Τι σημαίνουν τα όνειρα ανάλογα με την ημέρα που τα βλέπεις! Ιδιαιτέρως της Κυριακής...

Τι σημαίνουν τα όνειρα ανάλογα με την ημέρα που τα βλέπεις! Ιδιαιτέρως της Κυριακής...

Κάθε ημέρα της εβδομάδας εξουσιάζεται από ένα συγκεκριμένο πλανήτη, ο οποίος επηρεάζει και ρυθμίζει την ροή της ημέρας σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη φύση της ενέργειας του. Για αυτό το λόγο, κάθε όνειρο αποκτά διαφορετική σημασία ανάλογα με την ημέρα που θα το δούμε.

Συνήθως τα όνειρα που είναι σημαδιακά είναι αυτά που συμβαίνουν κατά την διάρκεια του βαθύ ύπνου, δηλαδή μεταξύ 2:00 έως 7:00 π.μ. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως σημαδιακά όνειρα δεν μπορούν να προκύψουν και άλλη ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διαβάστε παρακάτω...

Για τα άτομα που εργάζονται βραδινές ώρες για παράδειγμα, ο βαθύς ύπνος πραγματοποιείται διαφορετικές ώρες.

Δείτε ακόμη: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της νέας εβδομάδας (05-11/02) από τον Κώστα Λεφάκη!

Δες παρακάτω γιατί και πώς επηρεάζει η κάθε ημέρα το όνειρο

Δευτέρα
Η Δευτέρα κυβερνάται από την Σελήνη, οπότε τα όνειρα που γίνονται το βράδυ της Κυριακής προς ξημέρωμα Δευτέρας είναι υπό την κυριαρχία της. Δεδομένου πως η Σελήνη αντιπροσωπεύει το υποσυνείδητο μας και τα συναισθήματά μας, το όνειρο που βλέπουμε την ημέρα που κυβερνά, αποκαλύπτει μέσα από διάφορους συμβολισμούς όσα καταπιέζεις στο υποσυνείδητο σου, επιθυμίες, φόβους, ανάγκες, συναισθήματα.

Για αυτό και σπάνια αυτό που ονειρεύεσαι αυτή την μέρα είναι προφητικό ή προγνωστικό, ακόμη και αν βιώνεται πολύ έντονα. Ουσιαστικά αντανακλά τις ανησυχίες σου και ό,τι βρίσκεται στο υποσυνείδητό σου και σου προσφέρει την δυνατότητα να κατανοήσεις καλύτερα την βαθύτερη συναισθηματική σου κατάσταση καθώς και τα οικογενειακά και επαγγελματικά ζητήματα τα οποία σε απασχολούν στην φάση που διανύεις.

Εντούτοις πάντα υπάρχει μια εξαίρεση στον κανόνα και το όνειρο που θα δεις αυτή την ημέρα βγαίνει αληθινό μετά από μια εβδομάδα, μόνο όταν δεις ακριβώς το ίδιο όνειρο επί 3 συνεχόμενα βράδια Κυριακής.

Τρίτη
Η Τρίτη εξουσιάζεται από τον πλανήτη Άρη. Ο Άρης αντιπροσωπεύει την σεξουαλική ενέργεια, τα ένστικτά και τον τρόπο που αγωνιζόμαστε για αυτά που θέλουμε να αποκτήσουμε. Τα όνειρα που βλέπεις από Δευτέρα βράδυ προς Τρίτη βρίσκονται υπό την επιρροή του και σηματοδοτούν μελλοντικές συγκρούσεις και αγώνες που πρέπει να δώσεις.

Υποδεικνύουν λύσεις για το πώς να δράσεις ώστε να πετύχεις τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου αλλά και τον κατάλληλο τρόπο με τον οποίο μπορείς να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις. Αν ονειρευτείς θρίαμβο και νίκη απέναντι σε συγκρούσεις διαφόρων ειδών, είναι θετικό προάγγελμα για το άμεσο μέλλον. Ενώ αν δεις το αντίθετο, σε περιμένουν δύσκολοι αγώνες.

Επίσης, αν δεις βίαιες σκηνές, αυτό μπορεί να αποκαλύπτει τις δικές σου καταπιεσμένες ορμές και σημαίνει πως πρέπει να αρχίσεις να αναλαμβάνεις περισσότερη πρωτοβουλία και να μην φοβάσαι να συγκρουστείς με κάποια πρόσωπα που σε εχθρεύονται.

Τετάρτη

Η Τετάρτη κυβερνάται από τον πλανήτη Ερμή. Ο Ερμής αφορά τη σκέψη, την επικοινωνία και τις ιδέες. Το όνειρο που θα δεις το βράδυ της Τρίτης προς ξημερώματα Τετάρτης συνήθως προμηνύει ευχάριστα γεγονότα και περιέχει πολλές πληροφορίες τις οποίες θυμάσαι αφότου ξυπνήσεις. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο όνειρο αυτής της ημέρας, διότι το υποσυνείδητο σου προσπαθεί να σου επικοινωνήσει σημαντικές πληροφορίες που ενδεχομένως να είχες αγνοήσει, ώστε να μπορέσεις να πάρεις σωστές αποφάσεις ή να αντιληφθείς μια κατάσταση που μέχρι στιγμής δεν ήταν ξεκάθαρη.

Η μέρα αυτή δίνει πρόσβαση στην επικοινωνία με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που έχει περάσει απέναντι και μέσω του ονείρου θέλει να έρθει σε επαφή μαζί σου, δεδομένου πως ο Ερμής ανοίγει την πύλη επικοινωνίας του κόσμου των ζωντανών και των νεκρών.

