερνήτης Σελήνη. Αδειάζει, γεμίζει. Αυτό που χτες δεν... σήμερα ωωω! Και άμα τους ξινίσει κάτι, τους ξινίζει άσχημα.



Λέων
Μα τι τέλειος εκείνος ο... Πάρτο απόφαση. Θα μιλάς πρώτα απ' όλους και κυρίως γι' αυτόν. Για τον Λέοντα ισχύει απόλυτα το «υπάρχει μόνο ένα πράγμα χειρότερο από το να σε κουβεντιάζουν οι άνθρωποι, κι αυτό είναι το να μη σε κουβεντιάζουν».
Αποφάσισα ότι... Χα! Παρακάμπτεις το βασιλιά; Μόνο εκείνος μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Οι άλλοι ακολουθούν. Πανευτυχείς, μάλιστα, για την εξαιρετική προεδρία. Τι δεν κατάλαβες;
Σιγά το πάρτυ! Προφανώς δεν έχεις καταλάβει ότι μιλάμε για 24hour party people. Και πως μπορείς να αμφισβητείς τόσο ασύστολα τη λάμψη του και την ικανότητά του να μαγεύει τα πλήθη και μόνο κάνοντας τους την τιμή να παρίσταται; Με τέτοιο παιχνιδιάρικο πλάσμα και βαρέθηκες; Μήπως να πας σε κανα γιατρό; Δικό του πάντα. Μιλημένο...
Παρθένος
Λάθος! Λάαααθοοος; Ένας Παρθένος; Αφού έκανες εσύ το λάθος να χρησιμοποιήσεις μια τέτοια φράση, άκου τώρα όλη την ιστορία του ζητήματος μέχρι πίσω στην εποχή του Χαλκού. Κι αν ξανακάνεις το λάθος και πεις ότι ο Ανίβας δεν ήταν Ούνος θα κατεβάσει τη μισή βιβλιοθήκη και θα σκουπίζει και τα ράφια ενώ επιχειρηματολογεί. Ενώ εσύ καίγεσαι να φύγεις. Και σκασίλα σου για τη μάχη της Ζάμα.
Είσαι εγωϊστής! Τολμάς να κατηγορείς το Σωτήρα; Δεν τον λένε Ιησού αλλά αίρει περίπου τις αμαρτίες του κόσμου. Του χρωστάς αιώνια ευγνωμοσύνη και μιλάς κι όλας;
Κατάλαβες; Ύψιστη βρισιά. Εννοείται πως κατάλαβε. Θα συνεχίσει ad infinitum το ίδιο έργο παναπεί την τύφλα του δεν αντελήφθη, όμως το σίγουρο είναι πως ΕΣΥ δεν έχεις ακολουθήσει τον ύψιστο αυτό Νου και τις ατραπούς του. Κι αν όλοι συμφωνούν πως στην έφερε (δύσκολο, γιατί είναι φύση correct πολιτικώς) το σίγουρο είναι πως αυτό ήταν το Δέον και Επωφελές, βεβαίως βεβαίως...



Ζυγός
Είναι άδικο… Oooh no! Στο ζώδιο της Δικαιοσύνης βρήκες να πεις κάτι τέτοιο; Ο Ζυγός έχει μια εσωτερική ζυγαριά και διαρκώς μετράει τα πράγματα για να βρει τη χρυσή τομή τους. Που να συμφέρει τον ίδιο πρωτίστως και να τον κάνει αποδεκτό στους άλλους δευτερευόντως. Μην καταργείς λεκτικά τους αγώνες του. Τον πληγώνεις.

Πάρε θέση! Έχεις τόσο δίκιο. Αλλά δεν θα το βρεις κατ' αυτόν τον τρόπο. Ο Ζυγός είναι διαβόητος fencesitter. Τι σημαίνει αυτό; Κουρνιάζει στη μέση του φράχτη και διαλαλεί το point of view και των δύο γειτόνων. Σε απλή ελληνική, τού είναι ότι πιο δύσκολο να πάρει θέση. Για λόγους αβρότητας και δικαιοσύνης πάντα…

Για να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο... Είναι επιδέξιος συζητητής, ναι. Είναι αβρός. Οπωσδήποτε. Του αρέσει να μιλάει για τα συναισθήματά του, Συχνά. Αλλά μισεί, σιχαίνεται, απεχθάνεται τις καταδύσεις σε ψυχολογικά βάθη και ιδεολογικά ύψη. Δεν είναι Σκορπιός, που δεν έχει όριο, ή Παρθένος, να κάνει έως και νεκροψία. Ο άνθρωπος τα θέλει όλα μέλι γάλα. Φέρτο μαλακά…

