Έφυγε από τη ζωή, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης. Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, Δημήτρης Χορταγιάς.

Η ανακοίνωση για το θάνατο του δημοσιογράφου, Γιώργου Σαββίδη

Δυστυχώς πληροφορήθηκα ότι απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Συλλυπητήρια εκ βαθέων στην οικογένεια του.
Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε με αφορμή το άγγελμα του θανάτου του πρώην πρόεδρου της ΠΟΕΣΥ Γιώργου Σαββίδη, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του και τους οικείους του.
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε το πόσο λυπούμαστε για την απώλεια του Γιώργου Σαββίδη, ενός μαχητή συνδικαλιστή που πάλεψε από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε για τα συμφέροντα του κλάδου.
Για όλους εμάς, ο Γιώργος Σαββίδης αποτελεί φάρο να ακολουθήσουμε τα βήματα του στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο για τους συναδέλφους μας.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Γιώργο…

Το Δ.Σ.

ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε
Στη φωτογραφία από τη σύσκεψη στο Βόλο μαζί με τον Giorgos Petrou, τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκο Κορτέση, τον τότε πρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ Μάκη Βοϊτσίδη, την ταμία της ΠΟΕΣΥ Nelly Spilio Νέλλη Σπηλιόπουλου, τον πρόεδρο της ΕΣΠΗΤ Θέμη Μπερεδήμα και τον εκλιπόντα.

Χθες να σημειώσουμε, όπως έγινε γνωστό έφυγε από τη ζωή και ο ηθοποιός Σπύρος Μισθός

Τα συλλυπητήρια του Νίκου Φίλη για το θάνατο του Γιώργου Σαββίδη

«Έφυγε» και ο Γιώργος Σαββίδης…

Σκληρός ο χειμώνας για τη δημοσιογραφική οικογένεια της Αριστεράς. Μετά τον Πάικο και την Δουκίδου, πέθανε χτες ο Γιώργος Σαββίδης στα 82 του χρόνια. Από μικρό παιδί σταθερά στην Αριστερά, Λαμπράκης, στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού και του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος με ιδιαίτερη ενασχόληση τον πολιτισμό, ξεχωριστός «εφημεριδάς» της παλιάς καλής εποχής, που δούλευε με επαγγελματική αξιοπρέπεια και γνώση στον «αστικό Τύπο», αλλά συμμετείχε με ανιδιοτέλεια από το περίσσευμα της ψυχής του στην έκδοση της Κυριακάτικης Αυγής.
Μπροστά στους συνδικαλιστικούς αγώνες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων δημοσιογράφων αλλά και για το δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη στην έγκυρη πληροφόρηση, πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, οξύ πνεύμα και άγρυπνο βλέμμα μέχρι τον αιφνίδιο θάνατό του, ο Γιώργος «φεύγει» αφήνοντας πίσω του, το παράδειγμα του καθημερινού μόχθου για τη συγκρότηση της εφημερίδας ως «πολιτιστικού προϊόντος». Ένα έργο τόσο επίκαιρα αναγκαίο, σε εποχή που υποχωρεί αλλά και απαξιώνεται ο Τύπος…
Θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα του, Κική και στο γιο του συνάδελφο Χάρη, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση.