Στην εκπομπή Καλύτερα Αργά φιλοξενήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (8/4) η Μαρίνα Καλογήρου και παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Αθηναΐδα Νέγκα. Μεταξύ άλλων, η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την επαγγελματικη της διαδρομή και αποκάλυψε ότι κάποτε την εξαπάτησαν σε μια οικονομική συμφωνία.

Η Μαρίνα Καλογήρου έκανε γνωστό πως έχασε χρήματα απ’ όλα αυτή την κατάσταση, ενώ αναφέρθηκε και στον θυμό που είχε για τον άνθρωπο που την εξαπάτησε.

Όσα είπε η Μαρίνα Καλογήρου στην εκπομπή Καλύτερα Αργά

«Πήγαν να μου κάνουν απάτη, σε μια οικονομική συμφωνία. Οπότε, βρέθηκα αντιμέτωπη με αυτό. Ήταν μια κανονική επαγγελματική συμφωνία. Θύμωσα πάρα πολύ, προσβλήθηκα πάρα πολύ και είπα “σε μένα;”», ανέφερε αρχικά η γνωστή ηθοποιός.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είπα ότι θα τον εκδικηθώ και όλες αυτές τις μικρότητες. Αλλά μετά είπα να μην ασχοληθώ. Έχασα χρήματα… Μετά με πήραν όλο ενοχές, μου ζήτησαν συγγνώμη».

Μια διαφορετική εικόνα από αυτές που έχουμε συνηθίσει στην τηλεόραση και στο θέατρο έδωσε πρόσφατα η Μαρίνα Καλογήρου. Η ίδια βρέθηκε στο πλευρό του γιου της το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Απριλίου σε μια μαζική συγκέντρωση στήριξης για τον διευθυντή του σχολείου του, που βρισκόταν σε πειθαρχική ακρόαση την ίδια ώρα.

Στο πειθαρχικό ο διευθυντής του σχολείου του γιου της – Για ποιο λόγο διώχθηκε

Η ηθοποιός δεν δίστασε να πάρει θέση δημόσια, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στο Instagram, όπου φαίνεται ο 17χρονος γιος της, Λοΐζος, ανάμεσα στους μαθητές. «Ο διευθυντής μας σήμερα περνάει πειθαρχικό, επειδή υπεραγαπάει τα παιδιά μας», έγραψε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στη σχολική κοινότητα.

Η Μαρίνα Καλογήρου σε συγκέντρωση για τον διευθυντή του σχολείου του γιου της

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, με μαθητές, γονείς και καθηγητές να δίνουν δυναμικό «παρών» για τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Παπάγου, Ηλία Λούμο. Με βασικό σύνθημα «Με τον Ηλία Λούμο μαζί», οι συγκεντρωμένοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα συμπαράστασης, την ώρα που ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο αργίας.

Η Μαρίνα Καλογήρου σε συγκέντρωση για τον διευθυντή του σχολείου του γιου της

Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη, που η οδός Ξενίας έκλεισε, με την παρουσία της αστυνομίας να είναι διακριτική. Εκπρόσωποι μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών πήραν τον λόγο, μιλώντας με θερμά λόγια για το έργο του και τον ρόλο του στο σχολείο. Η Μαρίνα Καλογήρου θέλοντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ανέφερε πως ο Ηλίας Λούμος διώκεται καθώς έκανε προσομοίωση πανελληνίων στα παιδιά της τρίτης λυκείου για «πρόβα» εξετάσεων. Όταν τελείωσαν, τους είπε να φύγουν και να ξεκουραστούν, αντί να συνεχίσουν με τα μαθήματα της υπόλοιπης μέρας.

Η Μαρίνα Καλογήρου σε συγκέντρωση για τον διευθυντή του σχολείου του γιου της

«2-3 καθηγήτες του έκαναν αναφορά στο πειθαρχικό, επειδή άφησε ελεύθερα τα παιδιά και «έχασαν» τις υπόλοιπες ώρες μαθήματος. Αυτή ήταν η κατηγορία – δικαιολογία τους για να τον καταγγείλουν. Κινδυνεύει να χάσει τη θέση του σαν διευθυντής και τη δουλειά του ακόμα και σαν απλός εκπαιδευτικός, για 3 χρόνια», ανέφερε σε story της η Μαρίνα Καλογήρου.

Στο πλευρό του διευθυντή βρίσκεται και η εκπαιδευτική κοινότητα, με την ΟΙΕΛΕ να εκφράζει έντονη αντίδραση για την πειθαρχική δίωξη, τονίζοντας πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει αφιερωθεί στην Παιδεία και έχει κερδίσει την εκτίμηση μαθητών και συναδέλφων.

«Ο Ηλίας Λούμος ενοχλεί λόγω της ποιότητάς του. Άνθρωπος με ανησυχίες και με κοινωνική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια, έχει θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία της Παιδείας και της νέας γενιάς. Εκατοντάδες πρώην και νυν μαθητές του έχουν να πουν τα καλύτερα για το χαρακτήρα και το παιδαγωγικό του χάρισμα. Ως Διευθυντής στο 1ο ΓΕΛ Παπάγου, μεταμόρφωσε το σχολείο του, κερδίζοντας την αγάπη και την εκτίμηση της εκπαιδευτικής κοινότητας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ. Η απόφαση των αρμόδιων οργάνων αναμένεται τις επόμενες ημέρες.