Σκορπιός
Δεν σε πιστεύω! Αποτελεί casus belli για ένα Σκορπιό. Μιλάμε δε για γνησίως μιλιταριστικό ζώδιο, όχι με τον τρόπο του Κριού που θέλει εκστρατείες και ταρατατζούμ για να καταλάβουν όλοι πόσο ηρωϊκός και άτρομος είναι. Ο Σκορπιός γουστάρει πόλεμο για να σε εξολοθρεύσει. Τόσο απλό. Κι όταν αμφισβητείς την ειλικρίνειά του, το απόλυτο καμάρι του, νομιμοποιείται να το πράξει. Φυλάξου!

Κάντο αν τολμάς! Φυσικά και τολμάει. Εσύ πως τολμάς να αμφισβητείς ότι δεν έχει όρια; Ο Σκορπιός, με κυβερνήτη τον Πλούτωνα, άρχοντα του Κάτω Κόσμου, και τον Άρη, άγριο πολεμιστή, δεν γνωρίζει χαλινάρι στις προκλήσεις. Αν κάποιος πατούσε ένα κουμπάκι για να γίνει πυρηνικός πόλεμος επειδή έτσι του, αυτός θα ήταν σίγουρα Σκορπιός.

Μα τι σημασία έχει που κάθησα δίπλα στη Στέλλα, καλή φίλη της Ασπασίας, που δεν χωνεύεις; Δείτε το σε ελεύθερη μετάφραση (την οποία σιχαίνεται). Ο,τιδήποτε μυρίζει προδοσία, δεν πρόκειται να το ανεχτεί. Πατάσσεται αγρίως. Ο Σκορπιός έχει φίλους και εχθρούς. Τελεία. Πρόσεξε καλά που θα σταθείς. Cool; Αδιάφορη; Χαλαρή; Θέμα του; Αλλού αυτά. Επίσης λάβε σοβαρά υπόψη το εξής. Έχει αλάθητο ένστικτο, αλλά «σκέφτεται λογικά». Ως λογική βεβαίως νοεί το συναίσθημά του. Το οποίο θεωρεί πάνδημη αλήθεια. Περαστικά…

Τοξότης
Κάτσε στα αυγά σου! Τι λιγοστή, άνοστη και ηττοπαθής στάση είναι αυτή που υιοθετείς μπροστά σε ένα πλάσμα ανοιχτών οριζόντων που ψοφάει για δράση, ρίσκο, πρόκληση; Μιλάμε για το τρίτο και πιο ώριμο ζώδιο της Φωτιάς. Η ανάγκη Έκφρασης είναι εδώ καίριας σημασίας. Μην τον ακυρώνεις.

Μαζέψου! Επίσης ανίερη αντιμετώπιση για τον υπερήφανο εκπρόσωπο ενός ζωδίου που εικονίζεται με το αρχέτυπο του Χείρωνα. Μισός Σοφός, μισός ά-λογο. Που να μαζευτεί ο άνθρωπος. Άστον να ξανοίγεται στις στέπες, έστω κι αν οι νομάδες φοράνε Louboutin. Αλλιώς, κινδυνεύεις να σε πετάξει απ' τ' άλογο…
Φτάνει ένα. Μα τσιγκουνιές θα κάνουμε τώρα; Πάρ' το απόφαση κυρία μου. Έχεις να κάνεις με τον άντρα του Πολύ. Και χαζομάρα να ναι, πάλι Πολύ το θέλει. Να το ευχαριστηθεί, ο απεσταλμένος του Δία επί γης. Μετρητή στα ποτά θα του βάλεις; Τι τον θέλει το μισθό αν δεν μπορεί να απολαύσει αξιοπρεπώς τα ουίσκια του;
Αιγόκερως
Μίλα μου για σένα! Τώωρα σώθηκες. Θα μιλήσει βεβαίως. Και τα λέει και καλά. Ευπρεπής, δομημένος, σοβαρός. Και συχνά με γερή δόση χιούμορ. Αλλά τίποτα δεν θα μάθεις. Στην πραγματικότητα είναι πολύ κλειστός. Βάζει κόφτη και στον εαυτό του. Τα σκέφτεται με δόσεις, γιατί ότι μυρίζει συναίσθημα τον κουράζει, τον απειλεί.
Πρέπει να σε μάθει, να σε εμπιστευτεί, να περάσεις τα TOEFL I II, VI, και XII του χαρακτήρα του και μετά βλέπουμε αν θα σου ανοίξει την καρδιά του.

