Φανταστική τυρόπιτα με γιαούρτι, φέτα και ανθότυρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα πάθετε πλάκα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φανταστική τυρόπιτα με γιαούρτι, φέτα και ανθότυρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα τρελαθείτε με αυτή την φανταστική συνταγή για τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Έχει μέσα λιωμένη φέτα και ανθότυρο.

Πλούσια σε γεύση και υλικά που υπάρχουν όμως σε κάθε κουζίνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι φύλλο σας αρέσει. Πολύ εύκολη και αφράτη. Γίνεται σε λίγα λεπτά και καταναλώνεται το ίδιο γρήγορα.

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 750 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι
  • 500 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 500 γραμ. ανθότυρο τριμμένο
  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι, αναμειγνύουμε τα τυριά σε ένα μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, με σύρμα, να ενωθούν.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και στρώνουμε απλωτά το πρώτο και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο. Περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μείγμα (γάλα, αυγά κ.λπ.) και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά.
  • Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωτό, το περιχύνουμε με υγρό μείγμα και πασπαλίζουμε τυριά. Συνεχίζουμε με άλλες τρεις στρώσεις από σουρωτό (ελαφρά τσαλακωμένο) φύλλο, υγρό μείγμα και τα υπόλοιπα τυριά.
  • Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να είναι ίσια η επιφάνειά του και το μπήγουμε από κάτω (όπως στο γαλακτομπούρεκο) για να κλείσουμε την πίτα. Χαράζουμε ελαφρά την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μείγμα.
  • Ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, στους 180 βαθμούς C για 50 λεπτά με 1 ώρα, να ροδίσει καλά η επιφάνειά της και να φουσκώσει (φουσκώνει πολύ και γίνεται διπλάσια σε ύψος).

Κι αν θέλετε κάτι γλυκό μετά, δοκιμάστε αυτό το κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι!

Θεϊκή τυρόπιτα Περέκ με λιωμένη φέτα και χωριάτικο φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου τυρόπιτα Περέκ

Μία από τις πιο εύκολες και γρήγορες τυρόπιτες με τραγανό χωριάτικο φύλλο και γέμιση με φέτα που λιώνει και ξεμυαλίζει! Μια θεϊκή συνταγή

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει τον τρόπο παρακάτω!

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 500 γραμ. φέτα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Για την τυρόπιτα περέκ στο τηγάνι, ανοίγουμε τα χωριάτικα φύλλα και τα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια στη διάμετρο του τηγανιού. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και τα ψήνουμε για 10′ στους 160 βαθμούς C να στεγνώσουν.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ραντίζουμε τα ξερά φύλλα με λίγες σταγόνες νερό. Ξεκινάεμ και κάνουμε στρώσεις στο τηγάνι, φύλλο-φέτα-φύλλο-φέτα-φύλλο. Δηλαδή 3 στρώσεις με φύλλο κι ενδιάμεσα 2 στρώσεις με τρίμματα φέτας.
  • Ροδίζουμε την πίτα για λίγα λεπτά από την μια πλευρά και αναποδογυρίζουμε από την άλλη να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
  • Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πίτα ζεστή.
  • Εναλλακτικά, αν έχουμε γκάζι ή ανοιχτή φωτιά, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ένα ταψί και ακουμπάμε τα μαλακά χωριάτικα φύλλα για λίγα λεπτά να στεγνώσουν. Αναποδογυριζουμε να στεγνώσουν κι απο την αλλη πλευρά.