Τα ζώδια... και τα σκαλιά της εκκλησίας! Ποια παντρεύονται με το ζόρι και ποια είναι οι καλύτεροι σύζυγοι!

Τα ζώδια... και τα σκαλιά της εκκλησίας! Ποια παντρεύονται με το ζόρι και ποια είναι οι καλύτεροι σύζυγοι!

Ο γάμος, είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα, στη ζωή ενός ατόμου. Ο καθένας μας, ψάχνει τον κατάλληλο σύντροφο, για να μοιραστεί τον εαυτό του και να ζήσει μία αρμονική έγγαμη ζωή. Στην Αστρολογία, ο γάμος σηματοδοτείτε από τον 7ο οίκο και την Αφροδίτη. Τον Ήλιο, για τις γυναίκες και τη Σελήνη, για τους άνδρες. Επίσης, το κάθε ζώδιο έχει διαφορετική αντίληψη, όσον αφορά το θέμα του γάμου και την ανάληψη των ευθυνών και των οικογενειακών υποχρεώσεων.

Διάβασε παρακάτω,πώς βλέπει το κάθε ζώδιο το γάμο...

ΚΡΙΟΣ

Γίνεσαι πολύ καλός σύζυγος,λόγω του ενθουσιασμού και του πάθους που έχεις. Θα ασχοληθείς με την οικογένεια,με ένα σχεδόν παιδικό τρόπο κι αυτό γίνεται αντιληπτό,από τον τρόπο που διακοσμείς το σπίτι σου ή αγοράζεις δώρα για τα μέλη της οικογένειάς σου. Σαν γονέας,ασχολείσαι με τα παιδιά σου,αλλά δε φτάνεις και σε κατάσταση πανικού,εάν αυτά δεν περάσουν στις εξετάσεις. Αν τα παιδιά σου,δεν εκπληρώσουν τις προσδοκίες σου,τότε παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου και τα βοηθάς όσο μπορείς. Αλλά,δε διακρίνεσαι για την υπομονή σου. Μπορεί να κάνεις ή να πεις κάτι που αργότερα θα το μετανιώσεις. Η απλή σου φύση και ο τρόπος που βλέπεις τη ζωή,εμποδίζουν την ικανότητα να βλέπεις εκ των προτέρων τα αποτελέσματα,των πράξεών σου. Οπότε,εάν είσαι ένας παντρεμένος Κριός,έχεις πολλά να δώσεις,αλλά και πολλά να ψάξεις.

Δείτε ακόμη: Ο 12ος οίκος και οι σκοτεινές μας πλευρές.. Η ερμηνεία της θέσης των πλανητών σε αυτόν τον εσωστρεφή οίκο!

