Θλίψη προκάλεσε στο πανελλήνιο ο άδικος χαμός του 38χρονου Βασίλη Φιλώρα ο οποίος ήταν εθελοντής πυροσβέστης. Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε στο κεφάλι εξαιτίας της φωτιάς που είχε ξεσπάσει στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Στο Open μίλησε ο φίλος του Βασίλη, ο Ορφέας Καλαφάτης καθώς εκείνο το πρωί είχαν μιλήσει και του είχε αναφέρει ότι θα πάει προκειμένου να βοηθήσει στην φωτιά. Μάλιστα, του είχε πει να προσέχει ενώ ο Βασίλης του είχε απαντήσει χαρακτηριστικά «Με ξέρεις δεν μπορώ να μην πάω».

Δείτε παρακάτω τι δήλωσε ο φίλος του Βασίλης Φιλώρα

«Να δοθεί σύνταξη στην οικογένεια του νεκρού εθελοντή»

Σε μία συγκινητική πρόταση προχώρησε ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος εξήγησε πως πρέπει να δοθεί σύνταξη τουλάχιστον 1.000 ευρώ στον εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του κατά τη μάχη που έδινε με τις φλόγες στην Αττική.

Ο Βασίλης Φιλώρας άφησε την τελευταία του πνοή πριν από μερικά 24ωρα. Ο 38χρονος, πατέρας τριών παιδιών, έδωσε μάχη με τις φλόγες στο πλευρό των πυροσβεστών στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας του αδικοχαμένου εθελοντή. Συγκεκριμένα, ζητεί να δοθεί τιμητική σύνταξη 1.000 ευρώ, τουλάχιστον, προκειμένου να βοηθηθούν η σύζυγος και τα τρία του παιδιά.

«Παρακαλώ πολύ το αρμόδιο Υπουργείο, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για το νεκρό εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, είναι να δώσει με τη μορφή σύνταξης το ποσό τουλάχιστον των 1.000 ευρώ μηνιαίως στην οικογένειά του, για να μπορέσει αυτή η μητέρα να μεγαλώσει τα 3 παιδιά της.

Δεν θέλει σκέψη παραπάνω. Πρέπει να γίνει χθες».