Γλυκό ψυγείου της μαμάς με φράουλες και τρούφα

Είναι κόλαση!

Γλυκό ψυγείου της μαμάς με φράουλες και τρούφα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη, συνταγή που θα σας ξετρελάνει και θα φύγουν οι λιγούρες σε μικρό χρονικό διάστημα.

Expand player

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 250 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • Γάλα για να βουτήσουμε τα μπισκότα

Για τη σαντιγύ

  • 1 μορφατ μεταλλικό κουτί
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • Φρούτα της επιλογής σας για διακόσμηση και τρούφα

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε τα δύο ασπράδια μαρέγκα για λίγα λεπτά και διαδοχικά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε καλά με το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε και τους κρόκους και χτυπάμε πολύ δυνατά.
  • Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα να γίνουν νωπά. Απλώνουμε μια στρώση στο πυρέξ μας. Ύστερα απλώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω. Άλλη μια στρώση μπισκότα και άλλη μια στρώση κρέμα. Μια ακόμα στρώση μπισκότα στην κορυφή.
  • Για τη σαντιγύ μας χτυπάμε τη μορφατ και διαδοχικά ρίχνουμε τη ζάχαρη και γάλα. Χτυπάμε για έξι με εφτά λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Την στρώνουμε από πάνω και κάνουμε σχέδια με κόρνε αν θέλουμε. Διακοσμούμε κατά βούληση.

Πρέπει οπωσδήποτε να της ρίξεις μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή όπως και στο απόλυτο cheescake με μερέντα

Αν δεν θέλετε γλυκό ψυγείου με φράουλες και τρούφα δείτε την συνταγή για γλυκό με καραμέλα

Δίχρωμο γλυκό ψυγείου με σάλτσα καραμέλας,είναι κόλαση γεύσεων σε ένα πιάτο. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά

  • 6 μερίδες
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • Γάλα φρέσκο + ζάχαρη ανάλογα με τις οδηγίες παρασκευής (από εταιρία σε εταιρία αλλάζει)
  • 2 κτγ σιρόπι ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ περίσσευμα από κέικ (εγώ είχα σοκολάτας)
  • 8-10 κτσ σάλτσα καραμέλας (βλέπε συνταγή μου) ή μαρμελάδα

Για την διακόσμηση:

6 καραμέλες βουτύρου

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας το κέικ σε ένα μπολ
  • Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Εμείς προσθέτουμε και 1 κτγ εκχύλισμα ή 1 βανιλίνη
  • Μοιράζουμε την κρέμα βανίλιας σε ατομικά διάφανα κατά προτίμηση ποτηράκια για επιδόρπιο, καλύπτοντας το 1/3 του όγκου του αφήνοντας λίγη κρέμα για το τελείωμα του γλυκού
  • Πάνω από την κρέμα προσθέτουμε 1 κτσ σάλτσα καραμέλας ή μαρμελάδα
  • Πασπαλίζουμε με 2 κτσ από το θρυμματισμένο μας κέικ και αφήνουμε στην άκρη
  • Στην συνέχεια, φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας προσθέτοντας και αυτήν την φορά 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη
  • Μόλις είναι έτοιμη την μοιράζουμε στα ποτηράκια μας πάνω από το θρυμματισμένο κέικ
  • Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγο ακόμα χώρο στο ποτηράκι
  • Τέλος ρίχνουμε 1 κτσ κρέμα βανίλια και από πάνω 1 κτγ σάλτσα καραμέλας
  • Πασπαλίζουμε με λίγα ψίχουλα κέικ
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 30' τουλάχιστον και πριν το σερβίρισμα διακοσμούμε με 1 καραμέλα βουτύρου και λίγη σάλτσα καραμέλας. Καλή σας απόλαυση

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μελωμένο σουφλέ μηλόπιτας με superfoods και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιά - Με ελάχιστες θερμίδες