Οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό δεν έχουν σταματημό και η τελευταία ιστορία από την γειτονική χώρα, Ιταλία, συγκλονίζει. Τα λόγια του 18χρονου που άφησε στην μητέρα και την αδερφή του λίγο πριν τον διασωληνώσουν συγκινούν.
«Περιμένω να χτυπήσει το τηλέφωνο, συνήθως το βράδυ για να με ενημερώσουν πώς είναι: είναι η πιο σημαντική στιγμή της ημέρας. Ύστερα το κλείνω και ελπίζω να μη χτυπήσει ξανά, θα σημαίνει ότι η κατάσταση χειροτέρεψε» αναφέρει η μητέρα του Ματία, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Ο γιος της ανέβασε πυρετό στις 16 Μαρτίου «Τον πήγα στα επείγοντα και μας είπαν ότι έχει πνευμονία λόγω κορωνοϊού, αλλά δε χρειαζόταν νοσηλεία». Μετά από μερικές μέρες, ο νεαρός άρχισε να έχει δυσκολία στην αναπνοή, «Φώναξα τις πρώτες βοήθειες και τον πήγαν για νοσηλεία. Η τελευταία εικόνα που έχω είναι να τον ανεβάζουν στο ασθενοφόρο».
Δείτε τα συγκλονιστικά λόγια του 18χρονου με κορωνοϊό λίγο πριν τον διασωληνώσουν
Ο Ματία τώρα βρίσκεται σε ΜΕΘ στην πόλη της Κρεμόνα, σε φαρμακολογικό κώμα. Το βράδυ της νοσηλείας, η μητέρα του έλαβε ένα μήνυμα από τον ίδιο, για εκείνη και την μικρή του αδερφή, μόλις 5 ετών, «Σε λίγο θα με διασωληνώσουν. Μείνει ήσυχη, δε θα σε αφήσω μόνη. Σ’ αγαπάω μαμά, θα παλέψω για σένα και την Αναστάσια. Δεν μπορώ να μιλήσω άλλο».
«Πριν από δυο μέρες πήρα εγώ στο νοσοκομείο. Ικέτεψα τους γιατρούς να δω τον γιο μου, ακόμα και πίσω από το τζάμι. Αλλά όχι, υπάρχουν κανόνες και πρέπει να τους σεβαστούμε. Έκανα όμως μια συμφωνία με τις νοσοκόμες: του δίνουν ένα χάδι και του λένε ότι αυτό το χάδι είναι από τη μαμά».
Η Ομπρέτα ζει με τον σύντροφό της, Ντάβιντε, και τρία σκυλιά, «Το βράδυ, όταν κλείνω τα μάτια, για μια στιγμή μου φαίνεται ότι βλέπω τον γιο μου να μου τηλεφωνεί από το δωμάτιά του και εγώ που του θυμώνω επειδή βαριέται να σηκωθεί. Τότε χαμογελάω και τον νιώθω πιο κοντά μου. Πρέπει να είμαι ψύχραιμη και να μην καταρρεύσω, όπως μου ζήτησε στο μήνυμά του» αναφέρει η μητέρα του Ματία.
Η ίδια ωστόσο αναφέρθηκε και στο δικό της πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν χρόνια λέγοντας χαρακτηριστικά, «Δεν ξέρω αν ο Ματία το θυμάται… Όταν αυτός ήταν τριών ετών και εγώ 30, μου βρήκαν καρκίνο. Αυτός ήταν ακόμα στο καροτσάκι όταν έπρεπε να με χειρουργήσουν επειγόντως. Ύστερα από δυο μήνες μπορούσα να πω σε όλους ότι είχα βγει νικήτρια. Αυτή τη φορά, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Είναι η μαμά που περιμένει τον γιο της στο σπίτι. Πρόσφατα του κάναμε πάρτι για τα γενέθλιά του. Θα γιορτάσουμε σύντομα και μια ακόμα νίκη!». Ωστόσο πίσω στα δικά μας, αποσωληνώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο ασθενείς. Δείτε αναλυτικά όλα όσα αποκάλυψαν οι τελευταίες πληροφορίες.


">
">
">
">
">
">
">