Θα μυρίσει όλο το σπίτι σας με την λαχταριστή τυρόπιτα χωρίς φύλλο από την Μπαρμπαρίγου

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί για να βρείτε ακριβώς αυτό που επιθυμείτε να φάτε. Έτσι, εμείς αποφασίσαμε να σας προτείνουμε την πιο νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου όπου αναμφίβολα θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Σε περίπτωση ωστόσο που ανησυχείτε πως θα σας πάρει ώρα το ψήσιμο, τότε σας έχουμε βρει επίσης την λύση. Μπορείτε επίσης να δείτε το πιο λαχταριστό και ζεστό καλτσόνε σοκολάτας.

Expand player

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για τη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

  • 500 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 5 αυγά
  • 1 συσκ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • Φρεκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
  • 1/2 φλ. τρίμμα φρυγανιάς
  • Ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε πρώτα τα αυγά σε μία λεκάνη με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το γάλα.
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τη φέτα.
  • Τέλος με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το χέρι ή με μια κουτάλα.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί Νο. 34 ή 36 και το πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα.
  • Το ισιώνουμε με κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.
  • Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: Argiro.gr

Τα μυστικά για το σωστό ψήσιμο μιας πίτας

  • Γλυκιά ή αλμυρή, η γέμιση της πίτας μας θα πρέπει να είναι κρύα όταν θα την απλώσουμε πάνω στο φύλλο ώστε το φύλλο να μην ποτίσει, να ψηθεί σωστά και να παραμείνει τραγανό.
  • Σειρά έχει το στρώσιμο πίτας. Απλώνουμε το φύλλο σε καλά λαδωμένο ταψί, ενώ αν στρώσουμε πολλά φύλλα, περνάμε το κάθε φύλλο με ελαιόλαδο. Καθώς στρώνουμε τα φύλλα, φροντίζουμε να μην τα πιέσουμε πολύ, ώστε να έχουν αέρα και να γίνουν τραγανά κατά το ψήσιμο.
  • Πριν το ψήσιμο, χαράζουμε την πίτα ή κάνουμε μικρές τρυπούλες στην επιφάνειά της, ώστε να βγάλει όλη την υγρασία της και το φύλλο να μην πανιάσει. Για πιο λαμπερό και χρυσαφένιο χρώμα, αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λιωμένο βούτυρο και λίγο αυγό και την βάζουμε να ψηθεί.
  • Ψήνουμε πάντα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για να γίνει το φύλλο τραγανό και να φουσκώσει. Αφού ψηθεί η πίτα, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά την κόβουμε, ενώ ποτέ δεν την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο όσο είναι ζεστή γιατί θα μαλακώσει το φύλλο της.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θα μυρίσει όλο το σπίτι σας με τις μελωμένες πατάτες φούρνου - Είναι κατάλληλο για το οικογενειακό τραπέζι του Πάσχα

Σκέτη αμαρτία το γλυκό ψυγείου λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου