Να γιατί δε θέλω να ξαναμπώ στα δοκιμαστήρια των μεγάλων καταστημάτων...

Να γιατί δε θέλω να ξαναμπώ στα δοκιμαστήρια των μεγάλων καταστημάτων...

Πόσο υπέροχα πολυκαταστήματα και πόσο...αφιλόξενα δοκιμαστήρια;


Aπό την Έλενα Φάκου

Τα δοκιμαστήρια των πολυκαταστημάτων ρούχων, αποτελούν πραγματικά δοκιμαστήρια για την ψυχή μου. Πριν ακόμη μπω μέσα και κλείσω την κουρτίνα ή την πόρτα. Από την ουρά ακόμα. Από αυτή την ουρά η οποία μπορεί να φτάνει μέχρι το σπίτι μου ειδικά τις ημέρες ή ώρες αιχμής. Από αυτή την ουρά στην οποία η κάθε κυρία κρύβεται πίσω από ένα βουνό από ρούχα και έχει μαζί και δυο φίλες της οι οποίες δε θα ψωνίσουν κάτι, απλά θα της πούνε τι της πάει.

Πάμε τώρα μέσα στο δοκιμαστήριο. Ειλικρινά, απορώ, πως αυτά τα μαγαζιά πουλάνε σαν τρελά, ενώ όταν κάποια γυναίκα δοκιμάσει το ρούχο μέσα στο χώρο αυτό θα νιώσει το λιγότερο σκουπίδι. Τα φώτα είναι ο βασικός ένοχος. Όχι ότι οι καθρέπτες είναι ιδανικοί, αλλά τουλάχιστον με τον κατάλληλο φωτισμό, ίσως και να ήταν πιο...φιλικοί μαζί μας. Τα φώτα είναι τόσο κακά που μεγεθύνουν κάθε ατέλεια. Ειλικρινά δηλαδή και να μην έχεις κανένα εμφανές πρόβλημα με το σώμα σου, εκεί μέσα, αποκτάς. Κάθε πτυχή του σώματός σου διαγράφεται άσχημα, ακόμη και τα σημάδια από το σουτιέν φαίνονται σαν κάποιος να σε έχει βασανίσει αλύπητα με κάποιο εργαλείο πόνου.

Παρόλα αυτά, αν κρίνω από τον εαυτό μου, πιστεύουμε πως αυτό που βλέπουμε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ότι στο παράλληλο πραγματικό σύμπαν του έξω κόσμου, στο σπίτι μας, στο δρόμο, στην κοινωνία, το ρούχο αυτό θα είναι πραγματικά υπέροχο πάνω μας και ότι δεν είμαστε κοντές, χοντρές και γεμάτες κυτταρίτιδα όπως μέσα σε αυτό το ταπεινωτικό δοκιμαστήριο. Και μάλλον γι αυτό το αγοράζουμε. Γιατί το ρούχο είναι μια χαρά. Το δοκιμαστήριο ευτυχώς δε θα το πάρουμε μαζί μας.

Θεωρώ λοιπόν, ότι τελικά, μια γυναίκα, ξέρει πολύ καλά ποιά είναι και πως είναι και δεν περιμένει από ένα δοκιμαστήριο να της "μιλήσει". Τα χρησιμοποιεί κυρίως για να τσεκάρει το νούμερο του ρούχου και όχι για να βεβαιωθεί αν κάτι της ταιριάζει. Παρόλα αυτά όμως, πιστεύω πως τα ψώνια, θα έπρεπε να μας χαλαρώνουν και να μας κάνουν να αισθανόμαστε υπέροχες ακόμα και μέσα στα δοκιμαστήρια, ότι σώμα κι αν έχουμε κι όχι να πληγωνόμαστε ανεπανόρθωτα. Δεν είναι ανόητοι όσοι στα καταστήματά τους έχουν προσέξει το συγκεκριμένο χώρο, όχι να ψεύδεται, αλλά να κολακεύει τη σιλουέτα.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr

Η Αθηνά Οικονομάκου μας προτείνει: Εύκολα και στιλάτα χτενίσματα για την παραλία! (Photos)

To νέο χτένισμα που λατρεύουν να κάνουν οι Γαλλίδες στα μαλλιά τους!

Σε αυτή την παραλία της Ελλάδας τα νερά είναι πάντα κρύσταλλο!