ΤΑΥΡΟΣ

Έχεις ήδη σταθεροποιηθεί στην καριέρα σου από τη στιγμή που θα παντρευτείς και δε σκοπεύεις να κάνεις οτιδήποτε ριψοκίνδυνο,για τα επόμενα χρόνια. Έχεις δικό σου σπίτι,όπου και μετακομίζεις με τo σύζυγό σου. Και όλα αυτά,τα κάνεις για να μην έχεις κι άλλο άγχος,κατά τη διάρκεια του γάμου και για να παρέχεις οικονομική ασφάλεια στo σύζυγό σου και τα παιδιά σου,για να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον με υποστήριξη και χωρίς εντάσεις. Σαν γονιός,δε θα θέλεις να εξουσιάζεσαι ή να είσαι αυστηρός με το παιδί σου,αλλά το κακομαθαίνεις αγοράζοντάς του ακριβά δώρα και παιχνίδια ή αποσιωπάς,όταν οι βαθμοί του δεν είναι τόσο καλοί στο σχολείο. Μετά από μια ορισμένη ηλικία,αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι το παιδί σου,δεν είναι του χεριού σου. Το παράξενο με σένα είναι ότι,όταν τα παιδιά είναι μικρά είσαι επιεικής και όταν μεγαλώσουν,αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι δε συμπεριφέρονται σωστά και πρέπει να γίνεις πιο αυστηρός στη συμπεριφορά σου. Η αλήθεια είναι ότι,ό,τι έκανες,το έκανες στα πρώτα χρόνια τους.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Θα πρέπει,να ζυγίσεις τα πάντα προτού αποφασίσεις να παντρευτείς,για να μη σε πιάσει αργότερα πανικός και θέλεις να δραπετεύσεις από το γάμο σου. Ένα σημαντικό πράγμα,είναι ότι επιζητάς την ελευθερία σου στο γάμο,σε όλα τα επίπεδα. Είσαι ενθουσιώδης και έχεις την ικανότητα να παίρνεις τα πράγματα με μια ελαφρότητα. Αυτό είναι που σε κάνει να φαίνεσαι,πολύ νεότερος και δραστήριος από,ότι πραγματικά είσαι και να σε κάνει πολύ δημοφιλή,μεταξύ των ατόμων του άλλου φύλου. Αυτή η ικανότητά σου,να προσφέρεις δυνατές και αξέχαστες στιγμές στο σύντροφό σου,σου επιτρέπει να έχεις πολλές εμπειρίες,που ποτέ δε θα φανταζόσουνα ότι θα είχες. Είσαι σαν τουρίστας,που όλη την ώρα αναζητάς να πας σε νέους τόπους,να κάνεις νέες επαφές και να γνωρίσεις νέα πράγματα μόνο για τον ενθουσιασμό της στιγμής,αλλά αυτό που σου λείπει είναι η πραγματική αίσθηση της σύνδεσης,με αυτούς τους ανθρώπους και με αυτά τα πράγματα. Το να θυσιάζεις,τις συναισθηματικές και πνευματικές στιγμές του γάμου,για τη σωματική και επιφανειακή ικανοποίηση δεν είναι και τόσο φρόνιμο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Εσύ,είσαι φυσικά πρόθυμος να παντρευτείς κι αυτό,γιατί μέσα σου αισθάνεσαι πολύ μόνος. Έχεις γεννηθεί με σκοπό να κάνεις οικογένεια. Ακόμα και όταν ζεις μόνος,κάνεις πράγματα που πραγματικά θυμίζουν έναν οικογενειακό τρόπο. Έχεις ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα,σε σχέση με το τι χρειάζεται,για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της σταδιοδρομίας των παιδιών σου. Θέλεις να εργαστείς σκληρά και να βγάλεις πολλά χρήματα,ώστε να μπορείς να παρέχεις στην οικογένειά σου,όλα τα αναγκαία αγαθά,αλλά και πάλι,αναζητάς να είσαι με το σύζυγό σου και τα παιδιά και να περνάς ποιοτικό χρόνο,μαζί τους. Αυτό το ένστικτο,είναι πολύ ισχυρότερο στις γυναίκες του ζωδίου σου,οι οποίες θέλουν να ασχοληθούν με τα παιδιά τους,να μαγειρεύουν το αγαπημένο φαγητό τους,να τα βοηθήσουν στο σχολείο με τα μαθήματά τους και να φροντίζουν τους συζύγους τους,όταν έρθουν στο σπίτι από την εργασία.

ΛΕΩΝ

Απολαμβάνεις το γάμο στο έπακρο,κάνοντας τα πάντα για την ευχαρίστηση του συντρόφου σου. Έτσι,είτε είσαι άνδρας,είτε γυναίκα,περιμένεις μέχρι να αποφασίσεις να παντρευτείς,μέχρι να έχεις αρκετά χρήματα στο χέρι έτσι ώστε,να μπορείς να γίνουν όλες οι ετοιμασίες,η τελετή της εκκλησίας,οι προσκεκλημένοι και ο μήνας του μέλιτος. Ενθαρρύνεις το σύζυγό σου,να ακολουθήσει τις φιλοδοξίες και τα όνειρά σου. Δε ξεχνάς ποτέ την παιδική σου ηλικία και τι σημαίνει να είσαι παιδί,θέλεις να σε μεταχειρίζονται στο γάμο σαν παιδί. Όμως,δεν αντιμετωπίζεις τα δικά σου παιδιά,σαν παιδιά. Τα αντιμετωπίζεις με σεβασμό και με αυτόν τον τρόπο,κερδίζεις το σεβασμό των παιδιών σου. Δεν τους μιλάς «μωρουδιακά» όταν θέλεις να εκφράσεις την αγάπη σου,αλλά πρέπει να προσέχεις να μην τους συμπεριφέρεσαι αυταρχικά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μόλις παντρευτείς,αρχίζεις και καταβάλλεσαι από συναισθήματα έντονης συναίσθησης και φόβου,αλλά πολεμάς μέσα σου για να απελευθερωθείς από αυτά. Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για να δώσεις αυτήν τη μάχη. Είναι η αίσθηση της ασφάλειας,σα να έχεις δώσει μάχη για κάτι,το κατέκτησες και τώρα είναι δικό σου. Γίνεσαι πολύ καλός γονέας,προκαλώντας την περιέργεια των παιδιών σου σε κάθε είδους πράγματα και τα ενθαρρύνεις να συμμετέχουν σε δραστηριότητες,για να αποκτήσουν μεγάλη εμπειρία μάθησης. Απέφυγε όμως,την τάση σου να κριτικάρεις τις προσπάθειές τους. Έχουν ανάγκη την ενθάρρυνση και την εκτίμησή σου,όπως ακριβώς και την εποικοδομητική κριτική και πειθαρχία,η υπερβολή όμως μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Γι’αυτό μην είσαι τόσο ψυχρός όταν τους λες κάποια πράγματα,έχουν ανάγκη πολύ περισσότερα.Σου χρειάζεται να χαλαρώσεις,για να μπορέσεις να απολαύσεις αυτό που έχεις εργαστεί τόσο σκληρά για να το πετύχεις.

ΖΥΓΟΣ

Εσύ νιώθεις πλήρης και περισσότερο σε αρμονία με τον εαυτό σου,μόνο αν βρίσκεσαι σε μία σταθερή σχέση. Έτσι ο γάμος,θα κάνει θαύματα για σένα. Θέλεις πάντα ο σύντροφός σου,να αντιδρά ήρεμα και με ευγενικό τρόπο,οποιοδήποτε κι αν είναι το κόστος,αλλά αυτό δε συμβαίνει πάντα. Μην παραγκωνίζεις τις απαιτήσεις σου για χάρη του άλλου,γιατί μετά θα κάνεις κακό στον εαυτό σου. Δε σου λέω βέβαια,να πολεμήσεις ή να δημιουργήσεις προστριβές και εντάσεις,αλλά με τις εμπειρίες σου και την εξυπνάδα σου,να κατανοήσεις τι είναι καλό και για τα δύο μέρη της σχέσης. Κι αυτό,γιατί τότε ο σύντροφός σου,θα έχει το πάνω χέρι στη σχέση,θα σου επιβάλλεται πάντα και θα είσαι εσύ αποκλειστικά υπεύθυνος γι’ αυτό. Αυτά είναι πράγματα,πάνω στα οποία πρέπει να προσπαθήσεις για να πετύχεις. Είσαι εξαιρετικός σα γονέας και φροντίζεις να μάθεις στα παιδιά σου πολλά πράγματα,πηγαίνοντας μαζί τους εκδρομές και κάνοντας διασκεδαστικά πράγματα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Εσύ είσαι διατεθειμένος να κάνεις, οποιεσδήποτε προσπάθειες, για να καταστεί ο γάμος σου όχι μόνο λειτουργικός, αλλά και να προσφέρεις απαράμιλλη ευτυχία και συναισθηματική υποστήριξη στο σύντροφό σου. Για παράδειγμα,αν είσαι άντρας Σκορπιός, θα εργαστείς μέρα,νύχτα για τη συσσώρευση χρημάτων,προκειμένου να εξοπλίσεις το σπίτι με όλα τα είδη πολυτελείας και τις καθημερινές αναγκαιότητες. Σε περίπτωση που είσαι γυναίκα,θα εργαστείς σκληρά και θα κρατήσεις πεντακάθαρο το σπίτι, προκειμένου να παρέχεις στο σύζυγό σου κάθε τι, για να αισθάνεται άνετα και ασφαλής. Και το χειρότερο πράγμα που έχεις, είναι η ζήλια. Έχεις την ανάγκη να ελέγχεις τα πάντα και δεν μπορείς να κοντρολάρεις, αυτό το συναίσθημα. Η ζήλια σου, εμφανίζεται από τις υποψίες σεξουαλικών σχέσεων του συζύγου, με κάποιο άλλο πρόσωπο. Επίσης,περιμένεις πολλά από τα παιδιά σου και ασχολείσαι συνέχεια μαζί τους. Τα παιδιά, ενθαρρύνονται με αυτόν τον τρόπο και κληρονομούν ένα αρκετά μεγάλο μέρος,της ανεξαρτησίας και του σθένους σου.

