Η ώρα του τοκετού φτάνει για την Ελένη στα νέα επεισόδια της σειράς Grand Hotel, όμως την ίδια στιγμή καταφτάνει στο ξενοδοχείο η μητέρα του Αλέξανδρου. Στον καταυλισμό των προσφύγων ο Χαραλάμπης αποφασίζει να βοηθήσει την Πελαγία.
Τα νέα επεισόδια της σειράς Grand Hotel στον ΑΝΤ1
Επεισόδιο 35 – Δευτέρα 25/11
Η Αλίκη και ο Πέτρος προσπαθούν να πάρουν στα χέρια τους τον φάκελο που κρύβει το μεγάλο μυστικό της οικογένειας Γαζή. Παρουσιάζονται, όμως, συνεχώς εμπόδια μπροστά τους, καθώς όλο το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση, αφού η Ελένη είναι ετοιμόγεννη. Η Αλίκη ρισκάρει για άλλη μια φορά να βοηθήσει τον Πέτρο, ελπίζοντας πως στο εξαφανισμένο γράμμα θα βρουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα που αναστάτωσαν τις ζωές τους. Οταν εκείνος της λέει ότι το έχει στην τσέπη του ο Ρήγας, πάει και ψάχνει το σακάκι του, αλλά δεν το βρίσκει.
Στο μεταξύ, η μαία προετοιμάζει την Ελένη για τον τοκετό και η Κυβέλη διατάζει την καμαριέρα να φτιάξει το δωμάτιο της Σοφίας, έτσι ώστε να μοιάζει σαν η κόρη της να έχει μόλις γεννήσει. Η Σοφία περιμένει να κρατήσει το μωρό στην αγκαλιά της, όταν έρχεται ξαφνικά η μητέρα του Αλέξανδρου, η κόμησσα Ολυμπία μετά από ειδοποίηση του Ρήγα, που της έχει πει ότι πιθανόν η εγκυμοσύνη της νύφης της είναι απάτη. Η Ολυμπία φαίνεται να βρίσκει έναν σύμμαχο στο πρόσωπό του και είναι πολύ κοντά στην αποκάλυψη της αλήθειας.
Την ίδια στιγμή, η Ελένη γεννάει ένα αγοράκι, το οποίο η Κυβέλη αρπάζει και ορμάει στο δωμάτιο της Σοφίας και της το δίνει στην αγκαλιά. Εκείνη την ώρα μπαίνει ο Αλέξανδρος. Μητέρα και κόρη τού παρουσιάζουν με καμάρι τον πολυπόθητο διάδοχό του. Εκείνος λάμπει από ευτυχία. Η δύσπιστη Ολυμπία δεν έχει τι να πει. Παράλληλα, η μαία ετοιμάζεται να σκοτώσει την Ελένη κι εκείνη το αντιλαμβάνεται. «Οχι, σε παρακαλώ. Λυπήσου με», την εκλιπαρεί, αλλά εκείνη αρνείται να κάνει κάτι και την αφήνει να πεθάνει. Ο Νικόλας, με τη σειρά του, είναι πανικόβλητος. Μόλις μαθαίνει ότι η Ελένη γέννησε, τρέχει να τη βρει ακριβώς την ώρα που είναι έτοιμη να γεννήσει ένα ακόμη μωρό, καθώς έχει… δίδυμα.
Ο Νικόλας θέλει να βρει γιατρό για την Ελένη που κινδυνεύει να χάσει τη ζωή της. Εκείνη τον σταματάει. «Πρώτα να κρύψεις το μωρό. Σε παρακαλώ. Και να πεις σε όλους ότι πέθανε, γιατί η κυρία Κυβέλη θέλει να το πάρει για να το δώσει σε έναν οικογενειακό της φίλο. Εγώ όμως αυτό το παιδί θέλω να το μεγαλώσω μαζί σου», του λέει. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Κυβέλη, φανερά απογοητευμένη που η Ελένη ζει, αναγκάζεται να επιτρέψει στον γιατρό του ξενοδοχείου να την εξετάσει και να τη φροντίσει.
