Στο σημερινό 15/7 καταιγιστικό επεισόδιο της σειράς του OPEN, Το μυστικό της πεταλούδας, η Ειρήνη ανακαλύπτει τον τάφο της Δέσποινας (δείτε εδώ ποιος πρωταγωνιστής θα πεθάνει στα επόμενα επεισόδια).
Οι σημερινές 15/7 εξελίξεις της σειράς του OPEN, Το μυστικό της πεταλούδας
Επεισόδιο 39.
Λέει στο Στέφανο ότι το μωρό της Βαγγελιώς πέθανε το 1995 και οι δυο τους τα βάζουν κάτω απ΄ την αρχή για να καταλάβουν τι είναι αυτό που τους διαφεύγει. Ο εισαγγελέας ασκεί δίωξη στη Μαρκέλλα κι αυτή αποφασίζει να παίξει ένα τελευταίο χαρτί, φλερτάροντας τον Γεωργίου, που τη συνέλαβε. Η Ειρήνη πάει στο νοσοκομείο κι ο Χριστόφορος της λέει ότι δε θυμάται ποιος τον χτύπησε. Αυτή δεν τον πιστεύει, επιμένει να μάθει, αλλά, ο Φίλιππος τη διώχνει. Η Αλεξία πάει να πάρει τον Αντρέα απ΄ το σχολείο, αλλά, της λένε ότι τον πήρε κάποια κυρία και ψάχνει παντού το παιδί πανικόβλητη. Η Χριστίνα βλέπει το σκίτσο της Εύας σ΄ ένα σάιτ και τρομαγμένη ρωτάει το Θέμη τι συμβαίνει. Ο Θέμης το λέει στην Εύα κι αυτή αποφασίζει να παραδοθεί στην αστυνομία και να τους πει πως αυτή μαχαίρωσε τον Χριστόφορο.

Επεισόδιο 40.
Ο Νικόλας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δώρου και λέει στο Στέφανο ότι θέλει να μιλήσει με την Αμάλα, που είναι μάρτυρας στο φόνο. Η Ειρήνη προσπαθεί να μάθει τι τους κρύβει ο Μάρκος και αν ήξερε απ΄ το Σάββα ότι ο Μιχάλης, ο γιος της Βαγγελιώς, ζει. Ο Μάρκος παριστάνει ότι δεν το ήξερε και την εξοργίζει. Η Εύα πάει στο νοσοκομείο και ζητάει απ΄ το Χριστόφορο να πει στην αστυνομία ότι δεν τον μαχαίρωσε ο Μάρκος. Η Χριστίνα φοβάται για την Εύα, μήπως της συμβεί κάτι κακό και το λέει στον Άρη, κλαίγοντας. Ο Άρης την παρηγορεί και καταλήγουν να κάνουν έρωτα. Η Ειρήνη λέει στο Στέφανο ότι δε βρήκε άκρη με το Μάρκο και του ζητάει να πάει να βρει το Σάββα, τον ψαρά, μήπως μάθουν απ΄ αυτόν κάτι παραπάνω. Ο Στέφανος πάει και τον βρίσκει και μένει άφωνος μπροστά σε μια αναπάντεχη αποκάλυψη.


">
">
">
">
">
">
">