Η Μάγδα Τσαγγάνη έχει περάσει τα τελευταία χρόνια μια σειρά από εξαιρετικά δύσκολες δοκιμασίες, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο υγείας. Από την καταστροφική έκρηξη που της στέρησε το σπίτι όπου είχε μεγαλώσει, μέχρι το σοβαρό ατύχημα στην Αίγινα και την οικονομική αδυναμία να καλύψει τα έξοδα αποκατάστασής της, η αγαπημένη ηθοποιός βρέθηκε αντιμέτωπη με καταστάσεις που άλλαξαν δραματικά την καθημερινότητά της.

Σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, μια νέα αποκάλυψη έρχεται να φωτίσει τη σοβαρότητα της περιπέτειας που αντιμετωπίζει. Όπως ανέφερε ο φίλος και συνάδελφός της, Πάντης Κούσης, στην εκπομπή Happy Day, η Μάγδα Τσαγγάνη παρέμεινε για 5,5 μήνες σε κώμα, ωστόσο πλέον έχει αρχίσει να επικοινωνεί και να μιλάει.

Η έκρηξη που της στέρησε το σπίτι και οι στιγμές τρόμου

Μάγδα Τσαγγάνη

Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν μια ισχυρή έκρηξη σε κατάστημα με φιάλες υγραερίου στην οδό Αχαρνών προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στην πολυκατοικία όπου βρισκόταν το διαμέρισμα της Μάγδας Τσαγγάνη. Η ηθοποιός βρισκόταν μέσα στο σπίτι όταν σημειώθηκε η έκρηξη και κατάφερε να σωθεί, περνώντας μαζί με άλλους ενοίκους στην ταράτσα γειτονικού κτιρίου. Το διαμέρισμά της υπέστη καταστροφικές ζημιές. Δεν επρόκειτο, όμως, απλώς για μια κατοικία. Ήταν το σπίτι στο οποίο είχε περάσει σχεδόν ολόκληρη τη ζωή της, καθώς η οικογένειά της το είχε αποκτήσει το 1961, όταν εκείνη ήταν ακόμη παιδί.

Μιλώντας αργότερα για όσα βίωσε, είχε εξομολογηθεί ότι η απώλεια αυτή την είχε σημαδέψει βαθιά, περιγράφοντας την ψυχολογική της κατάσταση με τη φράση «Ήμουν ζωντανή νεκρή». Η Μάγδα Τσαγγάνη αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της και να αναζητήσει αλλού στέγη. Μάλιστα, τέσσερα χρόνια μετά, το ζήτημα της αποζημίωσης εξακολουθούσε να παραμένει ανοιχτό. Στις 8 Οκτωβρίου 2026, μέσα από την εκπομπή Super Κατερίνα, έγινε γνωστό ότι η δίκη για την υπόθεση είχε αναβληθεί εκ νέου και πως η ηθοποιός δεν είχε λάβει ακόμη αποζημίωση. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, συνέχιζε να μένει σε ενοικιαζόμενη κατοικία, περιμένοντας τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Το ατύχημα στην Αίγινα που την οδήγησε στο χειρουργείο

Τον Απρίλιο του 2026, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, η Μάγδα Τσαγγάνη βρισκόταν στο σπίτι της στην Αίγινα όταν συνέβη ένα σοβαρό ατύχημα. Η ίδια είχε περιγράψει ότι τη Μεγάλη Πέμπτη σηκώθηκε για να πάρει ένα μαντηλάκι, προκειμένου να περιποιηθεί τη γάτα της. Ωστόσο, τα πλακάκια ήταν ολισθηρά και στο πάτωμα υπήρχαν καλώδια τηλεόρασης, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει. Από την πτώση τραυματίστηκε σοβαρά στον δεξιό μηρό, κοντά στο ισχίο, και δεν μπορούσε να περπατήσει. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε το κάταγμα, και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η ηθοποιός είχε μιλήσει ανοιχτά για τους αφόρητους πόνους που αντιμετώπιζε εκείνες τις ημέρες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι ζω στην κόλαση».

«Δεν έχω χρήματα για κέντρο αποκατάστασης» – Η δημόσια έκκλησή της

Λίγες ημέρες μετά το χειρουργείο, η Μάγδα Τσαγγάνη είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα, αποκαλύπτοντας μια ακόμη δύσκολη πτυχή της κατάστασής της. Παρότι η επέμβαση είχε ολοκληρωθεί και η ίδια προσπαθούσε να κινητοποιηθεί με τη βοήθεια περιπατητήρα, οι γιατροί τής είχαν συστήσει να παραμείνει για περίπου έναν μήνα σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης. Ωστόσο, η οικονομική της κατάσταση δεν της επέτρεπε να καλύψει το συγκεκριμένο κόστος. «Μου είπαν ότι πρέπει να πάω σε κέντρο αποκατάστασης αλλά δεν έχω αυτά τα περισσευούμενα χρήματα να τα δώσω για έναν μήνα», είχε δηλώσει στις 23 Απριλίου, περιγράφοντας το αδιέξοδο στο οποίο είχε βρεθεί.

Την ίδια περίοδο, είχε αναφερθεί και στους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου που στάθηκαν κοντά της. Μεταξύ αυτών ήταν ο Σωτήρης Τζεβελέκος, η Εύη Θεοχάρη και η Άννα Φόνσου, η οποία είχε επικοινωνήσει μαζί της για να τη ρωτήσει εάν χρειαζόταν κάποια βοήθεια.

Οι 5,5 μήνες σε κώμα και η νέα παρέμβαση της Άννας Φόνσου

Η σημερινή αποκάλυψη του Πάντη Κούση στο Happy Day φέρνει στο φως μια ακόμη εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη στην υγεία της Μάγδας Τσαγγάνη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ηθοποιός, η φίλη του παρέμεινε επί 5,5 μήνες σε κώμα, ενώ τώρα έχει αρχίσει να μιλάει και να αποκτά ξανά επαφή με το περιβάλλον. Την ίδια ώρα, η Άννα Φόνσου φαίνεται πως έχει κινητοποιηθεί εκ νέου προκειμένου να εξασφαλιστεί η κατάλληλη φροντίδα για την ηθοποιό. Όπως ανέφερε ο Πάντης Κούσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς της στο Άσυλο Ανιάτων, με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά της να αναμένουν τις σχετικές εξελίξεις.