Σκέτη αμαρτία το γλυκό ψυγείου λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Είναι πεντανόστιμο!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σκέτη αμαρτία το γλυκό ψυγείου λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σε περίπτωση που ψάχνεται να βρείτε το πιο ιδανικό γλυκό το οποίο θα σερβίρετε σε ένα οικογενειακό τραπέζι, τότε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει την λύση. Πιο συγκεκριμένα, ψάξαμε και βρήκαμε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου λεμόνι το οποίο μόλις το φτιάξετε θα γλύφετε αναμφίβολα τα δάχτυλά σας. Δείτε επίσης πως μπορείτε να φτιάξετε μπουγάτσα των 25 λεπτών.

Το γλυκό ψυγείου με λεμόνι

Γλυκό ψυγείου λεμόνι

Υλικά

Για τη βάση

  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 γραμ.+50 γραμ. κρέμα λεμόνι εμπορίου (ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού λεμόνι ή πορτοκάλι κλπ.)
  • 200 γραμ. γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 γλυκολέμονο ή λάιμ
  • 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την επικάλυψη

  • 1 κουτί φυτική σαντιγί (κονσέρβα) κρύα
  • 400 γραμ. ζαχαρούχο (1 κουτί)
  • 100 γραμ. κρέμα λεμόνι
  • γλασαρισμένες φέτες γλυκολέμονο ή λάιμ για γαρνίρισμα

Συνταγή

  • Για το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου λεμόνι, βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο πυρέξ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC αντιστάσεις ή 160ºC στον αέρα.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει για 3′. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα 50 γραμ. (4 κουταλιές) κρέμα λεμόνι ή σιρόπι, το ξύσμα λεμόνι και το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνουμε για περίπου 40′ να ροδίσει να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
  • Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη (100 γραμ.) κρέμα λεμόνι ή το σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Παγώνουμε στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη

  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε μαζί για 6-7′. Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι. Αδειάζουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι στο ταψί.
  • Παγώνουμε το γλυκό να σφίξει η κρέμα

Πηγή: Argiro.gr

Φτιάξε τη δική σου παγωμένη μαργαρίτα λεμόνι με λίγες θερμίδες

Τώρα μπορείς να φτιάξεις μόνος σου στο σπίτι τη δική σου παγωμένη και νόστιμη μαργαρίτα λεμόνι η οποία έχει λίγες θερμίδες. Θα γίνει η αγαπημένη σου και σου έχουμε αναλυτικά τη συνταγή.

Σερβίρετε σε ποτήρια μαργαρίτας ή μαρτίνι. Bρέξτε το στόμιο των ποτηριών, ακουμπώντας τα σε χυμό λεμονιού που έχετε ρίξει σε ρηχό πιάτο. Ακουμπήστε το μετά σε αλάτι, ώστε να κολλήσει στο ποτήρι. Δοκιμάστε πιο χοντρό αλάτι αντί για ψιλό.

Με αυτό τον τρόπο θα φτιάξεις τη δική σου παγωμένη μαργαρίτα λεμόνι με λίγες θερμίδες

Υλικά για 4 ποτήρια:

  • 175ml (3/4 κούπας) τεκίλα
  • 125ml(1/2 κούπα) τριπλ σεκ λικέρ
  • 125ml (1/2 κούπα) φρέσκο χυμό λεμονιού ή lime
  • 1 και 1/2 κ.σ.ζάχαρη
  • 24 παγάκια

coctail μαργαρίτα λεμόνι

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Ρίχνετε όλα τα υλικά στο blender και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια παγωμένη γρανίτα (σχεδόν).
  • Σερβίρετε αμέσως.
  • Αλάτι λεμονιού
  • Δκιμάστε να φτιάξετε κίτρινο αλάτι για να διακοσμήσετε το χείλος των ποτηριών.
  • Ξύστε σε ψιλό τρίφτη τη κίτρινη φλούδα ενός ακέρωτου λεμονιού και ανακατέψτε την με διπλάσια ποσότητα αλατιού. Αν το αλάτι είναι σε λεπτά κρυσταλλάκια είναι ιδανικό.
  • Αρχικά το αλάτι θα υγρανθεί, θα πάρει χρώμα και θα κολλά. Αφήστε το στον πάγκο της κουζίνας, απλωμένο σε ένα πιάτο και σε λίγες ώρες θα έχει στεγνώσει και θα είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε όχι μόνο στη διακόσμηση των ποτηριών αλλά και στα φαγητά σας, σαν finishing salt.