Στα κόκκινα χαλιά του Φεστιβάλ των Καννών θα γίνει μια μεγάλη έκπληξη φέτος. Ενώ το ελληνικό κοινό την έχει ταυτίσει με την τηλεόραση, το θέατρο και τις λαμπερές κοσμικές εμφανίσεις, η Μαρία Κορινθίου κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, στρέφοντας πάνω της τα βλέμματα της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας.
Η εντυπωσιακή παρουσία της στις 18 Μαϊου στο διάσημο Φεστιβάλ των Καννών δεν θα είναι απλώς μια εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά η επισφράγιση μιας αθόρυβης και άκρως επιτυχημένης πορείας εκτός συνόρων.
Ανάμεσα στις διασημότητες των Καννών και η Μαρία Κορινθίου
Ως Πολιτιστική Πρεσβευτής της Ελλάδας, η Μαρία Κορινθίου θα βρεθεί στο επίκεντρο διεθνών συζητήσεων για τη γυναικεία ενδυνάμωση στον κινηματογράφο, αποδεικνύοντας ότι η εγχώρια showbiz ήταν μόνο η αρχή.
Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, η Μαρία Κορινθίου έχει αναπτύξει μια παράλληλη, πανίσχυρη δραστηριότητα ως παραγωγός, η οποία της απέφερε το ασύλληπτο νούμερο των 47+ διεθνών διακρίσεων.
Το μεγάλο «όπλο» της Μαρίας Κορινθίου στη διεθνή σκηνή ακούει στο όνομα «Abyss In». Πρόκειται για μια ανεξάρτητη, ατμοσφαιρική ταινία σε σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη, την οποία η ίδια πίστεψε και χρηματοδότησε ως παραγωγός μέσω της εταιρείας τους, Aikor Productions.
Το φιλμ ταξίδεψε «αθόρυβα» εκτός Ελλάδας και εξελίχθηκε σε φεστιβαλικό φαινόμενο, αποσπώντας δεκάδες διακρίσεις για τη σκηνοθεσία, το σενάριο και την καλλιτεχνική του διεύθυνση σε διοργανώσεις από το Λονδίνο μέχρι το Λος Άντζελες.
Η διάκριση των 47+ βραβείων για τη Μαρία Κορινθίου
Οι 47 και πλέον διεθνείς διακρίσεις δεν ήρθαν τυχαία, αλλά αποτελούν τον καρπό μιας μεθοδικής δουλειάς στα παρασκήνια. Η ταινία κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε εκατοντάδες indie παραγωγές παγκοσμίως, χαρίζοντας στη Μαρία Κορινθίου το στάτους μιας επιτυχημένης παραγωγού που ξέρει να ξεπερνά τα στενά γεωγραφικά όρια της χώρας της και να αναγνωρίζεται από ξένες κριτικές επιτροπές.
Η διεθνής αυτή τροχιά την οδήγησε μέχρι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Εκεί, η Ελληνίδα σταρ θα συμμετάσχει ως κεντρική ομιλήτρια στο διεθνές πάνελ «Female Innovators in Film – Creative Women», εκπροσωπώντας την Ελλάδα.


">
">
">
">
">
">
">
">