Ένα υπέροχο γλυκό: Τραγανές τρούφες καραμέλας με επικάλυψη σοκολάτας!

Ένα υπέροχο γλυκό: Τραγανές τρούφες καραμέλας με επικάλυψη σοκολάτας!

Οι τραγανές τρούφες καραμέλας με επικάλυψη σοκολάτας είναι τόσο απολαυστικές, λιώνουν στο στόμα κι έχουν την απαραίτητη τραγανότητα ώστε να αποτελούν το τέλειο κέρασμα!


Θα σας ζητήσουν σίγουρα.

Για τις τρούφες καραμέλας θα χρειαστείτε: - Διαβάστε παρακάτω...

1 φλ. ‏ζάχαρη
400 γρ. ‏ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. ‏βούτυρο
1 φλ. ‏δημητριακά ρυζιού
150-200 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας

Δείτε ακόμη: Σοκολατάκια με καραμέλα και ξηρούς καρπούς! Ένα super κέρασμα στο τραπέζι των Χριστούγεννων

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να γίνει μια χρυσή καραμέλα.

Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατέψτε ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Έπειτα προσθέστε το βούτυρο κι ανακατέψτε για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται πυκνό και να πάρει 1 βράση.

Δείτε ακόμη: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποκαλύπτει την συνταγή για τις πιο νόστιμες μπουκίτσες σοκολατένιας µπανάνας που λατρεύουν οι κορούλες της!




Αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα.

Μόλις έχει κρυώσει η καραμέλα παίρνετε 1 κ.σ. από το μείγμα και με τα χέρια σας το σχηματίζετε σε μπαλάκι (τρούφα).

Δείτε ακόμη: Μια υπέροχη και νόστιμη συνταγή: Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα πτι-μπερ!

Περάστε την από το μείγμα με τα δημητριακά ρυζιού και με τη βοήθεια ενός μακρόστενου αντικειμένου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδα ή καλαμάκι για σουβλάκι) βουτήξτε κάθε μια στη σοκολάτα.

Μόλις η επικάλυψη στερεοποιηθεί σερβίρετε.