Θεϊκά κουλουράκια πορτοκαλιού από την Βέφα Αλεξιάδου - Θα "μείνουν" όλοι στην πρώτη μπουκιά

Θα τα λατρέψουμε μικροί και μεγάλοι!

Μια από τις πιο νόστιμες γλυκές συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου είναι αυτά τα κουλουράκια! πορτοκαλιού! Είναι θεϊκά και θα "μείνουν" σίγουρα όλοι με την πρώτη μπουκιά.

Είναι έτοιμα σε περίπου 20 λεπτά και χρειάζεσαι μόνο λίγα υλικά για να τα πετύχεις!

Expand player

Υλικά

  • 4-4 1/2 κούπες αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλάκια μπέικιν
  • 1 κούπα βούτυρο μαλακό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κροκάδια
  • 1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές κακάο

Εκτέλεση

  • Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν.
  • Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στο χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
  • Ρίξτε το σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ να ενσωματωθεί με το βούτυρο.
  • Σταματήστε το χτύπημα,ρίξτε κι ανακατέψτε το ξύσμα και το αλεύρι με το μπέικιν σε δόσεις, προσθέτοντας όσο χρειαστεί για να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
  • Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη και στη μία αν θέλετε προσθέστε κακάο κοσκινισμένο να γίνει σοκολατένια.
  • Πάρτε μικρή ποσότητα και πλάστε μπαλάκια. Μετά με το δάχτυλο κάντε μια τρύπα στο κέντρο μέχρι κάτω, ώστε να γίνει ένα ωραίο κουλουράκι.
  • Μπορείτε να κάνετε και ανάμεικτα κουλουράκια όπως στη φώτο και ότι σχέδιο σας αρέσει.
  • Βάλτε τα σε ταψί με στρωμένο λαδόχαρτο και αν θέλετε αλείψτε τα με ένα κροκάδι χτυπημένο με λίγο νερό.
  • Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων, διατηρούνται 1 μήνα.

Κι αν θες και κάτι αλμυρό δες εδώ αυτή την συγκλονιστική συνταγή για τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι επίσης γρήγορη!

Βέφα Αλεξιάδου: Δεν θα μείνει δείγμα από αυτά τα κουλουράκια κακάου με πορτοκάλι

Μια πολύ νόστιμη συνταγή με μυρωδάτα κουλουράκια κακάο που μου την έφτιαχνε η μητέρα μου όταν ήμουν μικρότερη. Η συνταγή είναι της κας. Βέφας Αλεξιάδου και κατά ένα περίεργο τρόπο δεν την έχω βρει δημοσιευμένη. Αξίζει να τη δοκιμάσετε. Πραγματικά τα κουλουράκια εξαφανίζονται άμεσα!

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1/4 κουταλιού μοσχοκάρυδο
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κούπα βιτάμ
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ τα 6 πρώτα υλικά και κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα.
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, στο μίξερ και χτυπάμε για 2 λεπτά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε με κουτάλι και στη συνέχεια με το χέρι ώσπου να γίνει μια απαλή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια σε κορδόνια στο πάχος του μικρού δακτύλου.
  • Ψήνουμε στους 180οC για 15 λεπτά περίπου.
  • Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε λίγο τα κουλουράκια στην κουβερτούρα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αρνάκι γεμιστό στο φούρνο με μπόλικο λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου - Είναι λουκούμι

Ανοιχτή πίτα λαχανικών με λεμόνι της Βέφας Αλεξιάδου