Δείτε ακόμη: Τα ζώδια και τα λάθη που κάνουν στις σχέσεις τους και τις υπονομεύουν!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δεν μπορείς να τα πάς καλά,με κάποιον που δεν είναι τόσο ενεργητικός και αξιαγάπητος,όπως είσαι εσύ ο ίδιος,αλλά ακόμα κι αν δεν είναι,θα πρέπει να μοιράζεται τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα. Διαφορετικά,θα είναι πολύ δύσκολο για σένα και θα αναζητείς διαρκώς καινούργια πράγματα,για να διατηρηθεί η σχέση ζωντανή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις,είναι να βρεις ένα σύντροφο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου! Το πώς όμως θα το κάνεις αυτό,επαφίεται στη φαντασία σου. Γίνεσαι καλός γονέας,ειδικά όταν τα παιδιά έχουν μεγαλώσει,γιατί διψάς για περιπέτεια και προκλήσεις. Όμως στα πρώτα στάδια,όταν οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές,επιζητάς να κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικό για τα παιδιά σου,που μπορεί να κάνει τη ζωή τους,λιγότερο βαρετή και μονότονη. Ο συναισθηματικός σύνδεσμος με τα παιδιά σου,είναι πολύ έντονος και κάνεις τα πάντα προκειμένου να μην τα περιορίσεις,χρησιμοποιώντας τη φαντασία σου και τον ενθουσιασμό σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όταν επιλέξεις εσύ κάποιον για σε συνοδέψει,για το υπόλοιπο της ζωής σου,είσαι έτοιμος να προσπαθήσεις σκληρά,για την εν λόγω σχέση,προκειμένου να την κάνεις να λειτουργήσει σωστά. Εκπέμπεις ένα αίσθημα υπερηφάνειας και θεωρείς επίτευγμα την επιτυχία στο γάμο,ακριβώς όπως κάνεις σε περίπτωση επαγγελματικής επιτυχίας. Αυτός είναι ο λόγος,για τον οποίο,γυρίζεις πάντα πίσω στις στιγμές που καθόρισαν τη σχέση σου και την οδήγησαν στο γάμο και τι πέρασες,μαζί με το σύντροφό σου. Γίνεσαι εξαιρετικός σα γονέας,σε σχέση με την ανατροφή των παιδιών σου. Έχεις πάντα την τάση,να το παρακάνεις με όλα και να κρίνεις τις ικανότητες των παιδιών σου,με βάση τα δικά σου πρότυπα που είναι πάρα πολύ υψηλά. Τα παιδιά αναπτύσσονται με ενθάρρυνση,αλλά μπορεί να καταλήξεις να τους ασκείς κριτική και να τους κάνεις παρατηρήσεις. Θα έκανε ιδιαίτερα καλό,αν ενθάρρυνες περισσότερο τα παιδιά σου και εκτιμούσες τις ικανότητές τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είσαι πιστός και αφοσιωμένος στο γάμο εκτός από το γεγονός,ότι μπορεί να έχεις κάποια προβλήματα στην αρχή,όσον αφορά την αποδοχή της νέας κατάστασης και των συνθηκών της ζωής,που ο γάμος δημιουργεί από μόνος του. Δεν είσαι καθόλου ζηλιάρης ή κτητικός και δε θεωρείς το σύντροφό σου,κτήμα σου. Έτσι,απέχεις από κάθε ζηλότυπη συμπεριφορά και αυτό γιατί σέβεσαι και θαυμάζεις το σύντροφό σου,όπως σέβεσαι τις αξίες του,τα συναισθήματά του και τις αρχές του,ακόμα κι αν δεν τα εγκρίνεις !!! Είσαι από τους καλύτερους γονείς,σου βγαίνει φυσικά και αβίαστα και δε θεωρείς ότι είναι δύσκολο για σένα,να δημιουργήσεις ενδιαφέροντα στα παιδιά σου και να τα ενσωματώσεις σε κάποια συλλογική δραστηριότητα ή ομάδα. Το σπίτι,θα είναι ένας χώρος που πραγματικά θα υπάρχει πάντα κάποια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αλλά πολλές φορές οι πεποιθήσεις σου,μπορεί να αποδειχθούν οπισθοδρομικές. Θα μπορούσε να είναι πραγματικά δύσκολο για σένα,ως γονέας,να αναγνωρίσεις το χάσμα των γενεών και να ενεργήσεις συνετά,γιατί μερικές φορές θα θέλεις να επιβάλλεις τη γνώμη σου.