Δείτε επίσης στο Grand Hotel: Νεκρό το μωρό της Ελένης – Η θλίψη την οδηγεί στην αυτοκτονία
Επεισόδιο 36 – Τρίτη 26/11
Ο Πέτρος κρυφακούει τον Ρήγα με την Κυβέλη, η οποία φροντίζει να καταστρέψει το γράμμα. «Επιτέλους! Τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Νικόλας είναι γιος του Γαζή. Ούτε θα μάθει ποτέ κανείς ότι είναι ο κληρονόμος του ξενοδοχείου», λέει η πανούργα γυναίκα. Αμέσως ο Πέτρος πηγαίνει στην Αλίκη. Συγκλονισμένος της λέει όσα άκουσε για το περιεχόμενο του γράμματος: «Εχω να σου πω κάτι που πρέπει να το μάθεις. Το γράμμα το κατέστρεψε η μητέρα σου, αλλά άκουσα τι έγραφε μέσα». «Τι;», απορεί εκείνη. «Ο Νικόλας είναι ετεροθαλής αδελφός σου. Είναι γιος του πατέρα σου και ο κληρονόμος του Grand Hotel».
Η Αλίκη αρνείται να το πιστέψει. Ολος ο κόσμος της καταρρέει: «Αποκλείεται ο πατέρας μου να είχε άλλη σχέση και να απατούσε τη μητέρα μου», του απαντάει. Φεύγει θυμωμένη. Ωστόσο, αργότερα, αρχίζει να επεξεργάζεται την πληροφορία και να κοιτάζει τον Νικόλα με άλλη ματιά, ενώ αρχίζει να ρωτάει τη μητέρα της πράγματα για τον πατέρα της όταν ήταν νέος.
Στο μεταξύ η Ελένη, σε άθλια κατάσταση μετά τα όσα πέρασε, πιέζεται έντονα από την Ολυμπία να της πει την αλήθεια για το μωρό της Σοφίας. «Πες την αλήθεια και δεν θα χάσεις», της τονίζει και προσπαθεί ανεπιτυχώς να τη δωροδοκήσει για να παραδεχτεί ότι το μωρό είναι παιδί της. Στη συνέχεια, η κόμησσα πηγαίνει στον Ρήγα. «Εχεις αποδείξεις ότι το παιδί δεν είναι της Σοφίας;», τον ρωτάει. Εκείνος παραδέχεται ότι δεν έχει. Ομως, δεν είναι η μόνη που έχει υποψίες. Και η Αγγέλα υποψιάζεται τι μπορεί να έχει συμβεί και πιέζει την Ελένη να της πει την αλήθεια, κάτι που η κοπέλα αποφεύγει.
Μέσα σε όλα, ο Πέτρος βρίσκει στο δωμάτιο του Ιορδάνη κάτι ύποπτο σχετικά με την απόπειρα κατά του Νικόλα και ζητά για άλλη μία φορά τη βοήθεια της Αλίκης. Παράλληλα, η Θεώνη προσπαθεί να μάθει τι συνέβη ανάμεσα στην Πελαγία και τον Βλάσση, όπως και ο Χαραλάμπης, ο οποίος έρχεται σε σύγκρουση μαζί του. «Τι της έκανες; Λέγε», του φωνάζει, αλλά ο Βλάσσης του απαντάει να μην τον νοιάζει και να μην ανακατεύεται. Σε απόγνωση πια για το καλό της Πελαγίας, η Θεώνη και ο Χαραλάμπης ψάχνουν να βρουν μια λύση. Αυτό που θα σκεφτεί ο Χαραλάμπης θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα, αφού της λέει ότι θα την αποκαταστήσει… εκείνος.
