Γεννήθηκε στο Λονδίνο από Κύπριο πατέρα και μητέρα από τη Δανία και έχει δύο αδέλφια. Οι γονείς του γνωρίστηκαν σε μια pub στη βρετανική πρωτεύουσα και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα! Ωστόσο, όταν τον ρωτούν από πού κατάγεται λέει χαρακτηριστικά: «Είμαι Καρακύπριος με δανέζικες ρίζες».

Η υποκριτική ήρθε στη ζωή του εξαιτίας της δουλειά του πατέρα του: «Ο πατέρας μου έκανε καριέρα ως ηθοποιός στο Λονδίνο και αργότερα επιστρέψαμε οικογενειακώς στη Λευκωσία όπου και μεγάλωσα», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του. Από μικρό παιδί, επειδή του άρεσε η δουλειά του ηθοποιού, όταν χρειάζονταν κάποιον πιτσιρικά εκεί που εργαζόταν ο πατέρας του για να παίξει έναν ρόλο πήγαινε πάντα εκείνος.

Έτσι οι σπουδές του στο Εθνικό Θέατρο το 1987 όταν ήρθε στην Αθήνα ήταν μια φυσική συνέχεια, γιατί μέχρι τότε είχε πάρει μέρος σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία. Η ηθοποιία για εκείνον είναι τρόπος ζωής, έκφρασης και επικοινωνίας και ενίοτε τρόπος προσέγγισης ανθρώπων και καταστάσεων.

Αυθεντικός, παρορμητικός, ευαίσθητος, ιδιαίτερα σκεπτόμενος και με απίστευτη αίσθηση του χιούμορ, ο Τόνυ Δημητρίου άνοιξε στο Youweekly.gr το άλμπουμ των παιδικών του χρόνων!