Μα μια βόλτα ζήτησα, που το πρόβλημα; Τι λες αναιδέστατη; Πως τολμάς και αποκαλείς μια τέτοια βόλτα «απλή»; Εκείνος τα έχει υπολογίσει από τον προηγούμενο μήνα: Το ΕΝΦΙΑ, η αποκλειστική του παππού, το σέρβις, μούμπλε μπούμπλε, είμαστε τώρα για έξοδα; Πάρτο, απόφαση. Είναι οργανωμένος και πειθαρχημένος. Μέχρι θανάτου. Σου. Γιατί εκείνος περνάει μια χαρά με τον εαυτό του.

Είσαι εργασιομανής! Και εσύ απαράδεκτη. Ο άνθρωπος δημιουργεί, δεν το βλέπεις; Προσπαθεί να στήσει κάτι καινούριο. Να οργανώσει τη ζωή αλλιώς. Να γίνει ο καλύτερος, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν άλλοι για σύγκριση. Και εσύ υποβιβάζεις το έργο ζωής και την προσφορά του στον τραπεζικό του λογαριασμό (στον οποίον Ποτέ δεν θα είσαι συνδικαιούχος) σε εργασιομανία; Ανέμπνευστο.

Υδροχόος

Δεν ξέρεις τι ζητάς Εννοείται. Στα ζητήματα ταυτότητας είναι ο πιο ευάλωτος και ο πιο εξελιγμένος κρίκος του ζωδιακού. Πάντα ψάχνεται, είναι εγγενώς ανασφαλής σε οτιδήποτε μυρίζει βεβαιότητα. Είναι μουρλός. Με την έννοια του τρελού επιστήμονα. Τώρα αν η επιστημοσύνη του εξαντλείται στο να φτιάξει ένα νέο κοκτέιλ που για σένα μυρίζει… μπουγάδα, δεν έχει σημασία. Το διαφορετικό μετράει.

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε Είναι εξαιρετικός συζητητής. Μελετημένος, κουλτουριάρης, ψαγμένος (ή τουλάχιστον έχει την καλή πρόθεση). Πίσω από την αβρότητα και την αποδοχή της άποψης του άλλου κρύβεται ένα πείσμα… Μα ένα πείσμα!

Μα γιατί φοράς αμπέχωνο; Σε σχολική παράσταση πάμε Είναι ιδιόρρυθμος, τελεία και παύλα. Δεν του αρέσει να ξεχωρίζει: Απλώς αισθάνεται ανύπαρκτος όταν μοιάζει. Είναι εκκεντρικός, αντισυμβατικός, παράφορος. Μην τον κόβεις. Την υποστηρίζει τη μουρλάρα του, δεν το βλέπεις;

Ιχθείς
Με πληγώνεις! Όχι, προς Θεού. Είναι το τελευταίο που θέλει – αν και κρυφο-επιθετικούλης. Θα κάνει τα πάντα για σένα ώστε αν τολμήσεις και αμφισβητήσεις την προσφορά του, τον θυμώνεις. Καλό του κάνεις, αλλά έλα που δεν θέλει το καλό του; Θέλει το καλό ΣΟΥ.
Πάρε απόφαση! Κάλλιο να περιμένεις να ανθίσουν οι τουλίπες στο Γκιοζτεπέ (που δεν θα τις δεις) παρά να τον αφήσεις να αποφασίσει. Είναι το ζώδιο του χάους, πώς να το κάνουμε. Άλλωστε γι' αυτό δεν σου αρέσει, ο ονειροπόλος;
Τι ξενέρωτο! Αποκαλείς την παγκοσμίου φήμης ευαισθησία του ξενερωσιά; Ανοσιούργημα. Υπερβάλει, ναι. Ρέπει προς την αυτοκοροϊδία. Ίσως. Αλλά ξενέρωτος; Αυτός που έχει στάνταρ υψηλά έως σουρεαλισμού; Λυπήσου τον. Ο ίδιος άλλωστε έχει τόση κατανόηση για όλους.

womenonly.gr