Θα μυρίσει όλο το σπίτι σας με τις μελωμένες πατάτες φούρνου - Είναι κατάλληλο για το οικογενειακό τραπέζι του Πάσχα

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θα μυρίσει όλο το σπίτι σας με τις μελωμένες πατάτες φούρνου - Είναι κατάλληλο για το οικογενειακό τραπέζι του Πάσχα

Μιας και το Πάσχα πλησιάζει σιγά σιγά αφού σήμερα είναι Μεγάλη Πέμπτη 21/4 αποφασίσαμε να σας προτείνουμε άλλη μια συνταγή η οποία θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Πιο συγκεκριμένα, είναι ό,τι πρέπει ειδικά εάν σχεδιάζεται να μείνετε μέσα για να κάνετε το τραπέζι. Από την άλλη, σε περίπτωση που θελήσετε να μαγειρέψετε και κάτι γλυκό σας έχουμε ξανά την λύση, δείτε εδώ.

Μελωμένες πατάτες φούρνου

Οι νόστιμες μελωμένες πατάτες φούρνου

ΥΛΙΚΑ

  • 8 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα έξι
  • χυμό ενός πορτοκαλιού
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο
  • λίγο αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C και τοποθετούμε μέσα το ταψί για να κάψει καλά.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτα τις πατάτες.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα το Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο και τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αφού ψηθούν για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τις μισοψημένες πατάτες.
  • Κάθε 15΄ τις ανακατεύουμε.
  • Συνοδεύουν ιδανικά κρέας, ψάρι και πουλερικά.

Πηγή: minervahorio.gr

Παραδοσιακή μαγειρίτσα της Βέφας Αλεξιάδου για το Πάσχα - Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας

Με αφορμή το Πάσχα που πλησιάζει μιας και είμαστε ήδη στην Μεγάλη Εβδομάδα αποφασίσαμε να ψάξουμε την πιο ιδανική συνταγή την οποία πρέπει να μαγειρέψετε.

Πιο συγκεκριμένα, είναι η μαγειρίτσα η οποία είναι από την Βέφα Αλεξιάδου. Να τονίσουμε πως μαγειρεύεται αρκετά γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες ενώ εδώ μπορείτε να δείτε με τι καιρό αναμένεται να σουβλίσουμε.

Συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για μαγειρίτσα

Η μαγειρίτσα από την Βέφα Αλεξιάδου

Υλικά

  • 1/2κιλού εντεράκια
  • λίγο ξίδι
  • 1 συκωταριά αρνίσια (1 κιλό περίπου)
  • 3 λίτρα νερό ή ζωμό κρέατος
  • 1/2 κούπας λάδι
  • 16 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κούπας ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 1/3 κούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Πλύντε τα εντεράκια, κόψτε τα σε κομμάτια και γυρίστε τα, το μέσα έξω, με τη βοήθεια μιας μικρής ξύλινης σούβλας.
  • Πλύντε τα πάλι, βάλτε τα σε μπολ με λίγο ξίδι κι αφήστε τα να σταθούν 10΄. Ξεπλύντε και ζεματίστε τα 3΄. Στραγγίστε και ψιλοκόψτε τα.
  • Ζεματίστε τη συκωταριά σε νερό 8΄,στραγγίστε και ψιλοκόψτε την.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το νερό, να βράσει.
  • Ρίξτε το λαδι, τη συκωταριά, τα εντεράκια, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και βράστε τα 20΄
  • Προσθέστε το ρύζι το άνηθο και το μαϊντανό και βράστε άλλα 20΄ μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
  • Χτυπήστε ελαφρά τ’ αυγά με το χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε μερικές κουταλιές ζεστή σούπα κι αδειάστε το μίγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας ζωηρά
  • Σερβίρετε τη σούπα ζεστή
  • *Εναλλακτικά φτιάξτε τη μαγειρίτσα μόνο με συκωτάκια. Πιο ελαφριά σούπα από αυτήν δεν υπάρχει

Πηγή: vefaalexiadou.gr