Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιά - Με ελάχιστες θερμίδες

Θα το απολαύσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιά - Με ελάχιστες θερμίδες

Θες κάτι γλυκό να φας όσο είσαι σε καραντίνα και δεν ξέρεις τι; Σου έχουμε εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιά. Μην αγχώνεσαι μιας και έχει ελάχιστες θερμίδες.

Μια συνταγή πολύ εύκολη και νόστιμη που θα την φτιάξεις και θα σου φύγουν οι λιγούρες σίγουρα σε λιγότερο από 10 λεπτά αν θες.

Υλικά

  • Γάλα (περίπου 1 1/2 λίτρο)
  • 1 κουτί άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 10 κ.σ. ζάχαρη περίπου
  • φρυγανιές όσο πάρει
  • τρούφα

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλιτζ. τσαγιού νερό

Για τη σαντυγί

  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • λίγες κ.γ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ και ρίχνουμε με την κουτάλα το μισό σιρόπι που έχουμε βράσει για 5-7 λεπτά. Να έχουν μπόλικο σιρόπι.
  • Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να ρουφήξει.
  • Μετά αφού έχουμε φτιάξει την κρέμα βανίλιας όπως αναγράφεται στην συσκευασία, στρώνουμε την μισή πάνω από τις φρυγανιές.
  • Από πάνω συνεχίζουμε με φρυγανιές και το υπόλοιπο σιρόπι και έπειτα την υπόλοιπη κρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μετά χτυπάμε την σαντυγί με λίγο γάλα όπως αναγράφεται στην συσκευασία, βάζουμε και λίγο ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και στρώνουμε την σαντυγί από πάνω και γαρνίρουμε με τρούφα.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο αφού έχει κρυώσει καλά.

Ωστόσο, φτιάξτε και την συνταγή για φανταστική λαμπροκουλούρα τσουρέκι με πραλίνα σοκολάτας και πορτοκάλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Στολίστε την με κόκκινα αυγά και σερβίρετέ την παραδοσιακά στο τραπέζι της Ανάστασης.

Αν δεν θέλετε να δοκιμάσετε γλυκό ψυγείου με φρυγανιά φτιάξτε το κύμα του Δούναβη

Donauwelle ή αλλιώς το κύμα του Δούναβη, ένα γρήγορο γλυκό ψυγείου με κεράσια και σοκολάτα. Θα την φτιάξετε σπίτι αυτή την συνταγή και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι, καθώς θα ξετρελάνει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους που θα το δοκιμάσουν.

Μια συνταγή πολύ εύκολη και νόστιμη που θα την φτιάξεις και θα σου φύγουν οι λιγούρες σίγουρα σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Υλικά

12 μερίδες

  • 350 γρ αλεύρι
  • 175 γρ ζάχαρη
  • 175 ml γάλα
  • 175 ml σπορέλαιο
  • 3 αυγά
  • 1 μπέκιν πάουντερ
  • Κακάο (κατά βούληση)
  • 1 ποτήρι κεράσια
  • 1 φακελάκι κρέμα βανίλια Γιώτης
  • 200 γρ κουβερτούρα σοκολάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας νουτέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε τα κουκούτσια απο τα κεράσια
  • Στο μιξερ βαζεις τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά επειτα προσθέτουμε το μπεκιν το αλεύρι σταδιακά λάδι γαλα εναλλάξ
  • Σε ενα βουτημένο και αλευρομενο πυρεξ βάζω το μισό μείγμα
  • Συνεχιζουμε να χτυπάμε το άλλο μισό, προσθέτουμε και το κακάο και το βάζουμε και το υπόλοιπο στο πυρεξ
  • Πρσθέτουμε και τα κεράσια το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 min
  • Φτιάχνουμε την κρέμα (σύμφωνα με τις οδηγίες) και ρίχνουμε απο πάνω, οταν κρυώσει λίγο το βάζουμε λιγο στο ψυγειο να σφιξει η κρεμα
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη νουτελα και το λαδι μας και το περιχύνουμε και αυτο απο πανω. Ετοιμο το γλυκο μας το αφήνουμε να κρυώσει και η σοκολάτα
  • Το πυρεξ διάμετρο 20 -30 εκατοστά

Donauwelle γλυκό ψυγείου