Επεισόδιο 37 – Τετάρτη 27/11
Ο Αιγύπτιος πρόξενος οδηγεί τον Ιορδάνη σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Παίρνουν μαζί μορφίνη στο ξενοδοχείο. Κι ενώ ο Ιορδάνης τού μιλάει μέσα στην παραζάλη του, εκείνος είναι δίπλα του νεκρός, γεγονός που ο νεαρός Γαζής αντιλαμβάνεται ώρες αργότερα, όταν ξυπνήσει από τον υπνάκο του. Εκείνη τη στιγμή φτάνει στο Grand Hotel ο Χρόνης Κομνηνός και ο Ιορδάνης πρέπει να ξεφορτωθεί πάση θυσία το πτώμα.
Ετσι, ζητάει τη βοήθεια του Πέτρου για να το μεταφέρει έξω από το ξενοδοχείο. «Τι έγινε;», τον ρωτάει εκείνος. «Δεν έχουμε χρόνο για εξηγήσεις», του απαντάει. Οι δύο τους κουβαλούν το σώμα του πρόξενου στο στασίδι της εκκλησίας, που βρίσκεται εκεί κοντά. Ωστόσο, την ώρα που ο Πέτρος βοηθούσε τον Ιορδάνη στο δωμάτιό του, είδε τα άδεια μπουκάλια μορφίνης και αναφέρει τα ευρήματά του στην Αλίκη. «Ρώτησέ τον γι’ αυτά. Πού τα βρήκε; Μπορεί να μπλέξει άσχημα», την προτρέπει. Οι εξηγήσεις του Ιορδάνη για τη μορφίνη δεν πείθουν απόλυτα τον Πέτρο, αφού του λέει ότι εκείνος το συγκεκριμένο βράδυ της επίθεσης στον Νικόλα ήταν στην ταβέρνα του Βλάσση. Αυτή η πληροφορία οδηγεί την Αλίκη σε μια περιπετειώδη κι επικίνδυνη νύχτα, καθώς πηγαίνει εκεί για να ρωτήσει για το αν πράγματι ο αδελφός της λέει αλήθεια.
Ο Πέτρος την αντιλαμβάνεται και την ακολουθεί. Φτάνει την κατάλληλη στιγμή, όταν η κοπέλα διατρέχει σοβαρό κίνδυνο από έναν μεθυσμένο θαμώνα. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν η πρόταση του Χαραλάμπη για να αποκατασταθεί η Πελαγία πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία σε όλη την οικογένεια. Η Ολυμπία, με τη σειρά της, υποψιασμένη ότι κάτι συμβαίνει με το μωρό, ζητάει από τον Αλέξανδρο και τη Σοφία να φύγουν μαζί της. Τότε η Σοφία τρέχει στη μητέρα της για βοήθεια. Η Κυβέλη της δίνει ένα βότανο για να την κάνει να αισθανθεί αδιαθεσία και να μην ταξιδέψει με την πεθερά της. Ακολουθεί τη συμβουλή της και ο Αλέξανδρος, βλέποντάς τη να είναι αδύναμη και άρρωστη, πείθεται και μένει μαζί της για να τη φροντίζει, γεγονός που ενοχλεί πολύ τη μητέρα του που φεύγει μόνη της. Πριν φύγει, όμως, από το ξενοδοχείο απειλεί τον Ρήγα να τη βοηθήσει, αλλιώς θα αποκαλύψει κάτι που μπορεί να τον καταστρέψει.
Ο Πέτρος αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να αποκαλύψει στην Ελένη ότι ξέρει το μεγάλο μυστικό που έκρυβε το γράμμα. «Δεν έχει πια νόημα, αφού το γράμμα καταστράφηκε. Μην πεις τίποτα στον Νικόλα σε παρακαλώ και τον αναστατώσεις!», του απαντάει εκείνη. Στο μεταξύ η Αγγέλα παρακολουθεί τις ύποπτες κινήσεις του Νικόλα και της Ελένης και ανακαλύπτει αυτό που κρύβουν στο δωμάτιό τους. Το μωρό. Μόνο που μπερδεύεται και δεν πονηρεύεται ότι αυτό είναι το δεύτερο παιδί της κοπέλας. Νομίζει ότι είναι ο γιος της Σοφίας, τον οποίο η τροφός του το έχει πάρει στο δωμάτιό της για να το θηλάσει.


">
">
">
">
">
">
">