Την προσωπική της εμπειρία από την οικονομική ενίσχυση της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» αποκάλυψε η Ευαγγελία Μουμούρη, εκφράζοντας την οργή και την απογοήτευσή της μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση.

Η ηθοποιός ανέφερε ότι είχε προσφέρει και η ίδια χρήματα για την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για ένα αγόρι με το όνομα Άλεξ, προκειμένου να ταξιδέψει στην Αμερική, ενώ είχε παροτρύνει και άλλους ανθρώπους να συνεισφέρουν. Όπως αποκάλυψε, ωστόσο, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δεν έφτασαν στο σύνολό τους στον μικρό, γεγονός που την έκανε να ξεσπάσει μέσα από δύο βίντεο που δημοσίευσε στα Instagram Stories τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Η ηθοποιός δεν έκρυψε ότι η υπόθεση έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη της στην προσπάθεια οικονομικής βοήθειας μέσω εράνων, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει πως, αυτή τη στιγμή, δεν της αρκεί η δικαιοσύνη και πως θέλει να υπάρξουν προσωπικές συνέπειες για όσους ευθύνονται. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν σημαίνει πως τα παιδιά για τα οποία γίνονταν οι εκκλήσεις είναι ψεύτικα ή ότι δεν αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα υγείας. Αντίθετα, όπως υπογράμμισε, τα παιδιά είναι υπαρκτά και εξακολουθούν να χρειάζονται βοήθεια.

Ευαγγελία Μουμούρη: «Έδωσα κι εγώ χρήματα και έδωσαν και αρκετοί άλλοι»

Η Ευαγγελία Μουμούρη περιέγραψε αρχικά πώς συμμετείχε στην προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης του Άλεξ, αποκαλύπτοντας ότι είχε κάνει δημόσια έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων και είχε συνεισφέρει προσωπικά, όπως και αρκετοί ακόμη άνθρωποι. Όπως ανέφερε, τα χρήματα δεν κατέληξαν εξ ολοκλήρου στο παιδί, ενώ σχολίασε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο τη διαχείρισή τους:

«Πριν λίγο καιρό είχα κάνει ένα βίντεο για να βοηθήσουμε τον Άλεξ να πάει στην Αμερική. Έδωσα κι εγώ χρήματα και έδωσαν και αρκετοί άλλοι. Αυτά τα χρήματα δεν πήγαν όλα στον Άλεξ. Τα πήρε η “Παιδική Χαρά” για τη χαρά τους. Απλώς ξέρεις μετά από αυτό, έχουν ξυπνήσει τα κατώτατα ένστικτά μου. Δηλαδή πιστεύω στη δικαιοσύνη, αλλά για κάποιον λόγο τώρα εμένα δεν μου φτάνει η δικαιοσύνη. Δηλαδή, τα κατώτατα ένστικτα, θέλω να πάθουν κακό. Ας πούμε, αυτοί θέλω να πάθουν κακό τώρα. Δεν είναι ωραίο που το λέω, αλλά θέλω το κακό τους».

Η Ευαγγελία Μουμούρη αποκάλυψε, επίσης, ότι η υπόθεση την έκανε να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στις οικονομικές δωρεές, καθώς πλέον φοβάται ότι μπορεί να πέσει ξανά θύμα εξαπάτησης. «Αυτό που σκέφτομαι, το πρώτο που σκέφτομαι είναι ότι εγώ δεν θα ξαναδώσω λεφτά σε κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρά την απογοήτευσή της, η ηθοποιός θέλησε να διαχωρίσει την υπόθεση της ΜΚΟ από την πραγματική ανάγκη των παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας: «Βεβαίως αυτά τα παιδιά δεν είναι ψεύτικα παιδιά, δεν τα έφτιαξε, μακάρι να τα έφτιαχνε με AI η “Παιδική Χαρά” για να πάρει τα λεφτά μας. Οπότε αυτό που θα έλεγα θα ήταν “μπράβο σου ρε, είσαι μάγκας, με κορόιδεψες”, αλλά δεν πειράζει. Με έχουν κοροϊδέψει και άλλοι, δεν είναι κακό. Αλλά αυτά τα παιδιά είναι αληθινά. Δηλαδή αυτά τα παιδιά είναι όντως άρρωστα».

Σε άλλο σημείο των αναρτήσεών της, η Ευαγγελία Μουμούρη αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει ουσιαστική κρατική στήριξη προς τις οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρά προβλήματα υγείας: «Μακάρι να μην χρειαζόταν η ιδιωτική πρωτοβουλία. Μακάρι να μπορούσε το κράτος να έδινε όλα αυτά τα χρήματα, αλλά δεν γίνεται».