ΙΧΘΥΣ

Όταν έρχεται η ώρα του γάμου,εσύ το έχεις σκεφτεί τόσο πολύ και έχεις μετρήσει τα πάντα στο μυαλό σου. Όταν πρόκειται για το γάμο,έχεις βρει τη σωστή επιλογή αφού πρώτα έχεις κάνει αρκετές δοκιμές και σφάλματα. Συγχαρητήρια! Τώρα πρέπει να μάθεις την Άλφα Βήτα του έγγαμου βίου! Και το Α,είναι πάντα να διατηρήσεις την ταυτότητά σου και την ανεξαρτησία σου,παρά το γάμο. Υπάρχουν εκείνοι που λένε,ότι μετά το γάμο δεν υπάρχει χώρος για το «εγώ» ,αλλά για το «εμείς». Αλλά αυτό δεν αρμόζει σε σένα.Σαν γονέας,δεν αμελείς τα καθήκοντά σου και δίνεις την ευκαιρία στα παιδιά σου,να μάθουν αλλά και να οργανωθούν στη ζωή τους. Αλλά όμως,μπορεί και να τα κακομάθεις όχι τόσο με την παροχή υλικών αγαθών,αλλά με την υπερβολική φροντίδα που τους δείχνεις. Κατά τη δική σου γνώμη,πιστεύεις ότι δεν κάνεις κανένα λάθος. Έτσι,όταν πραγματικά τα παιδιά σου κάνουν κάτι λάθος όπως π.χ. οι βαθμοί τους στο σχολείο δεν είναι και τόσο καλοί,τότε σου έρχεται σοκ. Έτσι,θα πρέπει να μάθεις να διδάσκεις το παιδί σου,λίγη αυτοπειθαρχία και τις αρετές της σκληρής δουλειάς και της εντιμότητας.

e-zwdia.gr