Η μπουγάτσα των 25 λεπτών - Με μαύρη ζάχαρη, αυγά και κανέλα

Το πιο ονειρεμένο χειμωνιάτικο γλυκό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η μπουγάτσα των 25 λεπτών - Με μαύρη ζάχαρη, αυγά και κανέλα

Αν ψάχνεις ένα γρήγορο γλυκό χωρίς σοκολάτα - γιατί αν θες με σοκολάτα σου έχουμε την πιο τέλεια συνταγή εδώ - η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου δείχνει τον τρόπο για να φτιάξεις την μπουγάτσα της τεμπέλες.

Λίγος χρόνος, λίγα υλικά, πολύ ποιότητα και γεύση.

Υλικά για την μπουγάτσα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 6 αυγά
  • 400 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τη γρήγορη μπουγάτσα, ανοίγουμε πρώτα τη συσκευασία του φύλλου. Πιάνουμε ένα ένα φύλλο και το σουρώνουµε-βεντάλια. Το βάζουμε σε ταψί, το ένα πλάι στο άλλο. Το περιχύνουμε µε το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε τα φύλλα στους 200οC για 15΄-20΄ να ροδίσουν καλά.

Σε ένα µπολ χτυπάμε µε σύρµα τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Περιχύνουμε το ψημένο φύλλο στο ταψί. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να ροδίσει ελαφρά.

Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα.

ΠΗΓΗ Argiro.gr