Εύκολη τυρόπιτα με κρέμα τυριού, αυγά και βούτυρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα πάθετε την πλάκα σας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εύκολη τυρόπιτα με κρέμα τυριού, αυγά και βούτυρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια ακόμα θεϊκή συνταγή από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξτε εύκολα την πιο γρήγορη τυρόπιτα με κρέμα τυριού, αυγά και βούτυρο!

Αξιοποιήστε τα λευκά τυριά που σας έχουν μείνει στο ψυγείο και, αν έχετε χρόνο φτιάξτε μόνες σας το φύλλο. Δοκιμάστε την τυρόπιτα με κρέμα τυριού κι απολαύστε!

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 500 γραμ. φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 5 αυγά
  • 500 γραμ. φέτα (τρίμματα) ή ανάμεικτα μανούρι
  • ανθότυρο κ.λπ.
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Για την τυρόπιτα με κρέμα τυριού, βάζουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 2΄. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, πάντα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε την κρέμα να δέσει για 5΄-6΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα. Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί (φέτα, μανούρι, ανθότυρο κ.λπ.).
  • Σε ταψί νούμερο 32 ή 34 ρηχό για πίτα απλώνουμε δύο λαδωμένα χωριάτικα φύλλα. Λαδώνουμε άλλα τρία φύλλα και τα στρώνουμε ελαφρώς τσαλακωμένα το ένα πάνω στο άλλο. Αδειάζουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα αφού τα λαδώσουμε και χαράζουμε την πίτα ελαφρά. Περιχύνουμε λίγο λάδι στις χαρακιές, ενώ ραντίζουμε με τα δάχτυλα τα φύλλα με λίγο νερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Δείτε εδώ πως να φτιάξετε και μια συγκλονιστική τυρόπιτα με ανθότυρο!

Γρήγορη γιαουρτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με λίγα υλικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συνταγές για τυρόπιτα

Πεντανόστιμη και γρήγορη γιαουρτοτυρόπιτα, βγαλμένη από την ελληνική παράδοση, που θα ξετρελάνει την οικογένεια και τους φίλους σας. Είναι με λίγα υλικά και χωρίς φύλλο και... προσφέρει οργασμό γεύσεων στην γλώσσα σου.

Από τα χεράκια εννοείται της κορυφαίας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δες παρακάτω πως μπορείς να την φτιάξεις.

Υλικά Συνταγής

  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα
  • 1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα
  • 1 κεσεδάκι ξινομυζήθρα ή γαλοτύρι
  • 2 κεσεδάκια καλαμποκάλευρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη

Εκτέλεση

  • Τα υλικά για την εύκολη γιαουρτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, τα μετράμε με τα κεσεδάκια του γιαουρτιού. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και την ξινομυζήθρα και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τυριών και γιαουρτιού το καλαμποκάλευρο κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε μέσα τη ζύμη.
  • Κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνειά της με το δάχτυλο και μοιράζουμε εδώ κι εκεί πάνω στη γιαουρτοτυρόπιτα κομματάκια μαργαρίνης.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 45΄, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.