Αν λοιπόν δεις κάποιο άτομο αγαπημένο που έχει φύγει από τη ζωή ή ακούσεις τη φωνή του στο όνειρο, είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να δώσεις σημασία γιατί προσπαθεί να σου μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα. Επίσης, αν ονειρευτείς κάποιο άτομο το οποίο έχεις καιρό να δεις ή να μιλήσεις, σημαίνει πως σύντομα θα μάθεις νέα του ή θα επικοινωνήσει μαζί σου.

Πέμπτη

Η Πέμπτη είναι υπό την επιρροή του πλανήτη Δία. Τις περισσότερες φορές το όνειρο αυτής της ημέρας βγαίνει αληθινό, ενώ κάποιες φορές είναι προφητικό και δεν θα πρέπει να το αγνοήσεις. Συνήθως το όνειρο αυτής της μέρας σου δίνει σημάδια που θα φωτίσουν μια σημαντική υπόθεση που σε απασχολεί, σημαντικές πληροφορίες για την κοινωνική σου δραστηριότητα, τις επαγγελματικές ευκαιρίες και την πνευματική σου κατάσταση.

Αν δεις χαρούμενες σκηνές με πολλούς ανθρώπους είναι σημάδι επιτυχίας στην εργασία και κοινωνικής ανέλιξης. Αν δεις πως σου χαμογελούν, σημαίνει πολύ καλή τύχη στις επιδιώξεις σου και εύνοια από ανωτέρους.

Πολύ πιθανόν αυτή την ημέρα να σε επισκεφτεί στο όνειρο σου κάποιος άγιος ή αγία για να σου δώσει μια πολύτιμη συμβουλή ή να σε προειδοποιήσει για κάτι. Συνήθως το όνειρο αυτής της νύχτας βγαίνει αληθινό μέσα σε μια εβδομάδα.

Παρασκευή
Η Παρασκευή εξουσιάζεται από τον πλανήτη Αφροδίτη. Το όνειρο που βλέπεις το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή ανήκει στην επιρροή της. Συνήθως αυτά τα όνειρα είναι αρκετά ρεαλιστικά και θυμάσαι τις λεπτομέρειες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και συμβολίζει κάτι το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Επειδή η Αφροδίτη συνδέεται με τον έρωτα και τις σχέσεις, το όνειροπου θα δεις αυτή την μέρα είναι στενά συνδεδεμένο με συναισθήματα, αποκαλύπτει μελλοντικά γεγονότα στην ερωτική ζωή σου αλλά και φέρνει στην επιφάνεια επιθυμίες και συναισθήματά σου προς κάποιο πρόσωπο που θέλεις να εκφράσεις αλλά ίσως περιορίζεσαι.

Αν ονειρευτείς αντικείμενα σε χρώμα πράσινο σκούρο ή φοράς ρούχα τέτοιου χρώματος, σημαίνει πως η οικονομική σου κατάσταση θα βελτιωθεί και θα έχεις επαγγελματικές επιτυχίες. Αν ονειρευτείς καθαρό αίμα, σημαίνει πως σύντομα ο έρωτας θα σου χτυπήσει την πόρτα.

Σάββατο

Το Σάββατο κυβερνάται από τον πλανήτη Κρόνο και το όνειρο που βλέπεις το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο ανήκει στη σφαίρα επιρροής του. Το όνειρο αυτό διαθέτει μια αίσθηση πεπρωμένου και φανερώνει όλα όσα σε περιορίζουν και πρέπει να αφήσεις πίσω σου, αλλά και τις προκλήσεις που καλείσαι να αντιμετωπίσεις.

Μερικές φορές το όνειρο μπορεί να φανερώνει γεγονότα που θα συμβούν στο μακρινό σου μέλλον ή είναι προειδοποιητικό για μια μελλοντική συμφορά την οποία όμως μπορείς να αποτρέψεις. Αν ονειρευτείς ηλικιωμένο άνθρωπο, σημαίνει πως σύντομα θα αναλάβεις βαριά καθήκοντα και θα περάσεις μια περίοδο δοκιμασιών.

Αν αισθανθείς δυσάρεστα κατά τη διάρκεια του ονείρου, μη το εκλάβεις απαραίτητα ως κακό οιωνό, αλλά προσπάθησε να δεις πως αυτό συνδέεται με την τωρινή κατάσταση που βιώνεις.

Κυριακή

Η Κυριακή κυβερνάται από τον Ήλιο, ο οποίος αντιπροσωπεύει το συνειδητό κομμάτι του νου, την αυτοέκφραση και το Εγώ. Το όνειρο που βλέπεις το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής είναι υπό την επιρροή του και θεωρείται διαυγές όνειρο, έχεις επίγνωση πως είναι δικό σου δημιούργημα.

Λέγεται πως τα διαυγή όνειρα είναι θεμελιακά για την αυτό - βελτίωση και την προσωπική ανάπτυξη για αυτό συνήθως οδηγούν σε μεγαλύτερη αυτογνωσία και φωτίζουν βαθύτερες πτυχές του Εγώ που χρειάζεται να καλλιεργηθούν.

Σπάνια το όνειρο αυτής της ημέρας έχει προγνωστική ερμηνεία. Εξαίρεση βέβαια αποτελεί όταν η φάση και θέση της Σελήνης καθορίζει ότι είναι προφητικό ή θα βγει αληθινό ή όταν το ονειρευτείς επί τρία συνεχόμενα Σάββατα με την ίδια μορφή. Μετά τις τρεις φορές επαληθεύεται μέσα σε μια εβδομάδα.

astropedia.gr